Nyt löytyi tolkuttoman hyvät skobet

Juuso

Käyttäjä
Liittynyt
2.8.2006
Viestejä
220
Ossi toi testiin aivan uudet ja iskemättömät Neatin Momentum 3i:t. Sisäänajoa on nyt reilu 50 tuntia alla ja kylläpä ne Momentumit rokkaavat! Basso on niin hyvin kontrollissa että otin huoneen takanurkista bassovaimentimet pois kokonaan ja soundi tuli avoimemmaksi ilman että basso rupesi kumisemaan.
Isobarikki rulettaa!

Kaiuttimet tykkäävät oleskella aika lähellä takaseinää. Vajaa 30 senttiä kaiuttimet takaosasta seinään tuntuu tällä hetkellä parhaalta paikalta. Nyt kannattaa ottaa kyllä tyypit jos on kolmen kilon hintaluokassa etsimässä kunnon skobeja. Itsellä on aikaisemmin ollut Xenonit ja Magepanin 1.6:t ja Dynaudioitakin on tullut tyypättyä.
Jonkin aikaa oli myös Neatin Motive 3 mallit, jotka olivat hintaisekseen aivan tajuttomat ja mielestäni noita aikaisempia paremmat, mutta nämä vekottimet ovat tulleet jäädäkseen.

Tulee uskomattoman hyvä olo näitä Momentumeja kuunnellessa. Prattia riittää ja äänikuvalliset ja sävyllisetkin asiat ovat kunnossa. Skobet soivat todella neutraalista, mutta jo levyllä on mureita bassoja ne tulevat todella hienosti esille ja ballseja riittää. Laitan skobeista kuvia tulemaan kunhan saan digikameran viritettyä taas kuntoon.
 
Juuso sanoi:
Basso on niin hyvin kontrollissa että otin huoneen takanurkista bassovaimentimet pois kokonaan ja soundi tuli avoimemmaksi ilman että basso rupesi kumisemaan.

Kiva että soundaa :)

Minkalaiset bassovaimentimet sinulla tarkemmin ottaen oli nurkissa?
 
Onnea uusille "skobeille"! Toivotaan että nämä miellyttävät pitkään. Olet ilmeisesti sama Juuso joka "jenkkasi ja rytkysi" Ossin kanssa Bristolissa?"Juuso reagoi ensin negatiivisesti äänenlaatuun, mutta alkoi pian jenkata mukana. Naimin soundi on aika vahvasti omanlaisensa. Jotkut kritisoivat, ettei se ole aivan luonnollinen. Ehkei se olekaan aivan, mutta jos siitä tykkää, se on erittäin kivaa. Ja vie mennessään, rytmi on nopeata. Niinpä rytkyimme mieluusti aikamme huoneessa."

http://z14.invisionfree.com/sibeli/index.php?showtopic=40&st=0&#last
 
Kyllähän sitä Jenkattiin ja rytkyttiin :) Bristolissa minä nuo Momentumit näin ensi kerran esillä ja siella ne vaikuttivat todella hyviltä, mutta vasta täällä kotona ne osoittivat todelliset kykynsä
 
Itseeni teki melkoisen vaikutuksen Tannoyn Kensington SE -kaiuttimiet. En ole koskaan kuullut tarkempaa bassotoistoa ja muutenkin äänen dynamiikka ja posketon tarkkuus teki vaikutuksen. Nykyään kuuntelen uusinta versiota Gradientin Revolutioneista ja nää ei kuulosta oikein miltään noihin Tannoyhin verrattuna.

http://www.tannoy.com/default.asp?id=10150
 
Hesusnis,

Jos Tannoy teki moisen vaikutuksen, niin ei muuta kuin hankintalistalle. Elämä on liian lyhyt haaveilulle.

Torvelohörhelö
 
ilkkap sanoi:
Millä syötät niitä?

i

Kaiuttimet saavat tuokansa allaolevalta setiltä
Linn Lp 12 tai Exposure cd 3010s - Expo Classic etuaste ja 2 X Expo 3010s pääte.

Kannattaa kyllä nuo Momentumt testata ennen kuin lähdet Hesusnis suinpäin Tannoyta hankkimaan.
 
Juuso sanoi:
Kannattaa kyllä nuo Momentumt testata ennen kuin lähdet Hesusnis suinpäin Tannoyta hankkimaan.


Kaikki kannattaa aina kuunnella. Mutta luulenpa kyllä, että jos pesukonetta kookkaampi vintage - prestige - dual concentric -Tannoy kolahti noin, ei siinä paraskaan perinteinen toteutus kampoihin pistä  >:D ei edes Ossin Neat.
 
Mallas sanoi:
-Tannoy kolahti noin, ei siinä paraskaan perinteinen toteutus kampoihin pistä >:D ei edes Ossin Neat.

Samaa epäilen. Omia korvia ei kannata laittaa narikkaan vaikka saisi mitä suosituksia. On pitkälti makuasia mistä kaiuttimesta löytää sitä jotakin. Vaikka Juusolla Neatit päihitti Maggiet ja Amphionit niin ovat nuo Revotkin varsin omanlaisensa vastukset. Kuvasta päätellen Neatissa näyttää olevan diskanttina Focalin käänteiskalotti ja muutkin elementit varsin perinteistä kamaa. Lisäksi hieman epäilyttää kytkökset merkkiin kun Juuso on maahantuojan tanssipari ja kenties Neatin valokuvaaja, ainakin etunimi täsmää.

http://www.neat.co.uk/p_pages/newsletter.php
 
Olen vain vilpittämästi innostunut näistä kaiuttimista Sepi ja kun jostain innostun niin tuon sen julki.
Kuvat Neatin sivuilla ovat tosiaan ottamiani. Neatin kaverit pyysivät saada käyttää niiä, kun olivat messuilla unohtaneet digikamerat kotiin ja webbiin piti saada kuvaa standistä. Ei sen kummempaa. Mutta jos se ärsyttää teitä ja sinua Sepi tuntuu ärsyttävän kaikki mikä liittyy vähänkään Ossiin, niin minä voin jatkossa laittaa viestini huomattavasti seesteisemmässä muodossa.
Pyydän tässä myös Sepi anteeksi etukäteen jos käsitykseni sinun tarkoituksellisesta Ossi antipatiasta ovatkin vääriä ja olen ymmärtänyt viestisi väärin.
 
Tuskin tässä mitään antipatioita suuntaan tai toiseen tarvii epäillä.

Lähinnä kysymys lienee siitä, että jos joku on Tannoyn toteutuksesta ja tarjoamasta äänestä saanut kunnon kiksit niin siihen ei kovin erityylisiä vaihtoehtoja kannata hehkuttaa päteäksi vaihtoehtoksi vaikka niistä itse olisi mitä mieltä. Tämä koskee tietty kaikkea suosittelua, vastaavia ja samantyylisiä vaihtoehtoja kannattaa aina ehdottaa, mutta pelkän merkin/oman innostuksen vuoksi on turha tuputtaa eikös juu..
 
Mika K sanoi:
Tuskin tässä mitään antipatioita suuntaan tai toiseen tarvii epäillä.

No, tunnustan sen verran että kimppamajoitukset ja jenkkakaverit hakisin sopivamman henkilökemian omaavista. Se on myönnettävä että tämä eri palstojen jäähymagneetti on sanut soppaan liikettä vaikka välillä on palanut pohjaan, puolin ja toisin :D

Tuosta Neat-hypetyksestä, jos olisi kyseessä vaikka jokin uusi kokoäänialueen tasakalvoinen sähköstatti niin olisin pää kolmantena menossa demoon. Mutta nyt on paperitietojen perusteella luvassa jalkalistasoundia, liian flättäriä mulle.
 
Minusta tässä ei ole mitään antipatioita, vaan on käytetty aivan tervettä järkeä ja kokemusta. Juuso, jos olet noin tarkasti vain omia mielipiteitä esittämässä, miksi kuitenkin myös toisen esittämään vaihtoehtoon olet suosittamassa noin vakaasti omaa valintaasi. Minusta Tannoy on ääneltään hyvä, oli vain aika isossa huoneessa.
 
sepi_1 sanoi:
kolmantena menossa demoon. Mutta nyt on paperitietojen perusteella luvassa jalkalistasoundia, liian flättäriä mulle.

Jalkalistasoundi ja flättärisoundi, mitenkäs noi nyt on sitten rinnastettavia? Se, mitä on kokemusta noista litteämaa henkisistä kaiuttimista, niin ei niissä mitenkään erityisen matalalle tuo äänikuva jää. Toisaalta, vaikka jäisikin, ihan sama, mieluummin matala kuin tikapuilta kuunneltava.
 
jalkalista tai tikapuut, aivan sama kunhan tulee koherentisti ja helposti ymmärrettävästi se musiikki.
 
Näistä tulee kaikki se mikä tulee todella koherentisti :D 8)

http://www.avantelectronics.com/AVANTONE_mixcubes.htm

AVANTO1.jpg
 
Arto sanoi:
Jalkalistasoundi ja flättärisoundi, mitenkäs noi nyt on sitten rinnastettavia? Se, mitä on kokemusta noista litteämaa henkisistä kaiuttimista, niin ei niissä mitenkään erityisen matalalle tuo äänikuva jää. Toisaalta, vaikka jäisikin, ihan sama, mieluummin matala kuin tikapuilta kuunneltava.

Tämä mun kuvitelma on muodostunut ihan vaan flättispönttöjen fyysisten mittojen perusteella. Suunnitteli se Ossikin omiin lattiamalleihinsa laittavansa korotusta alle. Mutta voi tämä toki olla mun henkilökohtainen ongelma kun on syönyt pienenä tikapuun siemeniä ja 190cm äijä istuukin korkeammalla kuin nuo flättis-elementit sijaitsee. Siksi tarvitaan parimetrisiä paneeleja, ei ole silloin väliä istuuko vai seisooko ja miten elementit vaiheistuu pystysuunnassa keskenään. Tämmöiset on mun "tolkuttoman hyvät skobet" :D
 
Mun mielestä on aivan sama lukeeko kirjaa tai katsooko tv:tä vatsallaan, selällään, istualtaan vaiko pää alaspäin roikkuen, sama musiikin kanssa, ei se sisältö siitä miksikään muutu - jos on hyvät kaiuttimet ja etupää.
 
Näin on. Minäkin nykyään testailen hifilaitteet reippaasti kaiutinlinjan takana baarikaapin luona.
Jos ei sinne soi hyvin, niin antaa sitten olla...
 
Back
Ylös