Ongelma Foobar 2000-ohjelman kanssa

Bukkit_

Käyttäjä
Liittynyt
24.3.2009
Viestejä
82
Kaupunki
Nokia
(Tämän voi siirtää sopivan otsikon alle, jos tämänlainen aihe on jo olemassa)

Eli ongelmana on jo hetken aikaa ollut tällainen virhe, jota Foobar iskee satunnaisesti ruudulle:
"Unrecoverable playback error: Funktio ei kelpaa. (0x80070001)"
Laitteistona on itse kasattu Pc, jossa Windows 7 Home Premium 64-bittisenä. Kuulokevahvarina/Daccina on Meier Audion Corda Cantate.2, jolle signaali tulee USB:n kautta. Kun sammuttaa Dacin ja käynnistää uudelleen, niin ongelma poistuu. Sama virhe tulee huolimatta siitä, onko Wasapi-plugin käytössä vai ei. Googlettamalla ei löydy tietoa, että minkälainen virhe on kyseessä. On käynyt mielessä, että olisiko tämä laitteistovirhe eli olisiko tämä kuulokevahvari rikki?

Onko kenelläkään muulla ilmennyt vastaavanlaisia ongelmia?

Kiitoksia avusta jo etukäteen. :)
 
koitas, http://support.xmplay.com/ <- softa
http://support.xmplay.com/file.php?cat_id=12 - wasapi plugin
http://support.xmplay.com/file.php?cat_id=10 flac plugin

samalla voit verrata äänenlaadullisia eroja, saat kanssa wasapi:n exclusivena tuolla ohjelmalla. flaceille on omat encoderit tossa alla.

kato tuleeko ton kanssa ongelmia itsellä toimii ku junan vessa, sittenpähän tiedät onko ohjelmassa vai jossain muussa. foobar on hävinnyt jo itsellä työpöydältä vaikka siinä hienommin toteutettu medialibrary onkin.
 
Ei auttanut ohjelman vaihto. :mad:

Samaa virhekoodia antaa edelleen, tuo Xmplayer antaa sen muodossa: "Can't initialize WASAPI output (8007001)"
Ymmärtääkseni tämä virhekoodi tarkoittaa Usb-laitteen ohjaimeen liittyvää virhettä. Ongelma tosin poistui taas sammuttamalla kuulokevahvarin ja laittamalla sen uudestaan päälle.

Ihmettelen tätä, kun aiemmat laitteet, jotka omistin (Beresford TC-7520 ja Firestone Audio Fubar IV) eivät tehneet vastaavaa ikinä. ???
 
Bukkit_ sanoi:
Ei auttanut ohjelman vaihto. :mad:

Samaa virhekoodia antaa edelleen, tuo Xmplayer antaa sen muodossa: "Can't initialize WASAPI output (8007001)"
Ymmärtääkseni tämä virhekoodi tarkoittaa Usb-laitteen ohjaimeen liittyvää virhettä. Ongelma tosin poistui taas sammuttamalla kuulokevahvarin ja laittamalla sen uudestaan päälle.

Ihmettelen tätä, kun aiemmat laitteet, jotka omistin (Beresford TC-7520 ja Firestone Audio Fubar IV) eivät tehneet vastaavaa ikinä. ???

Kokeile foobaria Kernel Streaming outputilla (jos mahdollista). Itsellä tuo WASAPI toimii myös todella huonosti. Käyttiksenä sama 64bit Win7.
 
Juu, laitoin juuri tämän Kernel streamingin, saa nähdä miten toimii. ;)

Olen itse kallistunut siihen, että vika olisi Windowsin Usb-ajureissa, koska äänet ovat lähteneet myös pelatessa. Tätä tosin on ilmennyt vain yhdessä pelissä, Batman-Arkham Asylum:issa.
Kun äänet ovat muuten menneet, ei ole tullut virheilmoituksia. Laitoin s-postia Jan Meierille, että voisiko DAC olla jotenkin viallinen tässä laitteessa. Cantate on ollut vasta kaksi kuukautta minulla. Saa nähdä, mihin tilanne kehittyy.

Toivon, että tähän ongelmaan on jokin helppo ratkaisu, niin kuin näissä usein on. :) Ratkaisun löytämisessä vain voi mennä aikaa. ;)
 
Kuulostaisi siltä, että kone hukkaa vaivihkaa laitteen välillä. Sillon kun ääni lakkaa kuulumasta, näkyykö laite enää windowsin "removable devices" luettelossa? Kuulostaisi vähän siltä, että windows vapauttaa laiteajurin, koska luulee, että ko. laite ei ole enää kiinni tietokoneessa.

Oletko kokeillut eri USB portissa? USB portit ovat yleensä pareinta koneen takana ja sama kontrolleri hoitaa aina kaksi vierekkäistä porttia. Kannattaa laittaa se DAC kiinni porttiin, jossa ei ole viereisessä USB:ssä jotain toista laitetta kiinni, jos laite on vaikka sen suhteen ronkeli.

Kuinka pitkä USB kaapeli on? Oletko kokeillut toisella tietokoneella, esim. läppärillä?

Voihan se tietenkin olla, että ko. DACin USB receiveri tilttaa aina välillä. Kannattaa myös kokeilla sitä, että jos äänet katoavat, kun joku toinen sähkölaite laitetaan päälle/pois. Esim. valokatkasijan käyttö tilttaa DACin niin, että laite ei jostain syystä aja itseään takaisin ylös niin, että kertoisi tietokoneelle olevansa jälleen olemassa.
 
Olen nyt muutaman päivän ajan kokeillut tuota Kernel streamingia ja otin varmuuden vuoksi vielä viereisen USB-paikan tyhjäksi koneen takaa. Nyt kaikki on toiminut moitteetta. :D
Kiitoksia vinkeistä! :)
 
Kysytään vaik täält. Ongelma semmonen, et sama mill ongelmal cd:n siirrän koneelle ni foobar ei anna properties valikossa syöttää mitään tietoi.

Heittää vaan esim.
Could not update tags (Tagging of this file format is not supported) on:
"D:\Levyi\Samae Koskinen\Kuuluuko Kuuntelen (2011)\Hän, Jolla On Kaikki.wav"
 
Wav formaatti ei yleisesti tue metadataa (tietoja mitä yrität sinne laittaa). Waviin ei voi noita tietoja tallentaa. Käytä vaikka FLAC-formaattia niin ääni pysyy edelleen häviöttömänä (laatu täydellinen), mutta formaatti tukee metadataa.
 
Back
Ylös