Naim SuperLine

Tawe

Hifiharrastaja
Liittynyt
12.9.2006
Viestejä
13 088
Kaupunki
Kuopio
No niin, eilen tuli Naim SuperLine Siilinjärvelle koekuunteluun, mutta ennen sitä ”pari sanaa” menneestä:

Olen hifiharrastuksen suhteen myöhäisherännäinen. Sotkeennuin vahingon kautta hifiin 30-vuoden iässä 1999-2000 paikkeilla. Vinyyliorientoitunut olen aina ollut. Saavutin "hifitaivaani" Rega Planar 3 soittimen kautta päädyttyäni Michell GyroDec V soittimeen, jossa HR PSU virtalähde ja Orbe Platter Kit lautas/laakeri-päivitys, äänivartena upea Graham Model 2.2 (Hyvä Erppi!), rasiana silloinen Benz Micron lippulaivamalli Ruby 3 ja äänirasiaesivahvistimen oikea highend-tuote Lehmann Silver Cube. Toi setti toimi todella hyvin, kaikenlainen musiikki pelitti hienosti ja ääni oli hyvällä tapaa ceedeemäinen, häiriötön ja tarkka. Minulla ei ollut pienintäkään ajatusta mielessä että vaihtaisin soitinta, olin täysin tyytyväinen. Ainut mikä oli suunnitelmissa oli Transfiguration Orpheus äänirasian hankkiminen ASAP, sillä sen koekuuntelu koti oloissa oli itselleni täysin leuat tipauttava kokemus!

No, aina ei asiat menekään niin kuin on ajatellut... Petri "Torvihörhö" Mutanen alkoi kaupata minulle SME 20/2A soitintaan! Damn, toi asia tulisi muuttamaan suunnitelmani täysin ja T'figin hankinta siirtyisi hamaan tulevaisuuteen... enkä ollut edes varma mitä tulisin saamaan tilalle. Ajattelein tuolloin, että ellen nyt katso tätä korttia, niin vastaavaa tilaisuutta ei kai toiste tule. "Vanhaan voi aina palata" oli motto jonka turvin syöksyin kohti tuntematonta. Michell meni pian kaupaksi ja enää ei ollut paluuta.

SME saapui Siilinjärvelle keväällä 2007. Kyllä, olin soittimeen tyytyväinen, vaikkakin jostain ihmeen syystä Naim-Lehmann-SME kokonaisuus ei ollut täysin häiriötön... lähinnä kyseessä oli maadoitusongelma ja staattinen sähköistyminen, jollaista ei ollut ennen ollut. En päässyt ongelmasta eroon vaikka millaisia temppuja kokeilin. Benz Microkin alkoi olla loppuun soitettu... Soitinkaupat oli tehty pelkästään pyörittimestä, joten minun oli vielä hankittava oma V varsi. Downgreidasin Lehmannin Naim Stageline K phonoetuseen, johon olin erittäin tyytyväinen, vaikkakin muutamista Lehmannin hienoista ominaisuuksista jäinkin paitsi. Stage toimi oikein kivasti silloisten edullisempien rasioiden kuten Audio-Technica OC9 ML/II ja jopa Denon DL-103 kanssa. Näiden kanssa oli kiva elää, mutta odotin koko aika pääseväni hankkimaan sen Orpheuksen vihdoin ja viimein...

”Hörhö” taas kilautti elokuussa 2009, ”kiinnostaisiko juuri sisään soitettu TOLLO, eli Transfiguration Oprheus L?”. Joo, kiinnosti. Hmm… kyllä, oikein hyvältä kuulosti, mutta kokemus ei ollut läheskään yhtä voimallinen kuin se oli ollut Michell/Graham/Lehmann setissä kuultuna. Ei oikeastaan sinne päinkään, kaikki se ”taianomaisuus” uupui. Pullon kaulaksi arvelin heti Stagelinea, mutta epäilin hieman myös SME V:n ja T’figinkin yhteensopivuutta, sillä T’fig/G’ham on Match Made In Heaven! Tietysti mielessä pyöri koko aika Naimin 2007 julkaisema SuperLine äänirasiesivahvistin…

2010 saavuttaessa oli menty siis ”käsijarru päällä” jo 2 ja ½ vuotta! Tammikuussa Stagelinelle piristyksi hankkimani Naim HiCap virtalähde osoittautui täydelliseksi pettymykseksi! Jostain käsittämättömästä syystä ääni oli niin huono, etten voinut ko. komboa kuunnella, vaan poistin HiCapin kokonaan tästä ketjusta. Tässä vaiheessa sitä alkoi miettimään koko harrastuksen mielekkyyttä ja suuntaa. Mietin vakavasti SME:stä ja Transfigurationista luopumista ja niiden korvaamista vaikkapa taas ihan Rega P3:lla. Samoin Naimit saisivat lähteä! Hommaan jonkun hyvän integroidun vahvistimen ja sitä rataa. Ainakin Luxman L-505u olisi sellainen jonka kanssa voisin elää. Päätin koekuunnella vielä sen Naim SuperLinen ja se olkoon ratkaiseva Naimien kohtalon.

Laite saapui siis eilen. Suuri kiitos Kruunuradion Tommi Tuomiselle koneen lainaamisesta! Kyseessä on aivan tuliterä kappale, sisäänsoittamaton ja kylmä kone. Laite on samankokoinen kuin HiCap ei tuollainen kenkälaatikko, siis puolikas normaalista standardista. Pohjassa on kaksi ruuvia kuljetuksen ajaksi, sillä ne irrotettuani laitteen sisäkalut ja koko takaosan liitinpaneeli alkoi kellua jousien varassa kuin jousitettu levysoitin konsanaan! Aika coolia! Löin laitteen perään 100 ohmin (resistive) ja 10nF (capasitive) plugit ja virrat Music Line PowerIgelin ”jakotulkin” ja Naim HiCap virtalähteen kautta.

Kytkettyäni laitteet päälle havaitsin heti SuperLinen käytännössä aivan täysin häiriöttömäksi. Se on todella hämmästyttävän hiljainen ja häiriötön, volumea saa kääntää todella reilusti ennen kuin kaiuttimista alkaa kuulua tyypillinen hiljainen suhina. Eikä aikaisemmin vaivanneesta levysoittimen moottorista kuuluvasta hiljaisesta hurinastakaan ollut tietoakaan. Näin tämän hintaluokan laitteen kuuluukin käyttäytyä!

Hmm, sitten jotain levylautaselle… käteen sattui Talking Heads: ”True Stories” – Ja aivan ensinuoteista lähtien olin ihan että VOI V*TTU! Kaikki palat loksahti kerta laakista paikoilleen! Tajuton määrä detaljeja ja hillitön punch! Ja ennen kaikkea paljon Musiikkia! Puhtaasti ja vaivattomasti. Ero aikaisempaan on hämmästyttävän ISO ja selvä. Minusta tuntuu ettei näin hyvää ääntä ole tässä osoitteessa kuultu koskaan aikaisemmin. Voin yrittää analysoida ääntä tässä vielä jossain välissä lisää, mutta on aivan selvää, että integroidut vahvistimet saa nyt jäädä ja SME pysyy talossa. Naimeilla mennään tästä eteenkin päin ja loppua ei toistaiseksi näy – olen taas valmis nielemään Koukun. Nyt on vain aloitettava säästäminen! Saa nähdä missä vaiheessa kykenen SuperLinen hankkimaan, mutta ilman muuta sen hommaan... Ellei taas kohta Hörhö soita ja kysy että: "Kiinnostaisiko tuommoinen Linn Sondek LP12?" On tämä kyllä mielenkiintoinen harrastus kaiken kaikkiaan…

http://www.naim-audio.com/products/superline.html
 

kuzma

Hifiharrastaja
Liittynyt
21.12.2006
Viestejä
4 273
Kaupunki
Kuopio
Hieno homma, että hapuilu on ohi ja leuka loksahtelee! Täällä mennään säästöliekillä, kaikenlaista lennokasta olisi kyllä mielessä, mutta fyffeä on vähän liian niukasti :D.

Hieno kirjoitus jälleen kerran, ja kyllä sinun sitä älpeekahtatoistakin on tässä elämässä vielä kokeiltava...
 

ahaapalainen

Hifiharrastaja
Liittynyt
1.8.2006
Viestejä
11 126
Kaupunki
Oulu
On se hienoa kun Tawe on takaisin. Olipa taas erittäin mielenkiintoisesti kirjoitettu tarina, jossa selvisi tuon Luxman-kokeilunkin taustat. Kiitos :)
 

Mika K

Käyttäjä
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
13 136
Kaupunki
Olut, eikun Oulu..
Mietin notta olisiko pitänyt nostaa tuota vanhempaa SL ketjua jo eilen valmiiksi tätä varten, mutta jäi tekemättä. Hyvä niin.

Mukava kuulla, että SL skulaa sun setissä hyvin, omien kokemusten perusteella hieman arvelinkin notta voisi osua ja upota. Valitettavasti tuon kotidemon jälkeen koittaa taas karu arki, sen säästön ajaksi meinaan, nimimerkillä kokemusta on. Itsellä tuo SL edelleen kummittelee mielessä joskus tulevaisuuden optiona. Onhan niitä monia muitakin mielenkiintoisia phonoetusia, mutta itselle tuo taitaa olla se tämänhetkinen referenssi, mihin muita ehdokkaita verrataan..
 

Tawe

Hifiharrastaja
Liittynyt
12.9.2006
Viestejä
13 088
Kaupunki
Kuopio
Joo, tuleehan se pian olemaan karua kun tuon pakkaa takaisin, mutta on kuitenkin hyvä tietää mitä tuleman pitää ja minne ollaan menossa. Kyllä mä vielä Stagelinen kanssa kestän kunhan jätän vain HiCapin kytkemättä. Onneksi mulla on jo tämä HiCap valmiiksi olemassa (maksan siitä tänään Artolle erän 3/4), sillä kyllä tämä tuon SuperLinen kanssa on mahtava.

Kyllä tämä osui ja upposi, ja onhan sitä osannut uumoillakin, mutta meni näin kauan ennen kuin asia varmistui. Hyvä näin, sillä vaikkakin Naim Ladders are so hard to climb, koen tämän merkin omakseni.
 

igoroy

Käyttäjä
Liittynyt
18.2.2008
Viestejä
645
Kaupunki
Espoo
Pullonkaulat on monesti hankala selvittää ja ne voivat pilata koko harrastuksen/merkin. Itselläkin yksi pullonkaula poistui kun iskin settiini Akurate Kontrolin. Silloin leuat lonksahti myös täällä. Jännä miten yhdellä komponentilla voi joskus olla niin valtaisa merkitys koko setin soundiin.
 

isojussi

Hallituksen jäsen
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
17 145
Kaupunki
Hellsinki
Asiallista luettavaa taas Tawelta. Hiano homma että setti toimii tuolla kombinaatiolla niinkuin haluat. Ei sitten muuta kuin säästämään :).
 

Arto

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
4 350
Kaupunki
Kauhajoki
igoroy sanoi:
Pullonkaulat on monesti hankala selvittää ja ne voivat pilata koko harrastuksen/merkin. Itselläkin yksi pullonkaula poistui kun iskin settiini Akurate Kontrolin. Silloin leuat lonksahti myös täällä.

Leuat loksahtivat myös itselläni eilen saatuani uuden etusen, jotenkin tiesinkin, että piskuinen Pre v2 niin hyvä kuin onkin, oli setissäni pullonkaula.

Mutta aiheeseen, hienoa tekstiä jälleen Tawelta, näitä on ilo lukea. Ja hienoa että tiedät mihin mennä, ei se vaadi kuin tukevan lompakon :)
 

Tawe

Hifiharrastaja
Liittynyt
12.9.2006
Viestejä
13 088
Kaupunki
Kuopio
igoroy sanoi:
Itselläkin yksi pullonkaula poistui kun iskin settiini Akurate Kontrolin. Silloin leuat lonksahti myös täällä.

Minä uskon tuon! Ja samaa kertomaan se on tuo Artonkin juttu. Saas nähdä mitä sitten kun on saanut sen SuperLinen hankituksi, niin onko seuraava hankinta juuri etusen päivitys, eli hyppy NAC 282 tasolle? Hitto, toisaalta kiehtoisi mahdottomasti aktivoida noi Allaet! Mutta siihen tarvitaan toinen NAP 200, vähintään yksi HiCap lisää ja vielä se aktiivisuodin eli SNAXO 242! No, yksi on varmaan, harrastaminen ei lopu ainakaan vaihtoetojen puutteeseen, rahan puutteeseen se sitä vastoin voi loppua...
 

Arto

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
4 350
Kaupunki
Kauhajoki
Tawe sanoi:
Minä uskon tuon! Ja samaa kertomaan se on tuo Artonkin juttu. Saas nähdä mitä sitten kun on saanut sen SuperLinen hankituksi, niin onko seuraava hankinta juuri etusen päivitys, eli hyppy NAC 282 tasolle? Hitto, toisaalta kiehtoisi mahdottomasti aktivoida noi Allaet! Mutta siihen tarvitaan toinen NAP 200, vähintään yksi HiCap lisää ja vielä se aktiivisuodin eli SNAXO 242! No, yksi on varmaan, harrastaminen ei lopu ainakaan vaihtoetojen puutteeseen, rahan puutteeseen se sitä vastoin voi loppua...

ja laatikkopino kasvaa... :-\ suosittelen etusen päivitystä :)
 

Tawe

Hifiharrastaja
Liittynyt
12.9.2006
Viestejä
13 088
Kaupunki
Kuopio
Niinhän se kasvaa... Naimilla on näppäriä Fraim hyllyjä niille kyllä, mutta ne... joo, etunen on hyvä päivitys - mutta 252 tasolle kyllä nouse!
 

Arto

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
4 350
Kaupunki
Kauhajoki
Tawe sanoi:
Niinhän se kasvaa... Naimilla on näppäriä Fraim hyllyjä niille kyllä, mutta ne... joo, etunen on hyvä päivitys - mutta 252 tasolle kyllä nouse!

joo, nouse ihmeessä vaan 252 tasolle suoraan, kaikki muu on turhaa nysväystä ;)
 

alspe

Käyttäjä
Liittynyt
13.3.2007
Viestejä
14 542
Kaupunki
Tampere
Arto sanoi:
joo, nouse ihmeessä vaan 252 tasolle suoraan, kaikki muu on turhaa nysväystä ;)

Mutta miten se vanhempi 52:nen? Se + Supercap taitaa olla samat kuin 282:nen?
 

Tawe

Hifiharrastaja
Liittynyt
12.9.2006
Viestejä
13 088
Kaupunki
Kuopio
Arto sanoi:
joo, nouse ihmeessä vaan 252 tasolle suoraan, kaikki muu on turhaa nysväystä ;)

No onhan ne tuollaiselle highendistille nysväystä kuin sinä, mutta ei mulla ole varaa - kyllä 252 varmasti ihan sairaan hyvä on. Jos 252, niin miksi ei samantien 552?
 

Tawe

Hifiharrastaja
Liittynyt
12.9.2006
Viestejä
13 088
Kaupunki
Kuopio
alspe sanoi:
Mutta miten se vanhempi 52:nen? Se + Supercap taitaa olla samat kuin 282:nen?

Siis hinnassa? Muutenhan noi on eri elukoita. Noiden vanhojen hyvien Naimien harrastamissa on puolensa ja paljon järkeä.
 

alspe

Käyttäjä
Liittynyt
13.3.2007
Viestejä
14 542
Kaupunki
Tampere
Tawe sanoi:
Siis hinnassa? Muutenhan noi on eri elukoita. Noiden vanhojen hyvien Naimien harrastamissa on puolensa ja paljon järkeä.

Niin juu hinnassa. "ääneen" vaan ajattelin, että miten vanhempi top-of-the-line pärjäisi...
 

Arto

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
4 350
Kaupunki
Kauhajoki
Tawe sanoi:
No onhan ne tuollaiselle highendistille nysväystä kuin sinä,

mitä? täällä mennään budjettiluokassa vs Siilinjärvi :D

mutta aiheeseen vielä, onko havaintoja Superlinesta not-all-Naim setupeissa?
 

Tawe

Hifiharrastaja
Liittynyt
12.9.2006
Viestejä
13 088
Kaupunki
Kuopio
alspe sanoi:
Niin juu hinnassa. "ääneen" vaan ajattelin, että miten vanhempi top-of-the-line pärjäisi...

VArmasti hyvin pärjäisi, jodenkin mielestä kai jopa paremmin mutta en tiedä...
 
Ylös