Oletteko rakennelleet Tangband W3:sta kaiuttimia?

vanquish

Käyttäjä
Liittynyt
21.3.2007
Viestejä
52
Kertokaa kokemuksia.

Hommasin juuri kyseiset elementit Hifimessujen kaiuttimien innostamina.
 

silmaauki

Hifiharrastaja
Liittynyt
1.8.2006
Viestejä
18 163
Kaupunki
Tois pual jokke
Mulla on noita kaksikin paria.

315:sta mulla on ollut 600x600 paffelissa. Se oli helppo tehdä. Tätä on helppo kokeilla ja toimii yllättävän hyvin. Rakennuskustannukset ovat alle 50 euroa. Mitään bassoja ei tästä tietenkään irtoa mutta tällä on helppo demota mikä juju tuossa laajakaistassa on. Pikaiseen demoon käy vaikka jokin pahvinpala.

871 on buschhorn kotelossa. Tätä en ole itse tehnyt vaan olen ostanut sen valmiina. Hintaansa nähden hyvä kaiutin. Ongelmana (useimpien muiden mielestä) tietysti on suuremmat äänenpaineet, vaikka itse olen onnistunut (?) tällä jopa luukuttamaan nautittavasti. Ehkä mä vaan kuuntelen yleisesti aika hiljaa. Mutta kuten aina mä, en oikein osaa kuvata tarkemmin miltä se kuulostaa - mun sanallinen arkku ei aukene siihen. Jossain vaiheessa - kun ihastus oli "uusi" - niin mä harkitsin vakavasti huomattavasti kalliimpien kaiuttimien vaihtamista noihin Buschhorneihin. Sittemmin noi Buschhornit jäivät vain mökille.
 

theman

Käyttäjä
Liittynyt
11.1.2008
Viestejä
137
Tommoset Cyburgs Needle:t tuli duunattua.
needle.JPG

Materiaalikustannukset valmiiksi sahattuna reilut 20€ ja lisäksi suodinkomponentit. Ei mielestäni paha hinta noista purkeista.
 

SATA

Käyttäjä
Liittynyt
29.7.2007
Viestejä
1 434
Oliskohan jotain kuvia aukinaisesta kotelosta, ko. elementistä meinasin olkkari kaikattimet duunata.
Messuilla olevat yksilöt tais olla TL:ää.
 

jrz

Käyttäjä
Liittynyt
8.8.2006
Viestejä
414
Kaupunki
Vuorela, Siilinjärvi
Itse kokeilin w3-871s elementtejä TangBandQuarterwaveTransmissionLine-(TabaqTL by B. Johannesen) koteloita, jotka on kyllä alunperin suunniteltu 315:lle. Toimii kuitenkin kohtuullisesti hintaan ja kokoon nähden ja WAF on uskomattoman korkea ilmeisesti valkoisen viimeistelyn vuoksi ;)

Pieninä modifiointeina originaaliTABAQiin:
1) korkeutta 20cm lisää, jolloin ylimääräinen on omana dummykotelona varsinaisen kotelon alla ja täytetty puhallushiekalla
2) elementti fixattu kotelon kylkeen, jolloin etulevy on leveämpi
3) takalevy ruuveilla kiinni, jotta sisään olisi mahdollista kokeilla TL-laskostusta

http://venda.uku.fi/~jleskine/TBQ/TaBaQ_TL_port_sml.jpeg
 

Lobotomy

Käyttäjä
Liittynyt
9.7.2007
Viestejä
292
Minulla on rakentumassa työpöydälle kolmen litran suljettuun koteloon w3:set. Saapi nähdä miltä kuulostaa, messujen kotelossa niistä pidin.
 

Joni R

Käyttäjä
Liittynyt
3.9.2008
Viestejä
104
Eilen tuli rakenneltua noin 4l suljettu kotelo w3-871, kyllähän ne hintaisekseen ovat mainiot.
Kaapissa odottas vielä notch-filter osat jos kokeilis niiden vaikutusta.

-Joni
 

sputnik

Käyttäjä
Liittynyt
9.10.2008
Viestejä
17
Kaupunki
Helsinki
Messuilla tuli kuunneltua w3 sen torviratkaisua(audiopar...), kieltämättä tuohon kokoon ja hintaan nähden kiitettävä suoritus(huom: muistaakseni ilman suodinta). Olen kuunnellut muitakin versioita(suljettu,refleksi,levy,lancetta?) Jos lattiaversiota miettii
varmaan menettelis ,samoihin mittoihin menee kuin edellisetkin. Pieni elementti tehonkesto ja parikaiutin järjestelmä niin torviratkaisu on aika ok . Kylläkin piirustuksiin joutuu vähän paneutumaan ,ei ehkä yksinkertaisin ratkaisu
mutta mielestäni toimivin tälle elementille.
 

Joni R

Käyttäjä
Liittynyt
3.9.2008
Viestejä
104
vanquish sanoi:
Miten alas noiden toisto voisi mennä 4 litran suljetussa?

Ei tarkkaa tietoo, mutta ei ne kovin alas mene ainakaan voimalla(voi varmaan riippua vähän oheis kalustosta?).. Aika ohkanen soundi siis tiedossa.
-Joni
 

vanquish

Käyttäjä
Liittynyt
21.3.2007
Viestejä
52
Jos tekee sillä Hifimessujen transmissiolinjaratkaisulla, niin kuinkakohan alas sellainen voisi mennä?
 

Rane

Käyttäjä
Liittynyt
17.5.2008
Viestejä
895
Tarkoitus olisi koulussa tehdä tietokonekaiuttimet luultavasti noista W3, mutta arvelluttaa vähän tuo korkea alarajataajuus. Mikä olisi paras vaihtoehto koteloratkaisuksi, kuintekin pitäisi näppärästi mennä pöydälle, joten ei ei lattiamalli, ja luultavasti refleksi, kun alas pitäisi mennä. Tai no alas ja alas, eihän noilla kuuhun mennä, mutta jos jotain. :)
 

alspe

Käyttäjä
Liittynyt
13.3.2007
Viestejä
14 926
Kaupunki
Tampere
W3:n Fs on 110 Hz ja lineaarinen xmax 0,5 mm. Sillä ei saada mitään järkeviä bassoja aikaiseksi.

Messuillakin se kotelo tuotti hiukankaan ärhäkämmällä musiikilla arvailuja bassorummun /-kuvion rytmistä. Aikuisten oikeesti, kun Dream Theateri soi niin piti arvailla, että nytkö se basso löi... vai nyt, en mä tiedä.

Akustisella musalle ihan kivat.

Jos basson ulottuvuutta/määrää ajattelee edes samana päivänä, niin suosittelen laittamaan ainakin W4-657SC:n. Sillä taas ylä-äänet ei tule niin hienosti.
 

Rane

Käyttäjä
Liittynyt
17.5.2008
Viestejä
895
Aivan. Sinänsä kinkkinen juttu. Kuitenkin pitäisi suht.yleispätevä olla. Mikä se sitten mahtaisi olla se kotelon koko (ja refl.putken halkaisija ja pituus? Kumpi parempi, suljettu vai refleksi?) molemmille elementeille, täytyy vielä harkita kumman noista ottaa..
 

eemeli

Hifiharrastaja
Liittynyt
13.12.2006
Viestejä
784
Kaupunki
der bunker
DVDPlazalla w3:sta on keskusteltu jo aiemmin ihan mielenkiintoisella tavalla.

http://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=31701&highlight=871s
http://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=40285&highlight=871s

Tässä pohdittu hieman tuon alakerran jatkoa lisäbassolla:

http://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=60100&highlight=871s

Noissahan olisi varmaan läpikahlaamista alkutekijöiksi ja lisää löytää vaikkapa diyaudio.comista. Lyhyesti; toimiva kokonaisuus on mahdollista saavuttaa refleksiin tuollaisella 3-4 litraisella ja suljettuun jo hieman pienemmälläkin kotelolla. Jotain noiden tapaista tuli joskus kokeiltuakin, mutta nykyisin w3:t ovat tv:n kaiuttimina n. 1.2 litran suljetuissa palloissa. Ihan ok ovat tuohon käyttöön.

Lisäksi kaveri on rakentelemassa Needlejä w3:sta ja ihan mielenkiinnolla odottelen mitä on lopputulemana - sitten olisi kokemuksia vaikka siitäkin jaettavana... :)
 

Rane

Käyttäjä
Liittynyt
17.5.2008
Viestejä
895
Juu, noita DVD Plazan keskusteluja olenkin tässä kahlaillut läpitte. Kiitoksia avuista, katsotaan jos myöhemmin laitan tänne kommenttiä rojektista, ja katsotaan mihin päädyn.
 

Raimo

Käyttäjä
Liittynyt
17.12.2006
Viestejä
216
Kaupunki
Oulunsalo
Olen rakentanut Cyburgsin Needlet sekä Stickit. Molemmat ovat selväpiirteiset rakentaa, ja äänenlaatu/hinta suhde on hämmästyttävä, etenkin Needlessä. Stickissä on elementti hiukan kalliimpi ja kaksi notch-filtteriä nostavat osien hinnan melkein tuplaksi Needleen verrattuna. Ääntä lähtee 4-tuumaisesta toki enemmän, ja sama yksitiekaiuttimen juju niissäkin on, mutta äänen sävy on terävämpi kuin 3" elementissä. Olen myös kokeillut ja parasta aikaakin soitan W3-elementtejä n. 4 litraisessa, suljetussa kotelossa, ja ei ole matalia ääniä ollenkaan. Mutta Needle -kotelossa tulee se bassokitarakin mukaan, ero on suuri jolla äänialue kasvaa.

Tälläkin foorumilla kauppasin noita Needlejä, ja soitoista päätellen ne kiinnostavat monia. Menivät sitten kaverille, joten kun nyt sain nämä Stickit valmiiksi, niin teimme pienen vertailun kailottimien kesken: http://www.dvdplaza.fi/forums/showpost.php?p=1125193&postcount=11
 

alspe

Käyttäjä
Liittynyt
13.3.2007
Viestejä
14 926
Kaupunki
Tampere
Jos mitään maailman hienointa hifiä ei haeta, niin voisin itse kokeilla W3:sta (ihan siisti keskialue+yläpää) + 8-10" basso (wooferi, eikä mikään painava kartioinen subbari) isommassa kotelossa, jako vaikka 300-400 Hz. Se meneekin sitten jo suunnitteluksi.
 

jasu

Moderaattori
Hifiharrastaja
Liittynyt
26.10.2006
Viestejä
8 997
Kaupunki
Oulu
täällä on tollaanen W3 yläpää, ja 4x8" basso sydeemi (dipoli vielä). toimii.
 
Ylös