Ongelma Yamaha RX-797 kanssa

sterna

Käyttäjä
Liittynyt
11.11.2007
Viestejä
2 936
Kaupunki
Kerava
40 vuotta on tullut harrastettua hife:jä tai pitäisi kai sanoa stereoita, kun ei nämä laitteet niin kummoiset ole. Monenmoisia ongelmia on ollut, mutta kaikki on kuitenkin tullut ratkaistua. Nyt kuitenkin törmäsin ongelmaan, johon en keksi ratkaisua. Päätin siirtyä 5.1 järjestelmästä takaisin 2.1 järjestelmään ja ostin otsikossa mainitun laitteen. Yamahassa voi esi- ja pääteasteen erottaa ja siinä on erillinen subbariliitäntä. Kaiuttimet ovat kiinni vanhassa Yamahan M-40 päätteessä. Vedin siis uudesta laitteesta piuhat esiasteen annosta päätevahvistimeen ja kytkin subbarin (Monolith). Kaikki toimi (balanssi, diskantti, basso jne.) muuten OK, mutta subbarista ei kuulunut pihahdustakaan. En keksinyt mitään muuta syytä kuin sen, että subbarin anto on kytketty pääteasteen oton jälkeen. No eipä muuta kun johtoja siirtelemään. Jätin siis päätevahvistimen pois ja kytkin kaiuttimet suoraan viritinvahvistimeen. No tämän jälkeen ei kuulunut mitään. Tarkistin kaiutinliitännät useaan kertaan ja totesin, että ne on tehty oikein. Mikä kumma voi olla syynä siihen, ettei mitään kuulu. Painoin Pure Direct-kytkimen päälle, ihme ja kumma äänet alkoivat toimimaan (subbarikin toimi), mutta tässä tilassa en voi käyttää sävynsäätimiä, enkä tasapainosäädintä. Tuleeko kenellekään mieleen, missä syy moiseen käyttäytymiseen?
 

jarroi

Hifiharrastaja
Liittynyt
3.4.2009
Viestejä
4 549
Kaupunki
Kalajokilaakso
Hei!
Onko laitteessa main out -liityntä? Erillinen 2 ch-päätevahvistin kytketään siihen, ei front in/out liitäntöihin. Ainakin Yamaha DSP-AX2 laitteessa myös bass, treble, balance ja bass extension asetukset toimivat tuolloin normaalisti. Ainakin DSP -AX2 laitteen molemmat subbariliitännät ovat tasavertaisia, joten niihin molempiin voi kytkeä erillisen aktiivisen subbarin niin että samaan aikaan käytetään erillistä pääkanavien päätevahvistinta.

terv. Jari Roininen
 

sterna

Käyttäjä
Liittynyt
11.11.2007
Viestejä
2 936
Kaupunki
Kerava
Ongelma ratkaistu, pre-out / main-in liittimet oli huonosti kytketty. Mutta silti on outoa se, että jos käyttää erillistä päätevahvistinta (pre-out), niin subbariliitäntä ei saa signaalia.
 
Ylös