Naim cd -Leben 300x välikaapeli.

hopihopi

Hifiharrastaja
Liittynyt
26.8.2008
Viestejä
415
Kaupunki
Stadi ( Helsinki )
Asia.Naim cd -Leben 300x välikaapeli. Tämmöistä jutun ja tiedon tynkää täältä hakisin.Jos sinulla sattuisi olemaan nämä laitteet,niin kerrohan minkä välipiuhan olet parhaaksi rangannu. Itselläni välipiuhana on ZU Varial.
ps.olisin muutenkin utelias kuulemaan, mitä v-kaapeleita +virtakaapeleita Lebenin omistavat käyttävät. Kiitän
 
Se on tuo Nordost hopealatta, cd:nä Audio Analogue Maestro. Mutta kun ei ole jaksanut muita kaapeleita testata, niin ei pysty kehumaan tai haukkumaan... >:D
 
Sanoisin että olet asian ytimessä,muiden piuhojen ei tarvitse olla ZU:ta.
T:Skutsari
 
Minulla on ollut Naim – Leben yhdistelmä. Välikaapelina oli Linn Silver Interconnect. Kaapelille on ominaista tarkkuus, jämptiys ja tasapainoisuus, tyypillistä Ossin tavaraa. Juuri tämän iskevämmän tyylinsä vuoksi se sopi varsin hyvin yhteen pehmeäsointisen Lebenin kanssa. Kaapeli toi osaltaan ryhdikkyyttä sointiin.
 
Moi,kiitti teille kolmelle valveilla oleville! Muuten on ollut hyvin hiljaista,onko näin: "kel onni on se onnen kätkeköön"
 
kampi sanoi:
Asia.Naim cd -Leben 300x välikaapeli. Tämmöistä jutun ja tiedon tynkää täältä hakisin.Jos sinulla sattuisi olemaan nämä laitteet,niin kerrohan minkä välipiuhan olet parhaaksi rangannu. Itselläni välipiuhana on ZU Varial.
ps.olisin muutenkin utelias kuulemaan, mitä v-kaapeleita +virtakaapeleita Lebenin omistavat käyttävät. Kiitän

Cello kaapelit voisivat olla kokeilemisen arvoisia. Ainakin omassa setissä toimii Naimin cd;n kanssa paremmin, - kuin Chord Chrysalis. Jollaisen hankin kun tiesin olevan Naimin "suosituslistalla"
Chord on liian siisti ja tukkoisen oloinen Celloon verrattuna. Cello taas mallia punottu, ala Santtu.
 
kampi sanoi:
Kiitti vihjeestä Toivo! Onko kyseessä din->rca...vai rca->rca
Tarmo, kuka myy Celloa? Ja saako sitä din->rca?


Santtu Engineering Jousitie 22 Vantaa p.(09) 555 120. Itse ostin edullisesti Cellon kaapelin ja Santtu punoi siitä din/rca;n. Voihan sen toki vakiokaapelistakin tehdä, punomatta. Mutta punottu taitaa olla parempi. Niin ja onnistuuhan se muidenkin kaapelista tuo punonomallla tekeminen tai ilman.
 
Pientä vinkinpoikasta: Forvoicen käytetyt osiossa olisi Celloa tarjolla.
 
Sondek12 sanoi:
Pientä vinkinpoikasta: Forvoicen käytetyt osiossa olisi Celloa tarjolla.

Aika kova hinta tuolla punotulla Cellolla. Markka aikaan tuollainen lähti reilusti alta kahdentonnin. Käsittääkseni Santulla on tai ainakin oli irtotavaraa josta minullekin johdon punoi. Ostin rca/rca johdon edullisesti jonka annoin vaihdossa.
 
Laitteiden välissä on Cello ja sitä on kuunneltu ja vertailtu antautumuksella, kolmen maallikon voimin. Ensin kyseiset kuuntelijat a.o mukaan luettuna tiesivät mikä kaapeli oli laitteessa ja kommentoivat varovasti että Cello soisi pehmeämmin kun vakio Variel. Sen jälkeen jatkossa kuuntelijat eivät tienneet mikä kaapeli millonkin soi! Ja kommentit olivat ristiriitaisen ympäripyöreitä. Lopputulos oli kuuntelija kolmikon mielestä se että jos on jo Variel ei ole syytä vaihtaa Celloon tai päinvastoin! Kummatkin kaapelit ovat erinomaisia! Testatut kaapelit olivat kumpikin RCA-liittimin. Olisi mielen kiintoista tietää vaikuttaako Naim Din pistokkeeseen kytketty kaapeli saundiin jotain muutosta, siis Din-> RCA. (Cello strings1 normaali ei punottu)
 
Monestihan nuo muutaman euron johdot ovat aika kirkkaita. Verrokiksi kun olisi vielä joku chord, niin ehkä pääsisi hieman lähemmäksi "totuutta"
Chordhan soi omassa setissäni huomattavasti tummemmin ja klangittomammin kuin Cello. Joka voi aluksi kuulostaa liiankin äkäiseltä. Mutta taas pitkän tovin chordia kuullessa ei silä ole paluuta settiini. Tietysti kaikki on systeemisidonnaista, laitteita kun on saundeiltaan joka lähtöön. Kuten myös makuja musiikinkuunteluun.
 
kampi sanoi:
Moro Tarmo! Chord olisi kokeilumielessä listassa. Jos oikein olen ymmärtänyt Cellolle tähti, Chordille ei!

Riippuu niin paljon mistä pitää ja laitteistosta. Kyllä chord varmaan natsaa jos koko setti on naimia, luulisin. Minulla taas se menee enemmän muniinpuhalteluosastolle tuon chordin kanssa. Sitä paitsi jos hintoja katsoo niin onhan cello monta kertaa kalliimpaa. Vaikka ei sillä ole monestikaan mitään merkitystä, - kun omasta saundikäsityksestä on kyse.
 
Tarmo! Taisit puhua asiaa ja tehdä samoja havaintoja kuin a.o+maallikko ryhmä. Kun kerran törmäsin Chord Cobraan oli se iskettävä laitteisiin kiinni. Ja sitten vain tunnelmoimaan. Edellisessä kuuntelu- sessiossa Variel vs Cello sokkokuuntelussa eroja ei juuri löytynyt. Mutta nyt Variel vs Chord sokkokuuntelun erottelu prosentti ns oikean kaapelin havaitsemiseksi oli aivan eri lukemissa!
Yksi ryhmän jäsen "mieltyi" Chord ns siistiin sävyyn. Kahden kuuntelian mielestä Chord ei saundannut,
musan eloisuus on kateissa. Omasta mielestäni on sanottava että Cobrasta ei ole haastajaksi Varielille.
 
Hassua että löytyy näin spesifi-topiikki; toisaalta piuha vertailu ei ole kovin järkevää kuin tällaisissa uniikeissa tilanteissa.
 
Jacgueline.L nämä e.m v-kaapeli "testit" ovat olleet hauskoja hetkiä, jolloin ollaan naureskeltu, ravisteltu päätä ja osoiteltu epäilevästi mallikko ryhmän sisällä ristiinrastiin. Kyselty ihanko totta, kuulitko sitä mitä minäkin, tai mitä kuulit? Oletko ihan vakavissasi? Okei okei, uskotaan uskotaan!
Mukavaa, hauskaa ja pientä "vakavuuttakin" on ollut. Näillä edetään jatkossakin...... vaikka hauska hattu päässä!
 
en ymmärrä miksi piuhat eivät vaikuttaisi, onhan induktanssi tieteellinen termi jne. samoista materiaaleista muutkin komponentit. kuin vain piuhat ovat rakennettu. sen kyllä ymmärrän jollei halua alustaa piuhoja (edes shampanja)korkeilla tai että ostaa mielummin omarin kuin pätkän lakunauhaa. mutta: epäilen olen siis olemassa!
 
Itse en ole kaapeleihin perehtynyt olenkaan, mutta kiinnostaisi kuulla kokemuksia miten leben ja naim pelaa yhteen.

Itsellä lebenin kaverina CA:n 540C V2-cd soitin. Kaiuttimet WLM-divat. Jossain vaiheessa pitää harkita tuon cd:n päivittämistä.
 
Back
Ylös