NADin edulliset integroidut, kokemuksia?

sean

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.10.2008
Viestejä
848
Kaupunki
Espoo
Heippä hei!

Harkitsin pitkään tällaisen vähän tylsän "Onko-kokemuksia"-aiheen aloittamista, mutta oli vaan pakko, niin paljon nämä (C326, C355) laitteet kiehtovat. Eli tilanne on tällä hetkellä tämä: Nykyinen vahvistimeni ROtel RA-1062 on kaikinpuolin kelpo peli, mutta ehkä hieman liian roisi nykyiseen makuuni ja kuuntelutilaan. Lisäksi vahvistimessa on ns. puutteena sävynsäätöjen puuttuminen. Tai onhan siinä se "Contour-kytkin", jolla saa vielä bassoa ja diskanttia lisää, kun minä taas leikkaisin tuota bassoa eritoten pois, tasapainoisemman esityksen aikaansaamiseksi.
NADit kiinnostavat vielä senkin lisäksi, että soittimena toimii NAD c542. Tiettävästi toimii samalla kaukosäätimellä? Vahvistimissa ei ole vinyylisoittimelle sopivaa liitäntää, toimivatko NADin omat (pp-2, pp-3), vai kannattaisko samantien ostaa jokin "parempi"...?
Siis: Ovatko Niin HM:ssa, muissa lehdissä (Esim. "What Hifi) ja AVrewiew-forumilla kehuja saaneet vahvistimet tutustumisen arvoisia? Kuuntelen vähän kaikenlaista, klassista erityisesti. Kaiuttimina Aurelia Magenta, betonikerrostalon olohuone kuuntelupaikkana.
Joten, jos joku näistä vahvistimista kokemusta saanut haluaa kokemaansa jakaa, niin siitä vaan-kiitos!
 
Kelpo pelejä nuo vahvistimet, mutta ainakin itse valitsisin jonkun toisen phonoasteen.
 
Mallas sanoi:
Kelpo pelejä nuo vahvistimet, mutta ainakin itse valitsisin jonkun toisen phonoasteen.

Ok, soittimeni on melko perus, Pro-Ject 1xpression AudioTechican rasialla, joten phonoasteen arvo ei nyt mielellään ylittäisi soittimen arvoa, hinta oli muistaakseni jotain neljänsadan luokkaa. Olisiko mitään ehdotuksia?
 
Niin, Nadin PP2 -phonoaste ei hirveästi kehuja saanut Hifimaailman testissä... soundi oli kuulemma loudnessmainen. Cambridge Audion 540P tai 640P voisi olla hyvä budjettiluokan phonoaste.

Kuinkahan lie jytky alapää on noissa Nadin uudemmissa integroiduissa sitten? Sitähän voi kyllä sitten niillä säätimillä pienentää jos säätimiin koskeminen ei ole arka asia. Toisaalta jos tasapainoista toistoa haluaa kandee ehkä tsekata myös Arcamin mallistosta vahvistinta. Ehkä myös Marantzilla on jotain käypää vahvistinta tarjolla, tosin voivat olla vähän kirpakoita yläpäästä. Tosin Marantzin PM-15 taisi olla aika jytky myös bassoiltaan, mutta ainakin vanhemmat alemmat mallit olivat vähän miedompia siinä suhteessa.
 
Hip, täältä ääni Nadille. Mulla oli aiemmin käytössä tuos sama roteli, vaihdoin sen sittemmin sigusta löytyvään budjettivahvariin. Bassojen osalta Rotelissa oli parempi kontrolli, mutta ei tuo Nadikaan paha ole. En kuitenkaan ole vertaillut noita rinnakkain (roteli oli jo hajalla, kun nadin sain.) Jos nyt kuitenkin etsii kevyemmin bassoa annostelevaa, niin en välttämättä ensimmäisenä katselisi Nadia.
 
Niin, Nadin PP2 -phonoaste ei hirveästi kehuja saanut Hifimaailman testissä... soundi oli kuulemma loudnessmainen.
Niin, silläpä juuri. NAD kiehtoisi aika pitkälle juuri tuon ulkonäkö/käytettävyys-seikkojen takia, toisaalta voisihan sitä pistää koko touhun ihan uusiksikin, esim. juuri Arcam(jossa muuten olisi phonoaste jo valmiina, mutta varmaan "ihan surkea") eli http://www.mrhifi.fi/iwc/index.php4?page=productinfo&prod_code=7925 tai sitten tuo Cambrigde Audion uusi 650-sarja, onhan näitä. Mutta sitten menisi varmaan myös uusi cd-soitin ostoslistalle.

Siis, nyt kiinnostavat mallit ovat erityisesti C326BEE ja C355BEE, soitinhan, joka minulla on, kelpaa mainiosti.

Kuinkahan lie jytky alapää on noissa Nadin uudemmissa integroiduissa sitten? Sitähän voi kyllä sitten niillä säätimillä pienentää jos säätimiin koskeminen ei ole arka asia.
Niin, ainakin HM kehui C355BEE:n hyvää bassotoistoa, minkä käsitin niin, että määrän lisäksi on myös mukana laatua, eli se voisi merkitä, että kumisevaa toistoa ei esiintyisi? Ja nuo säätimet olisivat ehkä tarpeen voimakkuutta nostettaessa, bassot kun tuntuvat ainakin nykyisellä kalustolla korostuvan huoneessa ,ainakin uusilla cd:llä.
 
Samu sanoi:
Omassa Arcam FMJ32 oli ainakin erittäin kelpo phonoaste.

Hyvä! Tuo "ihan surkea" tulee HM:n vertailusta, jossa fmja18 phonoasteessa oli jotain moitittavaa-erillisiä kun näillä palstoilla vaan tupataan kehumaan paremmiksi. No Arcam taisi muuten olla kelpo peli, itseäni ko. valmistjan vahvistimissa keihtoisi myös tuo volumensäädön toteutus; kanavatasapaino pysynee täydellisenä voimakkuudesta riippumatta? NADeissahan on tietääkseni (niinkuin Rotelissakin) tuo perinteinen potentiometri, joka ei ole yhtä hyvä toteutus ainakaan hiljaisilla voimakkuuksilla?
 
Se Arcamin käytettävyys on kyllä todella hyvä. Mukaan lukien tuo äänenvoimakkuuden säätö. En tosin ole kyllä vielä törmännyt kyseiseen ongelmaan, että kanavatasapaino olisi jotenkin huono. Millään vahvistimella siis.
 
Ai, no siitä juteltiin viikko sitten messuilla Marantzin edustajan kanssa ja hän sanoi, että lieviä ongelmia kanavatasapainossa esiintyy potentiometrin kanssa, mutta ne poistuvat voimakkuutta nostettaessa. Tästä asiasta on ollut muistaakseni HM:ssakin mainintoja vahvistimien vertailujen yhteydessä. Ei Rotelinkaan virhe paha ole, mutta tuntuu hieman hiljemmalla soitettaessa. Tämä ilmiö voi tosin johtua myös akustisista olosuhteista.
 
Koin ainakin mielestäni Nad C521Bee:n ja Nad C315Bee:n soundin melko analogiseksi, lähes kuin Nuforcen vahvistimien soundin. Sellainen vähän samettinen, rasittamaton, rytmikäs muttei terävä. Jos taas verrataan Arcamiin tai Cambridge Audioon, niin molemmissa on enemmän särmää ja diskantti paremmin esillä. Loppu riippuu setittämisestä, eli minkä kaiuttimien kanssa ne paritat.
 
NAD:n rajania lainatakseni analogimainen ääni on kyllä varsin läsnä kaikissa malleissa. Tätä monet merkin arvostelut tuntuvat toistavan. Esim. viime Stereophilessa Tellig kehui C375BEE:tä juuri hiukan tällaisista arvoista. Muutenkin oli todella paljon hänen mieleen.

Ei NAD:n kanavatasapainosta taida olla kauheasti moitteita, mutta varhaisemmissa valmistuserissä on ilmeisesti tainnut olla kaukosäädettäessä hiukan liian rivakka volumin muutos.

Edit: Ahjuu. Piti vielä mainita myös että NAD:ssa tosiaan ei ole luonnostaan se kevein basson toisto.. :D
 
Edit: Ahjuu. Piti vielä mainita myös että NAD:ssa tosiaan ei ole luonnostaan se kevein basson toisto.. Grin

Niin tässä vielä kerratakseni, ei se määrä, vaan se laatu. Tottakai bassontoiston pitää tuntua, mutta pysyä myös kontrollissa, olla seurattavissa ja olla aiheuttamatta sitä kuminaa. Nykyisessä vahvistimessa on tuo yläbasso vissiin hieman korostettuna, joka aiheuttaa välillä kumisevaa toistoa ja suttaa stereokuvaa. Ja onhan sitten ne säätimet, joilla ylimääräistä voi hieman leikata pois, eikös ne sitä varten ole ja ihan järkisyistä?
 
Magentoissa on aika tanakka tuo alakerta myös, itse sen tiedän kun sellaiset olen omistanut ja painiskellut samojen bassoasioiden kanssa. Helpompaa oli tuolloin vaihtaa kaiuttimia että sai nuo bassot kuriin suht vaikeassa akustiikassa. Olisi saanut olla todella mietobassoinen vahvistin tuolloin, että Magentat olisi saanut toimimaan kunnolla. Teikäläisella ei taida kuitenkaan olla asiat aivan niin pahasti pielessä kuin minulla oli.
 
Niin, kaiken järjen mukaan homman pitäisi toimia: Kuuntelutila eli meidän olohuone on avara, noin 30 neliömetrin kuuntelupaikasta oikealle aukeava paikka. Parkettilattialla isohko matto, kulmasohvaa, nojatuolia. Etuseinä cyproc-levyä(?) ja takaseinä ohuesti paneloitua betonia. Seinillä ryijytaulua ja Magentat noin 30 cm seinästä ja se vasenkin yli puoli metriä sivuseinästä ja nurkasta. Kuuntelusohva on takaseinässä melkein kiinni, sisustus ei anna myöden. Kaiuttimia en ihan viitsisi vaihtaa, ostin ne keväällä ja olen tyytyväinen. Täällä kävi myös Amberat koekuuntelulla, mutta lähtivät liiallisen bassonkorostuman takia takaisin liikkeeseen, harmi vaan!
 
NetRunner sanoi:
Esim. viime Stereophilessa Tellig kehui C375BEE:tä juuri hiukan tällaisista arvoista. Muutenkin oli todella paljon hänen mieleen.

NetR. , mutta miten se mittasi >:D ( ei ole nettijakelussa vielä )

Ainakin hifi&musik:in toissanumeron tehokuutio oli melko messevä !

Jos parilla kympillä saa tämäntapaisia arvioita :
http://stereophile.com/integratedamps/dartzeel_cth-8550_integrated_amplifier/index4.html
""Disappointing" is the word I would use overall to describe the darTZeel's measurements ...
... the CTH-8550 hasn't managed to reduce the measured aberrations to the point where I could confidently describe them as inaudible under all circumstances. "


, niin mitähän on odotettavissa kymmenesosalla siitä :) t. ' RIF '
 
SEn verran vielä noista nadin bassoista, että itse en kuuntele juuri ollenkaan klassista enkä täten osaa sanoa, kuulostaako esim kontrat oikeille nadivahvistuksella. Epäilisin kyllä, että toimii, mutta mielestäni bassojen hienosäätöön toimii parhaiten joko kaiuttimien tai kuuntelupaikan siirtely.
 
Niinhän se on, mutta tämänhetkisessä tilanteessa ei oikein seinät anna myöden-mikä on ärsyttävää (hellasäröä havaittavissa), koska neliöitä asunnossa on, 98 kappaletta. Usein vaan täällä forumilla lukee ja näkee kuvia seteistä, jotka ovat omaani selkeästi järeämpiä ja hinnakkaampia ja kuitenkin tilaa on paljon vähemmän. Mietityttää vaan, miten mahtaa homma toimia, kun on isohkot lattiakaiuttimet melkein seinässä kiinni ja etupäässäkin tehoa reilusti?
Mutta NADeistahan tässä oli tarkoitus saada tietoa ja kokemuksia. Toki vertailu muihinkin on mukavaa ja hyödyllistä luettavaa, kuten tässä ketjussa on tullut jo koettuakin. Joten, jos jollakulla vielä antaa jotain kokemuksia NADin edullisemman pään integroiduista, niin kiitos!
 
RIF: Oli Sam's Spacessa joten eivät harmi vain mitanneet NAD:ja. (Mukana oli myös C565BEE cd-soitin).

sean: Voi olla että tuo kaiuttimien ja kuuntelupaikan sijoittelu tuossa huoneessa eniten tekevät hallaa. Noilla neliöillä periaatteessa pitäisi tosiaan toimia.. Ellei sitten ole juuri toisiaan vahvistavia mittoja.
 
Back
Ylös