Neula vinossa

M. Kekki

Käyttäjä
Liittynyt
24.8.2006
Viestejä
10
Onkohan tuo neulan asento asiallinen? Ei kai sen ihan tuolla tavalla kuuluisi oikealle sojottaa?
Rasia (Denon DL-103R) on melko tuore. Mikähän tuollaisen ilmiön olisi voinut aiheuttaa, jos se nyt vika on?

[ylläpito on poistanut liitteen]
 
M. Kekki sanoi:
Onkohan tuo neulan asento asiallinen? Ei kai sen ihan tuolla tavalla kuuluisi oikealle sojottaa?
Rasia (Denon DL-103R) on melko tuore. Mikähän tuollaisen ilmiön olisi voinut aiheuttaa, jos se nyt vika on?

Onhan se vähän vinkkurassa, mutta voi olla parempi, jos et yritä oikoa sitä. Painovoima hoitelee sen kuitenkin enemmän tai vähemmän oikealle kohdalleen. Tuon Denonin koukun hiontakaan ei liene hirmu kriittinen kulmalle.
Jos neula on vain vähän ajettu, niin anna palaa. Jos rasia on vasta kaupasta, niin marmata. Joka tapauksessa voit nukkua yösi ihan rauhassa.

-128-
 
Aikalailla on vinossa. Itse marmattaisin myyjälle tuosta. Pelittääkö käytännössä? Pallohionta ei ole tuolle juurikaan kriittinen,mutta se neulavarren toinen pää, jossa on se sähkömagneettinen generaatori, saattaa kohdistua myös epäkeskosti, jolloin myös kanavabalanssi saattaa heittää...
 
Pallohionnan kanssa tosiaan pieni heitto ei haittaa, siis silloin kun neula kyntää urassa. Tuo alkaa kuitenkin olla jo sitä luokkaa, että alkaa varmaan jo vaikuttaa soundiin. Varmaan saanut neula jonkun iskun jossain vaiheessa elinkaartaan. Ihan peruskäytöllä, vaikka hieman huolimattomasti vivun laskeekin tjsp täräyksen soitin kokee kesken soittamisen ei tuommoista pitäisi syntyä..

Jos olet ostanut vasta ja on ollut tuollainen uudesta saakka niin ehdottomasti vaihto uuteen yksilöön, jos on jo vanhempi rasia niin komsensoi asentoa hieman asennuksen avulla ja kuuntele. Jos et huomaa mitään eroa jo mainitussa kanavatasapainossa tai muussakaan niin ei kun lisää käyttöä.
 
Mulla oli aikoinaan teknarissa at120 rasia asennettuna vinoon ja levysointinkaan ei ollu vaakasuorassa :D

Muutaman kuukauden päästä neulan varsi oli vääntynyt samalla tavalla, veikkaan että toi rasia on ollu aikaisemmin asennettu väärin.
 
Tuo näyttää suunnilleen samalta kuin oma DL-103:seni sen jälkeen kun olin asennuspuuhissa sitä hieman murjonut. Korjasin tilanteen vääntämällä varren hyvin varovasti ja hiljalleen pinseteillä takaisin suoraksi. En tosin väitä, että ko. toimenpide on paras mahdollinen tapa edetä.
 
On noita vääntyneitä neuloja tullut joskus taivuteltua takaisin - ja nimenomaan tuollaisia tuhteja alumiinivarsia.
Toimiin ryhdyttäessä kannattaa kuitenkin muistaa, että taivuttaa saa - taittaa ei.
Muuten voi päästä itku.

-128-
 
Onhan tuohon "neulanoikaisuun" kai joku työkalukin, mutta minä en tuollaisella neulalla soittaisi.
 
Rasia on ainoastaan muutaman kuukauden ikäinen. Kanavatasapaino ei niinkään ole pielessä, mutta kohina reilusti entistä kovempi.
Taitaa mennä neulan vääntyminen omaan piikkiin. Lipsahti viikko sitten levy kädestä.
Äsken mallailin tilannetta, ja näköjään osuu lätty juuri sopivasti neulaan, kun toinen puoli on keskitapin päällä. Onnettomuushetkellä en osumaa tosin huomannut.
Täytynee vaivata vakuutusyhtiötä, ja lopettaa levarin käyttäminen väsyneenä.
Kiitos vastauksista!
 
Back
Ylös