neula paino voiman mittaaminen ( neula ortofon 165 E )

kolsja-4

Käyttäjä
Liittynyt
24.1.2009
Viestejä
1 968
Kaupunki
kotka
tänään kaverin kanssa laitettiin digi vaaalla neula paino 2,3g tarkoitus olisi ollut laittaa 2 g lähemmäksi ei päästy säädöissä oli jonkin verran kulumaa vanha levari onko 2,3 g sopiva paino ortofonin 165 E neulalle. muistaakseen luin aiemmin jostakin että ortofonilla sopiva paino olisi 2g alle 2:den kyllä päästiin kumpa parempi paino alle 2 vai yli 2:si g . sitä en tiedä onko g merkintä oikea merkintä neula painolle kait on ?
 
Tuolta KLIK löydät tekniset tiedot DN165E:lle.

Tracking force range - 1,25-1,75 g (12,5-17,5 mN)
Tracking force, recommended - 1,5 g (15 mN)
 
Kiitos mallas hyvistä neuvoista kas kun en tuota itse tajunnut ,miten saan jutun hoidettua.
 
Siis vähän alaspäinhän tuossa neulavoimassa pitäisi päästä eli se 1.5 ... 1.75g voisi olla ok. Yleinen suositus on mieluummin hieman liikaa kuin liian vähän neulapainoa. Jos tuo rasia on ollut alunperin soittimessa niin siinä on pakko olla parempi säätö eli mahdollisesti vastapaino, jolla äänivarsi säädetään vaateriin (neulapainoasetuksella 0) ja sitten vasta asetellaan se 1.75g .
 
Aihetta sivuten...
Jos on vaikka 1.5-2.5g suositusväli, niin kumpaan ääripäähän kannattaa pyrkiä, vai löytyykö "totuus" jostain välimaastosta?
(itselläni ei ole nyt neulavaakaa, joten en tahdo lähteä kikkailemaan hihavakioilla...)
 
^ ilmoitetun suositusalueen yläpäätä pidetään yleensä turvallisena lähtötilanteena, mutta kokeilee ja haarukoi ääriarvojen välillä kunnes löytyy parhaiten soiva asetus.
 
(Kiitos, en nyt löytänyt aihetta sivuavaa keskustelua, vaikka varmasti on FAQ-kamaa...)

Minkälaisia muutoksia tuo neulapainon säätäminen käytännössä tekee?
Voiko esim. huonokuntoisen levyn pomppimista vähentää neulapainolla vai säröä/saundiako tuolla hillitään?
 
jos pomppii tai hyppelee on joustavuuden ja massan suhde pielessä. Soundiin tuo säätö vaikuttaa tietyllä kaavalla, voimaa lisättäessä seuranta tuntuu yleensä varmemmalta mutta samanaikaisesti elävyys voi vähentyä. Mikä rasia?
 
Tuo perus AT95 + Shibata.
Ei tuo siis hypi tai pompi yleisesti... Yhdellä tosi napsuvalla levyllä se juuttuu samalle uralle ja mietin vaan että voisko sen säätää soivaksi.
 
pari geetä neulapainoa toimii yleensä asiallisesti 95-oktaanisella. Kokeilepa tuolla ongelmalevyllä vähentää antiskating-voimaa, ihan noin kiusaksi.
 
No cigar. Kiitti silti.
Nooh, pesen tuon kunhan ehdin ja jos ei homma parane niin onpahan patterisorville ruokaa luvassa :)
 
Back
Ylös