On the road...

silmaauki

Käyttäjä
Liittynyt
1.8.2006
Viestejä
18 165
Kaupunki
Tois pual jokke
Onkos täällä muita, jotka kuuntelevat paljon myös muualla kuin kotonaan? Eli minkälaisia kannettavia laitteistoja täältä löytyy?

Itselläni oli tuossa aikaisemmin Rio Karma, joka tosin juuri ennen kesää laukesi lopullisesti. Harmitti, kun se oli omasta mielestäni hyvä soitin. Tosin oli siitäkin pientä harmia silloin tällöin, kun se kovalevy siinä mallissa oli kuuluisa heikosta kestävyydestään ja jumiutumiset olivat arkipäivää.

Rio Karman kanssa tuli myös käytettyä itse tehtyä Chu Moyta ja Etyn ER-4S:iä. Tosin tuota Cmoyta ei tullut kovin usein enää viime aikoina raahattua mukaan kun Karma jaksoin aika hyvin puskea noita Etyjä yksinäänkin. Ja toisinaan Karman seurana oli Beyerin DT-531:t (mökillä ulkosalla ollessa, tai kotona läppärin ääressä "ahertaessa" - kuten nyt).

Nyt käyttöön on Karman tilalle tullut Trekstor Vibez. Tuohan on jossain määrin kait Karman "perillinen". Laite on ominaisuuksiltaan hyvin lähellä Karmaa samoin kuin käyttöliittymäkin on melkein suoraan Karmasta. Muutama käyttöliittymän asia toki on toteutettu Karmaan tottuneesta vähän väärällä tavalla. Lisäksi tuon kuulokeliitäntä ei ainakaan tehollisesti vedä vertoja Karmalle. Ilman kuulokevahvistinta nippa nappa pärjää suurimman osan aikaa. Ja jotenkin tuon kuulokeannon laatu tuntuu ehkä aavistuksen Karmaa huonommalle. Tosin tässä asiassa en oikein itsekään tiedä luotanko tähän hataraan muistikuvaani Karman äänestä. Tuo volumen matalampi taso toki saattaa minua tässä hieman johdattaa harhaan.

Vibez on lisäksi tullut itselläni käyttöön myös töissä ja autossa. Joten käyttötunteja sille on nopeasti tullut aika paljon.

Töissä äänilähteenä on aikaisemmin ollut läppäri ja M-Audio Transit. Vahvistimena on MingDa MC66-AE ja kuulokkeina hyvinkin ristiriitaisia arvioita saaneet hopeiset Gradon SR-325:t (siis ei uudempi i-malli). Nyt Vibez on korvannut läppärin ja Transitin (tarviiko joku?).

Autossa taas mulla on i-sotecin Auxgate, jolloin saan tuon Vibezin suoraan siihen vahvistimeen kiinni. Tämä ihan siitä syystä, että Skodan alkuperäinen radio on kauniisti sanottuna aivan surkea. Autossa tuleekin istuttua (työnkin takia) paljon joten nyt on taas hauskempi reissata. Niin ja onhan ne alkuperäiset kaiuttimetkin vaihdettu parempiin.

Vibezissä (samoin kuin Karmassa aikaisemmin) soi vain FLAC-tiedostot. Niitä kun on tuon Squeezeboxin takia tullut kerättyä. Eikä minua kiinnostanut lainkaan mikään muu formaatti. Osin, koska uskon niiden osalta äänenlaadullisiin eroihin, ja osin koska se taas vaatisi omat konversionsa. Nyt musiikkia on helppo siirtää matkalle mukaan.
 
Mun kannettava setti on Sony MD Walkman MZ-NH700 -Hi-MD soitin ja iGrado kuulokkeet. Vain omia bändin treenejä tällä kuuntelen. Äänitysvaiheessa iGradot toimivat myös mikrofonina.
 
Mulla on Applen iPod Mini 4 Gb ja sillä kuuntelen 320 kbps Mp3:ia. Vakionapit + Sennheiser CX100.

Autossa Pioneerin Mp3-soitin ja BMW:n vakiokaiuttimet vm. 1991.
 
Sain lahjaksi uuden sukupolven iPod Shufflen puoli vuotta sitten, mutta kunnollisia reissukuulokkeita ei vielä sille ole ja äänenlaatuakin vaivaa koneistosta tuleva suhina, jonka kuulee varsinkin 16 Ohmin kuulokkeilla. 32 Ohmisilla se ei kuulu niin pahasti.

Autossa on jälkiasenteinen CD:ltä mp3-sia soittava soitin ja autossa vakiona ollut 8-kaiuttimen järjestelmä, on saanut kelvata vielä. Edelliseen autoon asentelin hieman parempiakin, mutta vielä ei ole innostus uudelleen herännyt tätä alkaa purkamaan. Jo parempi erillissarja, vahvistin ja vähän vaimennuksia tekisi ihmeitä.
Kaipaisin vinkkejä parempiäänisestä taskusoittimesta ja kevyistä kuulokkeista, flac -tuki voisi olla hyvä plussa.
 
Mulla vaihtui hiljattain pari vuotta palvellut Creative Micro saman valmistajan Stone Plus -malliin. Ihan näppärä peli hintaisekseen, 2 gigatavua muistia ja ihan asiallinen äänenlaatu. Kulkee kätevästi lenkeillä mukana armbandilla käsivarteen sidottuna. Kuulokkeina käyttelen pääasiassa Kossin PortaPro:ta ja Creative EP-630:siä.
 
Raskaampaan menoon Cordan "MOVE" vahvistin, liitettynä iMod ALO Super Cotton Dockilla 80G iModiin, kuulokkeina Gradon RS-2.
iMod on moodattu 80g iPod video, jota on paranneltu Wolfson Microelectronicin DAC:lla. http://www.redwineaudio.com/iMod.html

Kevyempään menoon Xin SuperMicro IV vahvistin, liitettynä ALO Cotton Dockilla 4G iPod Nanoon ja kuulokkeina Shuren E4G:t.
 
Hei, Sturellahan on vähän vakavampaa laitteistoa. Tuota iModia joskus itsekin vähän katselin. Ja myös Rockboxia iPodiin. Mutta kun tyttärellä on yksi iPod Shuffle ollut ja siitä jäi huono fiilis, niin yhtään Applen tuotetta en enää (vähään aikaan) hanki.

Rajani, FLAC-tukea ei monessa soittimessa ole. Rockboxilla sen saa muistaakseni mm. joihinkin iRiverin ja Applen soittimiin, joissa sitä alunperin ei ole. Oletko katsonut täältä listausta noista FLAC-soittimista? Siellä on myös linkit noihin Rockbox ratkaisuihin.
 
Applelaiset kyllä käyttää omaa Apple Losslessia jos se ei olisi ongelma?
 
Alspe,

Ylimääräinen muunnos on mulle ongelma. Mulla on kovalevyllä satoja levyjä FLAC-muodossa. En halua muuttaa niitä mihinkään muuhun muotoon. En MP3:siksi tai Applen omaan muotoon.
 
Itse käytän iModissa Applen Losslessia, mielestäni täysin vastaava FLACiin verrattuna, siis äänellisesti. Saisihan tuoho toki Rockboxin laitettua, mutta kun olen 200 CD-levyä ripannut Lossless tiedostoiksi, niin ei kyllä jaksaisi samaan savottaan uudelleen ryhtyä.

Nyt on Imodia sisäänajettu n.100 h ja erot alkavat selvästi tulemaan esiin verrattuna Nanoon.
Musiikkiin on tullut lisää tilavaikutteita. Bassoihin sekä diskantteihin on tullut selvästi lisää kontrollia.

Sama pätee myös kun olen vertaillut Preheadilla Harman/Kardon HD 970 ja iModia keskenään,
Kerrassaan vaikuttava laite.
 
Sture sanoi:
Itse käytän iModissa Applen Losslessia, mielestäni täysin vastaava FLACiin verrattuna, siis äänellisesti. Saisihan tuoho toki Rockboxin laitettua, mutta kun olen 200 CD-levyä ripannut Lossless tiedostoiksi, niin ei kyllä jaksaisi samaan savottaan uudelleen ryhtyä.

Tietysti Apple Lossless vastaa ääneltään flacia (ja alkuperäistä cd:tä). Sitähän se Lossless tarkoittaa. Jos kuitenkin haluaa muuntaa applen formaatista flaciksi, ei tuohon uutta rippausta tarvita. Riittää, että on softa, joka osaa tuon muunnoksen tehdä. Esim. Foobar2000 osannee tämän tehdä.

Itse kysymykseen: Minulla on työmatkakäytössä iPod video 30GB ja Etymotic er6 -kuulokkeet, joihin olen kyllä varsin tyytyväinen. Lisäksi on jumppakäytössä iPod Shuffle, jossa käytän vakiokuulokkeita, jotka ovat mielestäni lenkkikäyttöön aivan riittävät.
 
Tawe sanoi:
Mun kannettava setti on Sony MD Walkman MZ-NH700 -Hi-MD soitin ja iGrado kuulokkeet. Vain omia bändin treenejä tällä kuuntelen. Äänitysvaiheessa iGradot toimivat myös mikrofonina.
Kummassa käytössä nuo iGradot ovat parhaimmillaan? 8)

Muistaakseni nuo iGradot ovat (myös) saaneet ristiriitaisia arvioita. Alun hypetyksen (?) jälkeen niistä ei ole vähään aikaan ollut missään mitään juttua. Sulla ne sentään ovat saaneet (toistaiseksi) kodin. Mikäs niissä on parasta?
 
rajani sanoi:
Kaipaisin vinkkejä parempiäänisestä taskusoittimesta ja kevyistä kuulokkeista, flac -tuki voisi olla hyvä plussa.
Millä budjetilla oletkaan liikkeellä? Head-Fi:n puolella suositeltuja laitteita ovat viime aikoina olleet mm. iAudio 7, Kenwood HD30GB9 ja tietysti tuo Trekstor Vibez. Tässä eräs asiaa käsittelevä ketju.

Kuulokkeiden osalta vaihtoehtoja on myös pilvin pimein. Ja se budjetti ratkaisee aika paljon tässäkin. Ja myös käyttötarkoitus. Jos tarvitsee kuulokkeet lentomatkalle tai lenkille (tms. vauhdikkaaseen urheiluun) niin tarpeet ovat vähän erilaisia.

EDIT: Itse hommasin nuo Etyt aikoinaan juuri lentomatkustusta varten. Lenkkeilyyn niitä en voi suositella kuin varauksella.
 
silmaauki sanoi:
Millä budjetilla oletkaan liikkeellä?

Kohtuuhintaista satasen tai parin ratkaisua etsin. En kaipaa kymmenien gigojen muistia, näytöllistä soitinta vaan ainoastaan parempaa äänenlaatua ja yleiskäyttöisiä kuulokkeita (lenkkeily, ulkoilu ja liikenteen seassa liikkuminen).
 
Yleispätevää ratkaisua noilla ehdoilla on vaikea ehdottaa, mutta kun sulla on jo se Suffle, niin ehkä kannattaisi ensin etsiä siihen sopivimmat kuulokkeet. Tuolta Head-Fi:stä saattaisi löytyä ehdotuksia sopivista ehdokkaista. Niin ja sieltä kannattaa myös katsoa myyntipalstalta käytettyjä (jos tulee virheinvestointi, niin ei ainakaan häviä paljon). Ja mahdollisesti siihen voisi miettiä jotain edullisempaa kuulokevahvistinta (myös käytettynä). Se saattaisi auttaa valinnoissa.

Jos ei tunnu löytyvän hyvää ratkaisua, niin sitten Suffle "lihoiksi" ja uuden äänilähteen etsintään. Kun tuota Sufflea ei juuri kukaan ole kehunut.

Valitettavasti näiden kannettavien laitteiden osalta ostokset käytännössä aina ovat tyyliin "sika säkissä", joten kannattaa lukea paljon muiden kommentteja.

Shuffle taitaa muuten olla yksi niistä harvoista, joissa ei ole näyttöä. Ei taida olla paljon muita markkinoilla. Onko yhtään?
 
Olin Shufflen äänenlaatuun varsin pitkään tyytyväinen (ehkä jopa ensimmäisen kuukauden tai pari), se saattaisi hyvin toimia kun valitsisi vähän epäherkemmät kuulokkeet, jolloin suhinat eivät kuuluisi. Nuo taskusoittimien mallit vanhenevat niin nopeasti, ettei paljon kiinnosta laittaa isoja summia soittimeen, jolle on vain vähän tai satunnaista käyttöä.

Koss Sparkplugit on muuten ne kuulokkeet, joilla suhinat kuuluu parhaiten.
 
Kaikki tässä maailmassa vanhenee nopeasti. Ja aika usein ilman "oikeutusta". Silti jotkin voivat kestää ajan hammasta paremmin kuin muut. Vaikkakin subjektiivista sekin on. Jos olisin itse jostain saanut uuden Rio Karman, niin olisi varman ostanut sellaisen, enkä Trekstor Vibeziä.

Sparkplugeista mulla ei ole mitään kokemusta, joten en osaa tuohon kommentoida. Mutta paljon on kehuttu myös muistaakseni Koss KSC75:ia. Oletko niitä kokeillut?
 
En ole kuullut, niitä (KSC75) on kehuttu halppiksista. Jos katselisin kuulokkeita, niin ne menisi tuonne yli 100e:n päälle. Koss Sparkplugit eivät ole edes 10 euron arvoiset vaikka on kuinka elinikäinen takuu. Ohuet ääneltään ja utuinen yläpää, korostunut basso kovempaa soitettaessa. Natisevat kun liikahtavat korvassa ja se muovinen rengas painaa korvalehteen. Myöskään Sennheiser CX300 ei miellyttänyt ääneltään ja kaverilla hajosikin ne heti, en ole kysynyt mitkä hankki tilalle.
 
En ole itse vielä kovin hyviä nappeja kuullut, tosin Etymonicceja en ole koittanut. Spark plugit sonta... Onko Sennheiser Px100/Px200 liian iso? Ne on hyvät.

iPod Nano 8 gigainen olis sulle Jani hyvä, mutta melko kallis muistiin nähden. Isossa kovalevyillisessä Podissa vois pitää kaiken losslessina.
 
silmaauki sanoi:
Shuffle taitaa muuten olla yksi niistä harvoista, joissa ei ole näyttöä. Ei taida olla paljon muita markkinoilla. Onko yhtään?
Creativelta löytyy Stone -mallisto, jossa halvemmassa ei ole näyttöä. Stonen äänenlaatua on kehuttu Creativen tuotteiden parhaimmistoon kuuluvaksi (ja myös paremmaksi kuin edellämainitun Shufflen). Tässä pieni vertailuntapainen. Soitin on tosiaan myös erittäin halpa, esim. CDON.comissa 40 euroa gigan muistilla. Hirveämmin en näe syytä ostaa Shufflea, jos vaihtoehtona on Stone: halvempi ja parempi.
 
Back
Ylös