Ohmeista??

panum

Käyttäjä
Liittynyt
16.10.2008
Viestejä
348
Eli voiko käyttää 6 ohmin kaiuttimia vahvarissa joka on tehty 8ohmin kaiuttimille?? eli meneekä vahvistin rikki jo näin pienestä heitosta. Tein kirppari löydön, yamaha ns-5x (6ohm) 28e. Ajattelin isälle kun hällä on toinen rikki. Nyt kuitenkin kiinnostaisi kokeilla mlitä nuo kuulostavat itsellä H/K 3390 joka ilmoittaa kaiuttimille tuon 8ohmin arvon.
 
Kestää se. Jos ei kestä niin syytä mua :D
Toimii se 6 ohm vastuksella ... piste
 
sitä mainittua arvoa ei kyllä saisi kuulema alittaa vahvarissa. mutta ei noi vehkeet minneen rikki mene. imbetanssin arvo on muuttuva arvo musiikin mukaan. muistaakseen 8 ohmin vahvarilla 4-26 ohmiin musiikin aikana jos muistan oikein, oli jossakin hifi kirjassa kirja on vuosien saatossa hukkunut. hifi harrastajat on tehneet- vinyylioppaan levareista on teoriaa paljon. ja vissiin muita oppaita on suunnitteilla.kuuntele vaan vehkeitä kun et vaan huuata niitä kunnolla.siitä ne eivät vissiin kaijuttimet ei kuulema tykkää.
 
Ihan hyvin on omassa putkivahvistimessakin toiminut 8 ohmin lähdöissä 4 ohm. kaiuttimet.
Kaiuttimissahan se vastus heittelee taajuuden mukaan aikalailla vai olenko väärässä?

No jos ei ihan 0 ohmiin mene niin eikös se ole jo oikosulku.
 
Kiinni laitoin ja petyin ??? olipa hento ääni tuntuu kaikki puhe äänestä alaspäin katoavan. Ajattelin ette yammu tekisi mitään todella huonoa. Äänenlaadussa oli huima ero, itsellä OR-900 kajarit eli ei nekään mitkään ihmeelliset ole mutta kuitenkin paljon paremmat. No ovat ne rikkinäistä kaiutinta paremmat eikä 28e olllut paha hinta :) näissä on joku super fine composite woofer lieneekö se rikki
 
Kappas vaan, outoa ettei manuaalissa ole mainintaa asiasta mutta valmistajan sivulla on. Isoveli hk3490:ssä muistaakseni mainitaan tehot olemmille arvoille. No eipä siinä liene mitään järkeä laittaa 4ohm kaiuttimia kiinni vaikka vahvistin sen sietäisikin. Mun varannoilla nuo or-900 pysyy mailman tappiin asti (ellen tietty voita lotossa) ;)
 
Kyllä kaikki vahvistimet sen 6 ohmin kuorman kestää, ainakin periaatteessa. Ja sehän tosiaan muuttuu jatkuvasti.
 
Back
Ylös