Neulan puhdistus?

Tein pikaisesti videon omasta neulanpuhdistus rutiinistani. Käsinsahattu puupalikka teipattuna Onzow Zerodustin alle korottaa geelityynyn levylautasen yläpinnan tasolle jolloin puhdistus käy kätevästi äänivarren hissimekanismia käyttäen. Puupalikka on vaan teipattu Zerodustin pohjaan ja palikan pohjassa kalustehuopatyyny vähentämässä soittimen pinnan naarmuuntumista.
Oman kokemukseni mukaan helppo ja turvallinen tapa puhdistaa neula jokaisen levynkäännön yhteydessä.

 
Jossain oli kommenttia siitä miten termi hifi nostaa hintoja, ja että samaa tavaraa saa halvemmalla musiikkiliikkestä rumpukalvojen demppaamiseen, ja kuulemma vielä halvemmalla leluliikkeestä.
 
... Käsinsahattu puupalikka teipattuna Onzow Zerodustin alle korottaa geelityynyn levylautasen yläpinnan tasolle jolloin puhdistus käy kätevästi äänivarren hissimekanismia käyttäen. Puupalikka on vaan teipattu Zerodustin pohjaan ja palikan pohjassa kalustehuopatyyny vähentämässä soittimen pinnan naarmuuntumista. ...

Tää oli hyvä vinkki, kiitos. Täytyy askarrella samankaltainen viritelmä itsekin.
 
F0B56AD7-14D9-465C-AC26-BE30A11D8C49.jpg

Tässä oma versio aiheesta, ilman puupalikkaa. Muutama kerros huopaa omalla tarrallaan toisiinsa ja Onzovin pohjaan liimattuna.
 
^Oletko huomannut, vaikuttaako tuo asennus (osittain varsilevyn päällä) Sontukan jousitukseen ja siten myös musikaalisuuteen :)?
 
Viimeksi muokattu:
^Oletko huomannut, vaikuttaako tuo asennus (osittain varsilevn päällä) Sontukan jousitukseen ja siten myös musikaalisuuteen :)?

Onzow on irrallisena soittimen päällä vain, kun puhdistan neulan. Ei kiinni soittimessa.
Irrallinen paketti, jonka nostan levylautasen viereen neulan puhdistusta varten.
 
Viimeksi muokattu:
Onzow on irrallisena soittimen päällä vain, kun puhdistan neulan. Ei kiinni soittimessa.
Irrallinen paketti, jonka nostan levylautasen viereen neulan puhdistusta varten.

No, siinä tapauksessa musikaalisuus ei ole uhattuna.
 
Back
Ylös