Neuvoja kaivataan - hyvät hyllykaiuttimet

vwallden

Käyttäjä
Liittynyt
1.8.2006
Viestejä
7
Moi

olen muuttamassa omakotitalosta kerrostaloon. Samassa yhteydessä olen ajatellut korvata rakkaat Dynaudio Confidence C2 kajarit pienemmillä jalusta/hyllykajareilla. :(

Toivoisinkin kommentteja/kokemuksia foorumilaisilta sellaisista kaiuttimista, jotka toistavat musiikkia hyvin ja todellakin voi sijoittaa lähelle seinää. Ymmärrän hyvin, että laadusta joudun tinkimään.

kiitos etukäteen

vesa
 
Jos C2 on ollut hyvä valinta sinulle niin silloin kannattaa ehkä katsoa pienempiä C1 tai esim. Special 25 malleja samalta valmistajalta. Hyllyyn noita tosin ei oikein voi sijoittaa eli vaativat ilmaa ympärilleen lähes niinkuin nykyiset kaiuttimesikin.

Hankala on alkaa tuolla tasolla etsimään kaiuttimia, jotka hyvin hyllyssä tai lähellä seinää toimisivat. Tannoyn tai Naimin jotkut mallit ovat sellaisia eli voisivat olla vaihtoehto, vaikka soundillisesti aika erilaisia kun nuo Dynauiot kyllä ovat. Kuitenkin ehdottaisin, että jos vain tila antaa periksi niin ensin kokeilisit kuitenkin miten nuo C2:t toimivat uudessa asunnossa ennen hätiköityjä päätöksiä. Pieni akustointi saattaa tehdä isompia lopputuloksia kuin kaiuttimien vaihto pienempiin..
 
Vähänkin suuremmassa tilassa C2:t toimivat hyvin myös kerrostalossa, jossa myös itse kuuntelin niitä. Eivät ne kovin kaukana seinistä olleet. Muutettuamme omakotitaloon ja siirtyessäni pieneen dedikoituun kotiteatteritilaan (14 m2) huomasin C2:n basson jyräävän liikaa. Vaihdoin ne C1:iin, jotka ovatkin toimineet erinomaisesti.

En kyllä itse vaihtaisi kaiuttimia, jos kuuntelutila on esim. 20 m2 tai yli, mutta muussa tapauksessa voin suositella Dynaudion muita malleja Mika K:n suositusten mukaan. C1:t on pidettävä myös hieman irti seinistä.
 
Tuskinpa mikään kaiutin toimii kunnolla hyllyssä... Komppaan Mikaa tuon akustoinnin suhteen.

Eikä se tila aina niin pahasti rajoita, kuin joskus uskoisi. Kuuntelin jonkun aikaa 29m2 yksiössä AP:n sparkeja, kunnes muutin isompaan kämppään. Kyseessä siis lattiamallinen 2,5-tie kaiutin. Toimivat kyllä ihan hyvin, kunhan saivat sen puolisen metriä taakseen.

Linn Ninka voisi suljettuine koteloineen olla myös hyvin toimiva vaihtoehto jos tilaa on vähän. Samoin pikkusisko Katan (Ninka = lattia, Katan = jalusta). Huvittavaa sinällään, pidän noiden edullisten Linnien soundista huomattavasti kalliimpia saman valmistajan malleja enemmän.
 
vwallden sanoi:
Moi

olen muuttamassa omakotitalosta kerrostaloon. Samassa yhteydessä olen ajatellut korvata rakkaat Dynaudio Confidence C2 kajarit pienemmillä jalusta/hyllykajareilla. :(

Toivoisinkin kommentteja/kokemuksia foorumilaisilta sellaisista kaiuttimista, jotka toistavat musiikkia hyvin ja todellakin voi sijoittaa lähelle seinää. Ymmärrän hyvin, että laadusta joudun tinkimään.

kiitos etukäteen

vesa

Almarron M1A kaksitiekottaraisenpöntöt ovat kokeilemisen arvoiset. Minusta ei kyllä musikaalisuuden suhteen tee ollenkaan kompromissia C2:sten kanssa, paremminkin päinvastoin. Kaikki kunnia C2:lle (itsekin ne vähän aikaa omistaneena), mutta Almarro kyllä tarjoaa uutta näkökulmaa musiikkiin, varsinkin jos pääsee naittamaan ne saman merkin elektroniikan kanssa, A205 A Mk II tai 318B -vahvistimien kera. Mitrolta saa pian demoon, mutta antaa hänen ensiksi ajaa sisään ne, sen ne vaatii. Soveltuvat erittäin hyvin pienempään kuin myös vähän suurempaankin tilaan.

Jouni
 
Linn:n kaiuttimet useimmiten vaativat juuri seinän läheisyyttä.

Musikaalisuuden suhteen Esim halpa Unik on jo aikamoinen yllättäjä....
 
Jahas..... pitääpä ottaa Mitroon yhteyttä. Kiitti Jouni vinkistä :)


T.JH
 
jhyv sanoi:
Jahas..... pitääpä ottaa Mitroon yhteyttä. Kiitti Jouni vinkistä :)
T.JH

Jos isä Mitroon olet yhteydessä, niin pyydä testiin samalla Elacin 310.2. Todella pienet suuret kaiuttimet :)
 
Joo, itsekin MR Hifin demossa etsin subbaria. Ei ollut. Tai oli, muttei päällä. Suositeltavaa kuunneltavaa on tuo. Ei ehkä kaikkein yleispätevin vaihtoehto. Joko vie sydämen tai ei maistu.
 
AVI-Palvelun nettisivuilla on käytettyjen puolella 890eur Reference 3A Dulcetit (joku pintavika kai). Tuohon hintaan aikalailla parasta mitä saa, ja tyylikkäätkin vielä (sikäli mikäli tuo pintavika ei hyppää silmille).
 
Snadit AVI nuneutronit saattais olla yks hyvä vaihtoehto, koolla ei merkitystä ( :D) mutta rakenne suljettuna puoltas kookkaampien dunlavyjen (s av-1/ sm-1) suuntaan, jotka taasen voi hyllyssä olla liian hepposella pohjalla. Käytettynä vähän aikaa sitten noita kaupattiin ja hinta muistaakseni 1/3 uusien hinnasta. Ittelläni oli tuollaiset "lundian" vastikkeessa kartioitten päällä takkahuoneessa jossa seinät tiiltä ja etäisyyttä n. 10 -15 cm takaseinään (kaiuttimen takalevystä mitattuna vääräoppisesti). Tasapainoisesti homma toimi varsinkin mulle tärkeällä keskialueella.
Siis hyllykajareistako oli varmaan kyse ? Jalustojen päälle nuo dunlavyt 20 -50 cm etäisyydelle em. vääräoppisesti mitattuna.
 
Back
Ylös