Naim nait 5i-2

natech

Käyttäjä
Liittynyt
4.7.2009
Viestejä
22
Heipähei,

ensimmäistä viestiä tässä kirjoittelen, uskaltauduin jopa aloittamaan uuden ketjun ihan tämän osion kuvauksen perusteella.
Ja sitten asiaan. Tulin sokkona (VIRHE) hankkineeksi tuommosen otsikossakin jo mainitun vahvistimen, eli nait 5i-2 ja pitää kyllä sanoa että en ole varmaan ikinä niin huonolla hinta/laatu suhteella olevaa vehjettä ostanut. Kaiutinlähtöjen liittimet olivat jotain ihan hullumaista, virran kytkeminen keinuvivusta takaa sekä 5e digibokseista tuttu kaukosäädin, listaa voisi varmasti jatkaa pidemmällekkin mutta olisi varmasti hyvä mennä jo pian asiaan.

Käynnistäessäni vahvistinta, kuuluu kaiuttimista kova "thunk" ääni, kartiot vetäytyvät sisäänpäin todella paljon. Jostain syystä menin kaivamaan jopa ohjekirjan esille, jota menin sitten vielä lukemaan. Kyseinen ilmiö mainitaan sielläkin mutta se ilmoitetaan vaarattomana, ilmeisesti jopa muiden merkkien integroidut tekevät tätä samaa. Eli kysymykseni kuuluu, esiintyykö muilla ihmisillä vastaava ilmiö yhtä pahana. Olen ymmärtänyt että tuollaiset piikit voivat hajoittaa kaiuttimet, ja tottakai minäkin sitä pelkään, sen verran raju tuo kartioiden liike sekä ääni on.
Esiintyykö tätä vastaavaa ilmiötä arvokkaammilla naimin vahvistimilla myös? Tuntuu hassulta että joku haluaisi maksaa näin keskeneräisistä vehkeistä montaa euroa, kun noita piikeiltä suojaavia releitä löytyy jopa ~300e av-vahvistimistakin. Tuntuu että ainoa keino välttyä tuolta piikiltä olisi pitää vahvistinta aina päällä, mutta voisin kuvitella sen käyvän kondensaattoreiden päälle.

Toivottavasti kukaan naimin omistaja ei tästä suuttunut, se ei missään nimessä ollut tarkoitus. :)
 
Kukas tuosta nyt suuttuisi. Lyttäsit vaan koko vehkeen maan rakoon :D

Ihan normaalia se ääni on. Ei ainakaan minun kaiuttimiani rikkonut. Nyt olen tosin vaihtanut jo pois, kun se oli niin huono :p
 
Eikös noita ole tarkoitus pitää koko ajan päällä ja lisäksi ko. laite on kuulemma äänenlaadullisesti pätevä ainakin Naimin omilla kaapeleilla. Normaaleilla lamppujohdoilla ei Lehtisen Matin kanssa saatu siitä oikein innostavaa ääntä ulos, mutta asiantuntijat opastivat meitä käyttämään Naimin piuhoja. Eli kyllä se laatuvahvistin on, nuo liitin- yms. asiat ovat vain Naimin perinteitä, joiden ei pitäisi aiheuttaa suuria ongelmia.
 
Hmm, Naimit ovat hieman omalaatuisia tosiaan. Kaiutinliittimet ovat normaalit banaanipistokkeet, tuon kanssa suositellaan tosiaan käytettäväksi merkin omaa piuhaa. Se käynnistyksen yhteydessä kuuluva "thump" on ihan normaalia Naimien kanssa ja ei todellakaan riko mitään. En ole ainakaan yhtään tapausta aiheesta kuullut ja aika kauan Naimeleita seurannut hieman sillä silmällä. Siitä on siis aivan turha huolestua.
Jos laitteen käytettävyys esim. virtanamiskan sijoittelu tai muovinen kake risoo, niin silloin lienee syytä vaihtaa vahvainta. Minusta taas kaken kanssa on aivan yksi ja sama, kun ei ole mikään muotoilun masterpiece ja kovin tukeva, niin tiedän rahojen menneen johonkin muuhun, luultavasti äänenlaatuun ;) Minun mielestäni äänen kannalta arvioituna tuo nait5 johdannainen on yksi niitä tuon hintaluokan parhaimmistoon kuuluvia, mutta makuja on tietty monia. Onhan se hieman mutkia ja sävyjä oikova rytmikone, mutta..
 
Onpas huonosti suunniteltu laite. Luulisi, että tuollaiset lastentaudit olisi hoidettu pois jo 70-luvulla?

edit: kai se sitten lisää sitä musikaalisuutta... ;)
 
moukkunen sanoi:
Eikös tuossa ole ne kaiutinlähdöt myös väärinpäin siellä takapaneelissa?

Joo, tavanomainen vasen onkin oikea ja toisin päin. Ja jos natech ei vielä huomannut niin, kaikki sisäkalut kelluvat ja liittimet tuntuvat antavat periksi... Niin, nämä ja kaikki edellä mainittu ovat aivan normaalia ja tietoista Naim suunnittelua eikä sillä ole mitään tekemistä keskeneräisyyden tai kompromissien kanssa. Ja jos järeämää kakea haluaa, niin löytyy Naimilta sellaisiakin. Ja tosiaan, Naimit pidetään päällä AINA eikä virtoja rumpata siellä!
 
Kiitoksia oikaisusta. Yritin vielä googletellakkin mutta en löytänyt mainintaa tuosta että naimeja pidettäisiin aina päällä. Ei sillä että epäilisin, yritin vain löytää lisätietoa tahikka perimmäistä tarkoitusta moiselle. Fiksultahan se kuullostaa, ottaen huomioon virtanamiskan sijoittelunkin.
Noita parempia kakeja naimilta onkin tullut jo vilkuiltua koska budjetti ei anna myöden lähteä enää vahvistinta vaihtelemaan.

Pitää vielä lisätä että ei tuo vehje nyt niin huono ole kuin miltä ekasta postauksestani voisi kuvitella. Ensivaikutelmat ovat vain vääjäämättä huonot. :)
 
natech sanoi:
Kiitoksia oikaisusta. Yritin vielä googletellakkin mutta en löytänyt mainintaa tuosta että naimeja pidettäisiin aina päällä.


Käyttöohjeesta:

3.3 Running In
Naim equipment takes a considerable time to run in before it performs at its best. The duration varies, but under some conditions the sound may continue to improve for over a month. Better and more consistent performance will be achieved if the system is left switched on for long periods. It is worth remembering however that equipment left connected to the mains can be damaged by lightning.
 
Mielestäni se kaukosäätimen tuntuma oli melko loistava, joskin tosiaan hieman muovinen. Aluksi tuntui, ettei se volumenapin painelu toimi yhtään, mutta kun tajusi, että sitä pitää "naksuttaa", niin johan homma alkoi toimia. Todella tarkka se volumen säätö on loppupeleissä.

Kaiutinliittimissä ei myöskään ole mielestäni vikaa, koska varsin tukevathan ne on banaaneja käytettäessä. Ääni olisi varmasti rytmin ja musiikin menevyyden kannalta parasta, mitä tuossa hintaluokassa on tarjota, mikäli muut oheislaitteet ovat vain oikeat. :)
 
natech sanoi:
että naimeja pidettäisiin aina päällä

Pidetään aina päällä - päivän jälkeen ääni on parempi - oikeasti.
Lisäksi toi päälläolo ei juurikaan kuluta virtaa <10w joka on muutama €/vuosi, pienempi ku tv ja monen muut laitteet valmiustilassa.
Kuuntele nyt vain rauhassa jonkinaikaa ja ota sitten joku muu tilalle hetkeksi.
 
Eiköhän se kuitenkin ole se ääni kaukosäätimiä tärkeämpi loppupeleissä. Aika monessa laitteessa, kalliimmissakin on tuo kaukosäädin hieman muovisen oloinen eikä välttämättä istu laitteen muuhun olemukseen. Tietääkseni tuossa tapauksessa säädin on kuitenkin hyvin toimiva. Itse olen omistanut laitteita joissa kaukosäädin on erityisen "highend" henkinen mutta lähes poikkeuksetta käytännöllisyys ja toimivuus ihan hanurista. Esim. Bluenoten metallinen "kiekko" ...olihan se hieno katsella mutta jos kaukosäädintä pitää sihdata just eikä melkeen laitteeseen että se jotenkin ottaa signaalia vastaan, olisi mikä vain muovinen kapula parempi, kunhan toimivuus olisi hyvä. Sitten Marantzin premium sarjan kapula, joka oli sekä toimivuudeltaan että viimeistelyltään ensiluokkainen niin kuin laitteetkin, silti olisi toivonut tuossa hintaluokassa ääneltä hieman enemmän.

Kuuntele sitä vahvistinta ja unohda nuo pikku seikat, tuossa hintaluokassa se hyvä ääni on kuitenkin tärkeämpi, kuin pienet viimeistelyn puutteet. Sentään jotku valmistajat vielä arvostavat tuossakin hintaluokassa sitä soundia ennen pikkuseikkoja..
 
Ja hommaa tosiaan vielä sitä Naim NACA5 -kaiutinkaapelia (2x3.5m), niin avot!
 
Kiitoksia vain vastauksista.

Jatkan tähän vielä yhden kysymyksen verran. Huomasin että kaiuttimista kuuluu pientä kohinaa, vaikka vahvistin on mutella. Mahtaakohan tämä rasittaa (todella pitkällä aikavälillä) turhaan kaiuttimia kun pidän tuota vahvistinta aina päällä?
Eikai sitä ihminen voi olla koskaan liian varovainen. :)
 
SaLe^ sanoi:
Onpas huonosti suunniteltu laite. Luulisi, että tuollaiset lastentaudit olisi hoidettu pois jo 70-luvulla?

edit: kai se sitten lisää sitä musikaalisuutta... ;)

Kysymys ei kai ole mistään lasten taudista. Varmasti jokainen vahvistin suunnittelija osaisi estää thumpsahduksen. Kysehän on siitä, että vähemmän roskaa signaalilla niin siksi thumpsahtaa. Densen B100 tekee juuri saman.
 
alspe sanoi:
Kysymys ei kai ole mistään lasten taudista. Varmasti jokainen vahvistin suunnittelija osaisi estää thumpsahduksen. Kysehän on siitä, että vähemmän roskaa signaalilla niin siksi thumpsahtaa. Densen B100 tekee juuri saman.

Ja 100 k€ kajarit sanoo thups kun päätteeseen tule isompi vika :D
 
natech sanoi:
Kiitoksia vain vastauksista.

Jatkan tähän vielä yhden kysymyksen verran. Huomasin että kaiuttimista kuuluu pientä kohinaa, vaikka vahvistin on mutella. Mahtaakohan tämä rasittaa (todella pitkällä aikavälillä) turhaan kaiuttimia kun pidän tuota vahvistinta aina päällä?
Eikai sitä ihminen voi olla koskaan liian varovainen. :)

Ei rasita kaiuttimia, saat olla ihan huoleti :) ...nyt vain hommaamaan ne Naimin kaiutinkaapelit (niin ja mites sen äänilähteen laita?;) )
 
teekal sanoi:
Ei rasita kaiuttimia, saat olla ihan huoleti :) ...nyt vain hommaamaan ne Naimin kaiutinkaapelit (niin ja mites sen äänilähteen laita?;) )

Tai sitten vaihtaa äkkiä vahvarin parempaan ennen kuin on liian syvällä Naim-suossa...
 
kronos: täysin nappiin :D

teekal:
analogisesta puolesta huolehtii roksan radius 5, pro-ject tubebox II
ja digitaalinen ehkä reilusti heikompi mutta miellyttää kyllä allekirjoittanutta toistaiseksi: asus xonar essence stx -äänikortti
Tarkoitus olisi kyllä hankkia joku naimin pyöritin tulevaisuudessa, ellen päätä vaihtaa vahvistinta sitä ennen. (vaikka ei se mikään huono vaihtoehto olisi varmasti toisellakaan vahvistimella)
Ja mainitaan nyt vielä kaiuttimetkin, kun kerran aloitettiin. Totem acoustic hawk.

Noista kaapeleista kun on niin paljon mainintaa niin pitää hiukan siitäkin sitten vielä kommentoida. En ole niin hirveän kaapeliuskovainen kun puhutaan kaiutinkaapeleista. Tietenkin tuo naca5 on myös ihan mahdollinen vaihtoehto, mutta en ole ainakaan vielä sulkenut mitään muita pois (paitsi lamppujohdot, ovathan ne esteettisestikkin niin rasittavia).
 
Back
Ylös