One4All Kaukosäädin

ApKonna

Käyttäjä
Liittynyt
3.10.2007
Viestejä
3
Hakusessa olisi kaukosäädin CD-soittimelle (Consonance), etuselle (primare), DVD-rimpulalle (pinohiiri) ja töllölle (philips). Toi logitechin Harmony 675 ollut tähtäimessä, epäilyttää vaan, että löytyyköhän logitechin kannasta muita ku markettivahkeitä? siis saakohan sen pelittään ton consonancen & primaren kanssa?

Onko jotain parempia kapuloita?

-Antti
 
Otsikossa mainittu One for All - Kameleon 8 (URC-8308) on ollut käytössä muutaman päivän ja kirjoitin siitä tuonne:
https://foorumi.hifiharrastajat.org/showthread.php?42606

Consonance CD120 Linear -cd-soittimen kanssa ongelma on että sekä opettamalla näppäin kerrallaan että merkkikohtaisella koodilla 0157, jonka pitäisi toimia monen muunkin pienemmän Philips-yhteensopivan kaukosäätimen kanssa, toimivat vain stop ja play. Next toimii satunnaisesti, kuten myös edellisen kappaleen vaihto.

One For All:n tuesta käskettiin olla yhteydessä allaolevaan firmaan:

AV-Komponentti Oy
Telephone: +358 9 867 80 20
Email: info@avkomponentti.fi

Sain yhteystiedot vasta, joten kerron miten käy.
 
Meillä on nyt muutaman vuoden ollut käytössä Sonyn RM-AV3000. Noissa Sonyn kapuloissa tuntuu olevan sellainen jännä piirre, että parempia malleja ei virallisesti tuotu ainakaan aiemmin Eurooppaan. Tuo oma tuli hommattua Oululaisesta kameraliikkeestä, ja hinta oli hirviät 140 euroa, eli oli ominaisuuksiin nähden halvin yleiskake tuohon aikaan.

Vaikkakin tuo on jenkkimalli, niin ei ole ollut ongelmia oikeastaan minkään laitteen kanssa ja mukavana lisänä on käyttötilat, eli näppäimen painalluksella saa esim vaffin, DD:n ja telkkarin kerralla päälle jos on tarkoitus katsella leffoja. Ainoa pikku miinus varmuuskopioinnin onnistuminen ainoastaan toiseen Sonyn kapulaan, eli ei ole vielä tullut vastaan PC-softaa joka lukisi tuon varmuuskopiastreamin infrapunana ja tallentaisi ohjelmoititiedot koneelle talteen.

Siitä en tiedä, että onko noita 3000/3100 sarjan laitteita Suomesta saatavilla tällä hetkellä, mutta ebayssä ja suorana tilauksena jenkeistähän noitakin saa.

-Reko
 
Moikka!

Mä ostin veljeni suosituksesta Logitechin, muistaakseni 525 - yleiskaken, mutta me ei Vihdin joukkueen kanssa saatu sitä oikein toimimaan. Siis Logitechin sivut sen ohjelmointiin olivat selkeät ja helpot, mutta vekotin ei vaan toiminut. Manuaalinen ohjeistuskaan ei mulla toiminut ja veljenikin kyllä sanoi, että hänen vekotinkin kyllä temppuilee sillointällöin.

Sitäpaitsi mulla on esim. kännyköiden ja kaukosäätimien kanssa vähän semmonen homma, että kun saan pelin käteeni, niin rutistan sitä hellästi. Ei saa mun mielestä kuulua mitään muovisia nitinöitä, vaan pitää olla tukeva peli.

Noh..

Nimimerkillä milesdavis, täällä kirjoittavalta, sain kokeiluun semmoisen pelin kuin: Hometheater Master MX-500. Olin myyty samantein. Jykevä kuin mikä, mutta ruma ja iso kuin piru itse.

Estetiikkaa hakevalle se ei varmastikkaan ole optimaalinen peli, mutta itselläni kun on tuommoista kiinavahvaria ja yli kymmenen vuotta vanhaa telkkaria/teinityttö stereopakettia, niin kapulalla ei ole ollut minkäännäköisiä ongelmia.

Vekotin on iso, sekä selkeä ja manuaalin lukemisen, sekä säätimien ohjelmoimisen kanssa vierähti puolisentuntia.

On käyttölogiikaltaan niin selkeä, että emäntäni oppi käyttämään ekalla kerralla ja 60.v anoppikokelaanikin handlasi vekottimen, kuin vettä vain, koska se vaan on niin selkeä käyttää, jahka sen on ohjelmoinut.

Mulla ei ole muista yleiskaukoista kokemusta, mutta googlaappa tuo malli, jos varma ja hyvän näppituntuman omaava ruma kaukosäädin kiinnostaa. :)

Matti.
 
Tuo Meridianin kapula minulla on ollutkin silloin kun omistin heidän laitteitaan. Muuten hyvä säädin, mutta vaatii kaksi kättä. Jos haluaa selvitä edullisesti ja saada sellaisen kapulan jota vaimokin osaa käyttää, suosittelen Matin esittelemän Home Theater Masterin lisäksi Sonyn uutta ja edullista RM-VL600T:tä. Tulivoimaa riittää, vaikka ulkonäkö onkin vaatimaton.
 
Meridianin kapula EI vaadi kahta kättä. Jos luulet, että sitä on pidettävä kädessä, niin olet tainnut erehtyä. Tuon kapulan paikka on apupöydällä vieressäsi tai sitten jossain sylissä. Vaatii hieman "poisoppimista" muilta tavoilta.

... tai ainakin näin MSR:n kanssa. MSR+:aa mulla ei (vielä) ole.

Miksi kapulaa täytyisi pitää koko ajan kädessä? Pidättekö avaimiakin kädessä koko ajan? Entä kännykkää? Varokaa ettei vaan kädet lopu kesken! :D :D :D
 
silmaauki sanoi:
Meridianin kapula EI vaadi kahta kättä. Jos luulet, että sitä on pidettävä kädessä, niin olet tainnut erehtyä. Tuon kapulan paikka on apupöydällä vieressäsi tai sitten jossain sylissä. Vaatii hieman "poisoppimista" muilta tavoilta.

... tai ainakin näin MSR:n kanssa. MSR+:aa mulla ei (vielä) ole.

Miksi kapulaa täytyisi pitää koko ajan kädessä? Pidättekö avaimiakin kädessä koko ajan? Entä kännykkää? Varokaa ettei vaan kädet lopu kesken! :D :D :D

Niin, tykkään pitää kaukosäädintä kädessä, varsinkin jos makailen sängyllä. Eihän niin ole pakko tehdä tietenkään :) Monipuolinen säädin MSR+ on, sitä en kiellä. On vaan aika poikkeava tuo käyttö muihin verrattuna.
 
Kiitoksia vinkeistä, tuo http://www.remotecentral.com/ureview/index.html on erinomainen lähde.

Meridian vaikutti todella mielenkiintoiselle, mutta tällä hetkellä ~40m2 yksiössä ei ole niin paljoa tilaa/laitteita, että tarvitsisin noin raskaan vehkeen, ehkä tulevaisuudessa. Tilasin Home Theater Master MX-500 elektrolinnasta, minulla ei ole mitään suhteita ko. kiskaan, niillä vaan sattui olemaan halvin nopeasti löytämäni MX-500. Aika näyttää miten palvelu pelaa.

T.Antti
 
Milesdavis,

Kyllä mä ymmärrän tuon ihan täysin. Meidän perheessä mä olen ainoa kun käyttää MRS:ää. Muut ei vaan tykkää siitä. Mutta niille onkin tärkeintä vaihtaa telkkarin kanavaa ainakin kymmenen kertaa yhden mainostauon aikana - ärsyttävää. Sitten aina mainostauon jälkeen jää jotain näkemättä ohjelmasta kun piti katsoa mitä muualta tuli. ???

Jaa, pitäis varmaan käydä kysymässä Henelliltä tuota kapulaa.
 
Olikohan Kuluttaja-lehti kun noita yleiskaukosäätimiä hiljattain testasi. Itse bongasin sieltä tilaukseen Logitechin harmony 550 kaukosäätimen. Tullee postista ensi viikon aikana.
Ja tusinalaitteiden lisäksi kuulemma ainakin Densenin vahvaria ja cd-soitinta käskee mukisematta mikä onkin hyvä asia, koska Densenin Gizmo-säädin maksaa 200 euroa eikä kuulu soittimen vakiovarustuksiin.
 
SAin kapulan tuosas pari viikkoa sitten. Kuten vähän alkuun epäilinkin, että Consonancen & primaren kanssa voi tulla vaikeuksia.

Consonance tunnistaa kaukosäätimen satunaisesti, primaren kanssa volume toimii, mutta esim. input kanavan vaihto ei toimi kuin eteen ja taakse, eli ei esim. voi vaihtaa kahta kertaa samaan suuntaan, vaan kun on kerran "pyöräyttänyt" ylös päin, niin toista kertaa ei samaan suuntaan saa menemään vaan on ainostaan takas lähtökanvalle pääsee.

-Antti
 
Back
Ylös