Neofolk

Kolvin käryttäjä

Hifiharrastaja
Liittynyt
19.8.2008
Viestejä
3 022
Ehdottakaapa hyviä neofolkbändejä, ei mitään itsestäänselvyyksiä kuten Current 93, Death In June, Changes, Von Thronstahl etc. jotka jo löytyy hyllystä.
 
Onko Of the wand & The moon - Emptiness:Emptiness:Emptiness liian itsestäänselvyys? Tuo on ainakin hyvää pakanafiilistelyä.
 
^ onks Sonne Hagal tuttu – vai liian itsestään selvää?
 
Sori jos olen niin urpo etten ole täysin kartalla näistä folkin alalajeista mutta mitenkäs ikisuosikkini Six Organs of Admittance? Rateyourmusic ei luokittele sitä neofolkiksi mutta kylläkin esim. psykedeeliseksi folkiksi, avant-folkiksi tai free folkiksi (niin, ja jopa noise rockiksi):

https://rateyourmusic.com/artist/six_organs_of_admittance

Mutta siis kun samainen sivusto luokittelee Romen vain ja ainoastaan post-rockiksi (eikä miksikään neofolkiksi ja laittaa Romen täten samaan laariin vaikkapa Mogwain tai Godspeed You! Black Emperorin kanssa)) niin kyllähän tässä veteen piirrettyjen viivojen tuolla puolen liikutaan. Tai tällä puolen tai aaltojen keskellä. Erittäin häilyvistä genrerajoista siis kyse. Anyway, mulla on aivan selkeitä suosikeita SOoA:n tuotannosta ja sitten käsityksiä siitä mitkä ovat niitä vähemmän hyviä levyjä mutta kun en tunne makuasi niin paha ruveta suosittelemaan yksittäisiä lättyjä.

Livenä herra oli oikein hieno Tavastian kakkosklubilla Semifinaalissa.

Ai niin, rateyourmusic muuten antaa mainitsemani Godspeed You! Black Emperorin yhdeksi genreksi psykdeelisen folkin eli siitä sitten vain! Tuota bändiä en itse osaa noin hahmottaa mutta SOoA:n tietyt levyt ovat mielestäni ilman muuta jotain folkin nykyisiin alalajeihin kuuluvia, neofolkia, psykefolkia tai jotain muuta usvaa.
 
Päätin laajentaa musiikkikokemustani ja laitoin Six Organa of Admittancen viimeisen albumin soimaan. Ensimmäine kappale vielä menetteli, mutta kolmannen biisin loppupuolella oli pakko lopettaa. Niin ihmisten musiikkimaut poikkeavat toisistaan. Taidan pitäytyä omassa varmasti toisten mielestä rajoittuneessa ja omituisessa musiikkivalikoimassani.
 
Joo toi Six Organs of Admittance on sikäli hieman hankala tapaus että on tehnyt aika monenlaista musaa. Akustisen herkistelyn vastapainoksi löytyy suht rasittaviakin juttuja. Esimerkiksi se vähä mitä olen orjesterin Hexadic-levyiltä kuullut, ei ole vakuuttanut ollenkaan. Niissä on jokin matemaattinen sävelteoria taustalla. En ymmärrä sitä enkä pääse teorian avulla tehtyyn musiikkiin lainkaan sisään vaan minusta kyseessä on yksinkertaisesti sietämätöntä meteliä.

Sen sijaan jotkut muut orkesterin levyt kolisevat paljon enemmän: Aivan huippuja ovat 2005-2007 ilmestyneet School of the Flower, Sun Awakens ja Shelter fron the Ash. Sun Awakensin b-puolen täyttävä drone ei tosin varmaankaan kaikille uppoa mutta minusta se on mahtava. Oikein hyviä ovat myös Asleep on the Floodplain ja Burning the Threshold. Luminous Night ja Ascent tulevat näiden alapuolella, joskin on niilläkin hetkensä. Dust and Chimesiin tai Azulin kanssa tehtyyn splittilevyyn en ole päässyt kiinni.

Näin minulla. Mutta varmaan jostain löytyy ihminen jonka mielestä Hexadic-levyt ovat jännintä mitä herra Chasny on koskaan tehnyt...
 
Solanaceae varmaankin myös tuttu tapaus kun Of the Wand and the Moonkin on jo hallussa?
Entäpä Stille Volk? [Ex-uvies] -levyä tuli joskus kuunneltua useamman kerran. Unohtunut sittemmin, mutta täytynee kaivella se taas jostain ja tutustua bändin muuhunkin tuotantoon.
 
Solanaceae varmaankin myös tuttu tapaus kun Of the Wand and the Moonkin on jo hallussa?
Entäpä Stille Volk? [Ex-uvies] -levyä tuli joskus kuunneltua useamman kerran. Unohtunut sittemmin, mutta täytynee kaivella se taas jostain ja tutustua bändin muuhunkin tuotantoon.

Stille Volkiin täytyy varmaan perehtyä. Solanaceaen levy löytyy ja se on erinomaista musaa.
 
Ranskalaisen Alcest bändin ensimmäisissä levyissä, vaikka taitavat olla väärää genreä, on jotain samoja fiboja kuin vaikka norjalaisella Vali kitaroitsijalla. Kovasti soitossa.
 
Back
Ylös