Olohuoneen media- ja äänentoisto

abacab

Käyttäjä
Liittynyt
17.6.2010
Viestejä
3
Vuodatanpa tänne ongelmani, josko siis viisaammat osaisivat auttaa. Muuton ja perheenlisäyksen takia joudun miettimään uusiksi etenkin äänentoiston, mutta samalla olisi mahdollista miettiä tarkemmin myös muita medialaitteita.

Myin juuri pois Wharfedalen 8.4 Diamondit. Jäljelle jäi Yamahan RX-V440 AV-viritinvahvistin, joka ollut stereokäytössä. Siitäkin olen valmis luopumaan. DVD-soitin pamahti, joten sekin menee uusiksi.

Nyt pitäisi siis saada laitteet ja kaiuttimet olohuoneen mediaelämyksiä varten. Tässä dataa:
- olohuone kerrostalon betonikoppi, n. 20 neliötä
Olohuoneessa äänentoiston tarkoituksena ovat seuraavat:
- musiikinkuuntelu, äänilähteinä CD:t, läppäri, Spotify, iPod ja puhelin
- television katselu
- leffojen satunnainen katselu (DVD ja Canal+)
- Wii

Nyt pitäisi siis päättää, että minkälaiset laitteet olisi järkevä hankkia, budjetti on joustava, mutta mikäli jää alle tonnin niin aina parempi. Kaiuttimien on pakko olla tilanpuutteen takia pienet ja muutenkin WAF-materiaalia eli pienet ja tyylikkäät. Tiedän kyllä, että se ei ole oikea lähtökohta hankkia kaiuttimia, mutta sillä mennään nyt, eli ennemminkin lofi-tyyliin. Hommaan sitten erikseen hifiä erilliseen kuunteluhuoneeseen jahka sopiva isompi asunto löytyy, ja sitten mustakin sopii väriksi. ;)
"Kotiteatterille" ei ole tarvetta, joten kaiuttimiksi riittää 2.0, 2.1 tai 3.1 -ratkaisu.

Kaiuttimien lisäksi pitäisi miettiä mukavinta ratkaisua musiikintoistoon ja DVD:hin. Onko nykyisissä mediatoistimissa mitään järkeä? En ole ollenkaan kartalla. Arvostaisin kovasti järkevää ja kompaktia kokonaisratkaisua ja siihen kaipaan kovasti teidän neuvoja. Onko järkeä tuhlata kunnolla kamoihin, kun betonikoppi on ympäristönä mikä on? Kannattaako suosiolla ottaa "*****" ja jotain valmista settiä marketeista?

Valmiina löytyy siis:
- Taulu-TV
- Digiboxi
- AV-viritinvahvistin, josta olen kyllä valmis luopumaan ja vaihtamaan sen.

edit: lisätään vielä, että tilaa pääkaiuttimille on vain TV-tasolla tai sen takana olevalla seinällä.
 
Aamun iloksi tuli mieleen parikin tapaa vahvistimen ja kaiuttimien osalta:

-------
case 1: sipsakka setti, jossa hyvä da-muunnin sekä ana- että digiotot:

kaiuttimet: Orb Audio (http://www.orbaudio.com/), joita taitaa edustaa mm. Verkkokauppa.com(?)
vahvistin: Peachtree Nova (http://www.6moons.com/audioreviews/peachtree3/nova.html)
-------
case 2: aktiivinen kokonaisuus

kaiuttimet: Genelec 6010A + 5040A SUB
etunen: vaikkapa käytetty Audiolab tms.
-------
 
No suositellaan nyt itse vaikka tuommoista kaverini aikoinaan hommaamaa: Tannoy Arena - sarjaa. Saa ihan 2.1, tai vaikka 2.0 versionakin. Äänenlaatu on mielestäni tosi hyvä ja kyllä noita kelpaa katsellakin. Saa myöskin, joko seinätelineillä varustettuna, tai sitten omilla pikku jaloillaan telkkarin viereen.

Simppeli, hyvä-ääninen ja hyvännäköinen setti. :)
 
jparvio sanoi:
case 2: aktiivinen kokonaisuus

kaiuttimet: Genelec 6010A + 5040A SUB
etunen: vaikkapa käytetty Audiolab tms.
-------

Täältä komppia tälle setille, suht fiksuun hintaan saa nuo ja niistä riittää imo tuon kokoiseen olohuoneeseen potkua ihan riittävästi. Itsellä siis nuo 6010A:t tietokoneella, mutta vähänkin kauempaa kuunneltuna vaativat kyllä tuon subin kaverikseen.
 
Kiitokset kovasti vastauksista. Vielä en ole tehnyt liikkeitä suuntaan enkä toiseen. Tosin hankkiuduin eroon vanhasta vahvistimesta, eli nyt täytyy aloittaa täysin puhtaalta pöydältä.
Kaiketi vahvistimessa pitää olla DAC tai se pitää ostaa erillisenä? Läppärin kovalevy + Spotify on kovassa käytössä musiikin osalta.

Onko siis niin ettei sellaista laitetta tai helppoa yhdistelmää löydy, jossa saisin soitettua CD:t DVD:t ja Blu-rayt, jossa olisi sisänä iso sisäinen muisti, jonne musiikkia voisi tunkea? Tietysti tarvitaan myös mahdollisuus yhdistää iPod tai puhelin ja TV.

Kaiuttimia on tullut kartoitettua urakalla, ilman subbaria haluaisin selvitä, mutta etukaiuttimien pienuus on tietenkin haasteena. Tiedän, että kaiuttimien ulkoinen koko ei pitäisi olla lähtökohtana, mutta valitettavasti näin on.
 
No vastaus on riittävän kattavasti varusteltu tietokone. Siis tohon ohjelmalähteeseen...

Mut noita genejä kannattaa tosiaan sitten kuunnella huolella ennen ostoa. Itse en ole tykännyt geneneistä. Tosin en oo kuullutkaan kun noita pienempiä malleja.
 
Genejä tunnutaan suitsuttavan joka paikassa. Liikkeessä kuunnellessa kyllä kuulostivat hyviltä, mutta täytyy kuitenkin ottaa kuunteluun.
Mitäs sanotte, pärjääkö 8020B:n kanssa ilman subbaria?
 
Kai se riippuu kuunneltavasta materiaalista, sijoituksesta ja etäisyydestä. Lähikentässä, genet pöydän päällä ja jotain muuta kuin happoshamaaniteknoa, niin saattavat ne nippa nappa riittääkin.

Kannattaa kokeilla, jos vaan mahdollista ennen ostopäätöstä.
 
abacab sanoi:
Onko siis niin ettei sellaista laitetta tai helppoa yhdistelmää löydy, jossa saisin soitettua CD:t DVD:t ja Blu-rayt, jossa olisi sisänä iso sisäinen muisti, jonne musiikkia voisi tunkea? Tietysti tarvitaan myös mahdollisuus yhdistää iPod tai puhelin ja TV.

Dune BD Prime 3.0

Verkkolevy (NAS) voi olla kätevämpi vaihtoehto sisäiselle levylle.
 
Back
Ylös