Nousevan vasteen tasoitusta

woohoo

Hifiharrastaja
Liittynyt
28.10.2007
Viestejä
55
Iltaa ihmiset,

Edullisemman luokan laajakaistojen perusongelma, eli nouseva vaste ja tykittävä keskialue sweetspotissa. Kokeiltu on kaikenlaista akustista temppua vaimennuslevyn ja -aineen poistamista, lisäämistä ohisuuntausta ym kuitenkaan onnistumatta riittävissä määrin. Hieman hankaloittaa kokeiluja, että kajarit ovat veljelläni yli 500 km päässä. Kyseessä on Audio Nirvana 10" Cast Frame n. 70 litran koteloissa.

Vihoviimeisenä keinona harkitsen nyt astumista kooorkean kynnyksen yli sähköisen suodatuksen maailmaan. Olisko kellään kokemusta/vinkkiä? Ajattelin aloittaa 0,5 mH kelalla pariohmisen vastuksen rinnalla elementin kanssa sarjaan. Impedanssikäyrä alkaa nousta 12 ohmin yli tuossa 2500 Hz kohdalla ja siinä samoilla alueilla AN10CF:n vasteessa rupeaa olemaan jyrkempää nousua. Olisko teillä hyviä kokemuksia tai onnistumisia tällaisesta?

Kuinkahan paljon vaikuttaa tuo 2x2 wattisen SE putkivahvistimen korkea ulostuloimpedanssi. Minkälaista keinokuormaa voisi käyttää tuon elementin kanssa ja olisiko tuosta keinokuormasta edes teoriassa apua nousevan vasteen ongelmaan?
 
Ylös