Nystyt uusissa vinyyleissä

Henrik

Käyttäjä
Liittynyt
16.9.2008
Viestejä
15
Moro,
Pitääpä ihmetellä seuraavaa: hankin kaksi uutta levyä, joissa molemmissa on omituinen pieni nysty. Tuo nysty on siis musan keskellä, eikä sitä voi mitenkään välttää jos haluaa levyn soittaa läpi... Hieman tuntui pahalta kokeilla, mutta pitihän se testata kuuluuko nysty, ja kyllähän se aiheutti pientä naksumista. Kerrassaan kummallista, että molemmissa ostamissani levyissä oli samantyyppinen virhe, jollaista ei ole ennen koskaan tullut vastaan. Levyjen kannet olivat intaktit joten kyllä ne nystyt ovat peräisin suoraan tehtaalta. Mistä voi olla kyse? :-\
 
Noihin levyssä oleviin pieniin kuoppiin tai "nänneihin" aina silloin tällöin törmää vanhemmissakin levyissä, lienee jonkinlainen valuvirhe? Uutena jos ostaa, niin palauta ihmeessä uuteen levy liikkeeseen ja pyydä virheetön yksilö tilalle. Tuo on selvä valmistusvirhe. Käytettyjen kanssa pitää olla myös tarkkana ja katsoa jo divarissa että niissä ei ole "valuvirheitä", ulkomailta tilattaessa levyn plauttaminen tai kaupan purku on aika hankalaa joten riskillä täytyy mennä ja luottaa myyjän arvioon levyn kunnosta.
 
Todennäköisesti kyseessä on prässäyksessä syntynyt ilmakupla, minulla taitaa olla 1 vanhempi levy josta moinen löytyy. Hyvin huonoa tuuria että niitä olet kaksin kappalein heti saanut käsiisi.
 
Alright. Asia siinä mielessä kunnossa, että saan uudet tilalle, mutta kovin mystiseltä edelleen tuntuu että molemmissa levyissä oli samantyyppiset nypyt.
 
Ei yllätä yhtään. Uudet vinyylit ovat laadultaan roskaa. Hyvä että sait ehjät tilalle.
 
lator sanoi:
Uudet vinyylit ovat laadultaan roskaa.

Eeen nyt ihan noin yleistäisi, mutta kieltämättä aika kökköjä painoksia tulee vastaan vähän väliä. Varsinkin ne vähän reilun kympin reissuet ovat kyllä monesti täysin ala-arvoisia.
 
Back
Ylös