Olive-musiikkiserverit

Joke721

Hifiharrastaja
Liittynyt
3.2.2008
Viestejä
2 911
Kaupunki
Oulu
Aloitetaanpa uutta ketjua Olive-musiikkiservereistä. Olive O4HD sai Hifimaaillman kokeilussa toimittajien sukat pyörimään jalassa. Itsellänikin heräsi kiinnostus. Ainut suurempi ihmetyksen aihe on se, että laitteen avaaminen on tehty hankalaksi. Itse ei voi siis vaihtaa uutta ja mahdollisesti isompaa kovalevyä, niinkuin omistamassani digiboksissa on. Äänenlaatu on ilmeisen 'analoginen' / lämmin, mitä itse pidän hyvänä ominaiuutena.
 
Minullakin nousi kiinnostus ko. laitteeseen Hifimaailman arvostelun perusteella. Ainoa "ongelma" kovalevyltä soitetun häviömättömästi pakatun materiaalin erittäin matalien signaalien hukkuminen. Vaikka tämä ei kuuluisikaan äänessa, niin sille ei pitäisi olla mitään syytä miksi näin tapahtuu. Kyseessä lienee softabugi. Toivottavasti valmistaja pystyy korjaamaan asian ohjelmistopäivityksellä.
 
Tuollainen näyttää olevan käytettynä (ent. demokone) oz:lla. Noita tuskin on montaa Suomessa käytössä, joten voipi olla vielä kokemukset vähäisiä.
 
Hifihuoneeltahan noita ainakin saa uutena. Näpsäkän näköisiä laitteita ne on livenä. Kuuntelukokemuksia ei taida vielä kenelläkään olla?
 
Olin jo huumassa ostamassa tuota halvempaa 03 versiota mutta siinä ei ainakaan kuvan perusteella ole digiulostuloa ollenkaan.
Saattaahan olla että D/A hommelit on hoidettu kunnialla ja analogilähdöt ovat hintaluokassaan hyvät mutta silti??
Ominaisuus joka löytyy jo muutaman kympin dvd-soittimesta niin ei luulisi ainakaan rahasta olevan kiinni. Toki tuolla varmasti ohjataan vakavampia musiikin kuluttajia tuohon kallimpaan malliin mutta hintahyppäys on aika suuri (yli tuhat euroa vaikka miten tinkailee)

Tuo Hifimaailman testissä ollut laite vaikuttaa muuten aika maukkaalta. Tuo pöydälle ja laadukasta aktiivia perään niin on olohuonesetti kasassa ja INNO-porukka kumartaa rivissä.. :D
 
EastAudiosta löytyy myös Olivea, koittivat jo myydä pari viikkoa sitten kun kävin katsomassa mutta pidin pintani :) lauantaina olisi Genelecin esittelypäivät kyseisessä putiikissa, täytyypä samalla vilkaista uudemman kerran soittimia
 
Tuossa edullisemmassa 03-mallissahan on usb-väylä.
Voiko tallentaa ulkoiselle kiintolevylle suoraan?
Osaako soittaa musat ulkoiselta kovolta?
 
^ tuota 06:ta vois jo kokeillakin. Balansoidut ulos jne. Kunhan vaan ymmärtäisivät laittaa siihen riittävästi muistia ja mahdollisuuden ulkoiseen kovoon (jota se oikeasti pystyy lukemaan ja toisaalta, viemään myös valmiiksi ja "kunnolla" ripattua tavaraa kovonkin suuntaan).
 
Vähän on kirjoittelua Olivesta.

Mulla on O3HD, mutta kiireiden takia en pysty vielä kommentoimaan äänenlaatua, kun en ole ehtinyt kuunnella keskittyneesti - luvassa myöhemmin.

Pari juttua on kuitenkin havaittu:
- Laite on livenä yllättävän iso ja painava sekä vankasti tehty, kuten myös kaukosäädin
- Laitteessa ei ole nopeaa tapaa formatoida/tyhjentää kiintolevyä, jos vaikka päättääkin soitella musiikit verkkolevyltä (O3HD 500 Gt vs. NAS 2 Teraa...)
- Kyselin tyhjentämistä Oliven supportista ja ehdotin ominaisuutta seuraavaan firmikseen - eivät ole vastanneet
- Maestro web-käyttöliittymän avulla levyn tyhjentäminen on hiiiiiidddddaaaaassssstttttaaaaa.....kun vain 10 objektia (kappaletta/levyä tms) voi poistaa kerralla
- Maestro toimii vain sisäverkon kautta, etäkäyttö on estetty
- Verkkojaon kautta pääsee Samba-yhteydellä vain "Import"-kansioon, josta laite siirtää musiikkitiedostot varsinaiseen piilotettuun soittokansioonsa ja karsii turhat muut tiedostot, joita importin mukana voi tulla
- FTP-tuki olisi hyvä lisä
- UPnP toimii hienosti
- Kaukosäädön vastaanottimen IR-silmä on herkkä tietyille loisteputkille ja laite surffailee omassa menussaan, kun luulee saavansa IR-käskyjä - losteputken vaihto auttoi
- Laitteen pystyy avaamaan. Ruuvit ovat kuusiokolomallia keskitapilla. Katsotaan viimeistään takuuajan jälkeen...
- Kosketusnäyttö toimii yllättävän hyvin ilman virhepainalluksia
- Standby tilassakin laitteeseen pääsee Maestrolla säätelemään musiikkikokoelmaa, mutta Samba jakoon pääsee vain, kun laite on päällä
- USB-väylä on ainoastaan musiikkikokoelman varmuuskopiointiin ja palautukseen sekä firmispäivityksiin (jotka onnistuu myös verkon yli)
 
TAAS sössin noiden Muokkaa ja Lainaus-namiskoiden kanssa, kun ovat niin liki...
 
Hardsoft sanoi:
- Maestro web-käyttöliittymän avulla levyn tyhjentäminen on hiiiiiidddddaaaaassssstttttaaaaa.....kun vain 10 objektia (kappaletta/levyä tms) voi poistaa kerralla

Käyttöliittymää hieman tutkittuani löytyi Maestrosta kikka kuutonen nopeampaan kiintolevyn tyhjentämiseen

- Syötä hakukenttään vain yksi kirjain, vaikkapa aluksi A, niin voit sitten valita kaikki A:lla alkavat albumit ja poistaa ne, seuraavaksi B jne.
 
Levyhyllyn rippailu Oliveen alkoi. Taitaa mennä toista kuukautta ilta-/viikonlopputöinä alan lehtiä lukiessa ja levyjä vaihtaessa...

CD-asema ei ole mikään vauhtihirmu, kun vertaan sitä esim. pöytäkoneeni DVD asemaan, jolla rippaan biisit rouvan iPodiin alta aikayksikön.

Oliven sedillä on vielä tekemistä levytietokantojensa kanssa :-\
Ademuksen Cantata Mundi-levy tunnistautui aiemmin ripatuksi Songs of Sanctuary-levyksi ja rippasi vain 9 ekaa biisiä Songs of Sanctuaryn kappaleiden nimillä. Pitää ripata tuosta FLAC'it PC:llä ja importoida Oliveen.

Rippaus toimii/alkaa moitteetta, mutta ilmeisesti laitteella on muutakin puuhaa, kun näytön päivitys aloituksen jälkeen kertomaan paljonko on ripattu % voi kestää useamman minuutin ja ilmestyä esim. 50% kohdalla. Pääasia, että itse rippaus kuitenkin toimii. Softanvääntäjille on vielä töitä koodin optimoinnissa.

Levyn soittohommissa Oliven asema pitää hiljaisissa kohdissa kuuluvaa ääntä - no soitteluun löytyy onneksi ihan oikeakin CD-pyöritin.
 
Hardsoft sanoi:
CD-asema ei ole mikään vauhtihirmu, kun vertaan sitä esim. pöytäkoneeni DVD asemaan, jolla rippaan biisit rouvan iPodiin alta aikayksikön.

Exact Audio Copy näyttää olevan tehokkaassa läppärissä yhtä "nopea" ( = hidas) kuin Oliven omakin asema. Ilmeisesti laatu FLAC'in vääntäminen vaatii tehoja....
 
Max-ohjelmalla itse flac-pakkaus ei kyllä ruudulla montaa sekuntia vilahda/biisi, rippaus on tietysti asia erikseen asetuksista riippuen. Enkä muista EAC:kään tuon kauaa vieneen kun noita urakalla rippasin. Tästä olen päätellyt että itse pakkaus ei ole kovin kummoinen operaatio mitä konetehoon tulee. Voin tietysti olla väärässäkin.
 
Back
Ylös