NAD C715 vai MARANTZ M-CR 503?

a cappella

Käyttäjä
Liittynyt
19.12.2009
Viestejä
115
Kodin yleissoittimeksi olen ajatellut yhdistelmälaitetta. Aiheen laitteista olen kiinnostunut. Voisiko joku kokeneempi kommentoida onko noissa oleellisia eroja äänen laadussa. NAD vaikuttaisi liitännöiltään vähän monipuolisemmalta ja yllättävää kyllä Marantz ulkonäöltään tyylikkäämmältä.
 
Hommasin porukoille tuollaisen NAD C715:sen viime vuonna, kaiuttimina toimii suht helpot q-acoustics 1020i jalustamallit. Laitteesta ei pahaa sanottavaa ja toimii hienosti sekä cd:ltä että usb:n puolelta. Usb:llä jostain ihmeen syystä innostavampi soundi kuin cd:ltä, vaikka ei tue ns. häviöttömiä formaatteja, silti tuolle laitteelle 320kpbs mp3 on jo riitttävän hyvä. Radio on herkkä ja toimii hyvin kunnollisella antennilla. Ääni on noilla kaiuttimilla avoin ja rasittamaton, innostaa kuuntelemaan musiikkia yllättävän koukuttavasti. Vaikka täällä foorumilla on joskus ollut mollauksia laitteen mitatuista teholukemista, en ole kuitenkaan huomannut minkäänlaisia ongelmia ko. kaiuttimia ajettaessa. Suosittelen.
 
Tuo NAD C715 ei tosiaan tykkää hankalista kajareista eikä tehojakaan ole mielettömästi. Sopivilla kajareilla toimii vallan mainiosti, mutta jos kuorma on hankala, niin ongelmat kuuluvat. Toisin sanoen kokeile niillä kajareilla, joita olet ajatellut.

Marantz ei ole minulle tuttu.

t. jjahifi
 
Eikös tuo Marantz voittanut joku vuosi sitten Hifimaailman yhdistelmälaitteiden testin? Tai sitten se oli edellinen malli. Nyt ei juuri hotsita lähteä plaraamaan ja etsimään kyseistä lehteä jossa testi oli, mutta ehkä tässä jossain välissä jaksaisi vilkaista mitä siitä Marantzista sanottiin...
 
Täältä ääni Marantzille :D tehot riittävät yllättävän hyvin hankalallekin kuormalle ja laitteen käytettävyys hyvällä tasolla.myös säädettävyys ylä ja alajakotaajuus on ihan pelkkää plussaa,ja ulkonäkö sekä työnlaatu/jälki todella hyvää, hinta huomioiden.
 
Kiitoksia kommenteista!!

Hommasin tuon NAD C715:n. Lopulta vähän siitäkin syystä, että on ollut aikaisemmin NADeja. No sitten tuleekin vuoroon kajarit. Mulla on ennestään parit parit joita kokeilen. Mutta jos ääni ei tyydytä, niin olen ajatellut Psb alpha b1:iä, jotka testissä pärjäsivät hyvin ja ovat kukkarolleni sopivat. Täällä taisi joku jo kommentoidakin, että NAD ja PSB:t olisivat toimiva pari.

Entä kaiutinjohdot ja liittimet? Millaiset? Tässä mun setissähän ei muita piuhoja (onneksi) tarvita :)

Mitä muuten tarkoittaa "jos kuorma on hankala"? Kuorma"? Tämän verran tomppeli olen näissä piireissä, vaikka "stereoilla" olen musiikkia sujuvasti kuunnellut 30 vuotta.
 
a cappella sanoi:
...
Mitä muuten tarkoittaa "jos kuorma on hankala"? Kuorma"?
Kaiutin kuormana toimii siten, että kaiutin muodostaa vastuksen vahvistimesta tulevalle virralle. Mitä pienempi on vastus (enemmän virtaa) sitä hankalampi kuorma on. Oikosuljetut kaiutinjohdot ovat vahvistimelle poikkeuksellisen vaikea "kuorma" ja moni vahvistin pölläyttää siten toimintasavut ulos.

Tilannetta monimutkaistaa se, että tämä kaiuttimen vastus ei ole tasainen äänitaajuuksilla (esim. 4-ohmia), vaan taajuudesta riippuvainen. Virran ja jännitteen vaiheensiirrot, induktanssit ja kapasitanssit tekevät tuon kuorman määrittelemisestä vielä kertaluokkaa hankalamman.

Joskus näkee kaiuttimia joiden impedanssi (vaihtovirtavastus) on hyvinkin hankalan näköinen, tällöin voi aavistella että jytkympi vahvistinkalusto voi olla paikallaan. Yöuniaan tuon asian takia ei kuitenkaan kannata menettää.
 
Dynavoicen CHALLENGER S-5 EX ois aika killeri Nadin kaveriksi ja hintaakin vain 149€
 
Kiitos taas kommenteista!

Pyhät on nyt NADia kuunneltu ja vaikutelma on hyvä. Vielä ei ainakaan hankinta harmita. Kivan kokoinen ja simppeli käyttöliittymä. Ja mikä parasta - vihdoinkin (tai pitkän tauon jälkeen) pääsen "nauhoittamaan" radio-ohjelmia usb-liitännän kautta. Radio on hyvä - löytyi kanavia, jotka eivät ole aikaisemmin täällä kuuluneet. Antenni on katolla ja vahvistettu.

Kaiuttimeni ovat tällaiset:

System: 2-way, bass reflex
Recommended amplifier: 20-100 watts
Tweeter: 3/4” (20mm) soft dome, neodymium
Woofer: 4” (100mm) one-piece cone
Port tube: 45mm – flared both ends
Impedance: 4 – 8 ohm
Frequency response: 60 – 20.000 Hz
Crossover Frequency: 4.500 Hz
Sensitivity: 89db 1 watt / 1 metre
Connectors: binding posts
Cabinet dimensions: 220 x 135 x 200mm (h x w x d)
Grille black cloth, removable

Osaisiko joku arvioida tämän perusteella jotain? Tiedän, että aika köykäiset ovat, mutta omiin korviin kuuluu varsin hyvin. Haluan kyllä kokeilla myös todistetusti hyviä kajareita. Nuo Dynavoicet ovat ainakin hinnaltaan sopivat.
 
Dynavoicet ja Q-acoustics 2010 tai 2020, molemmat kannattaa kuunnella.
 
Kuuntelen tuolla yhdistelmällä lähes pelkästään klassista musiikkia. Siis akustisia soittimia ja luonnollista lauluääntä, jopa a cappella kuorolaulua. Tällaiseen kuunteluun siis haen kaiuttimia.

Etkö noteeraa psb alpha b1:stä? Toki yritän tsekata nuo mainitsemasi myös.

Ja kuten Hifimaailma testissään mainitsi, ja tässä aikaisemminkin on tullut tiettäväksi, NAD ei tykkää hankalista ja "painavista" kajareista, vaan pitää olla helpot ja kevyet kuormaltaan.

Kajarikaapeleina mulla on Gigantista(!) hommaamami Pure-AV by Belkinin kuparikaapeli, jossa on merkintä "16-Gauge". Niiden mukana tuli banaaniliittimet, joka kyllä näyttävät aika köykäisiltä. No tämähän on täällä aivan bulkkikamaa, mutta jostakin on lähdettävä liikkeelle. Kaapelissa oli nuolet tarkoittaen kai äänen kulkusuuntaa. Aika jännä, että silläkin on merkitystä. Näyttää olevan, että kierre taipuu myötäpäivään nuolen suuntaan mentäessä.
 
Englannissa NAD myy C715-vahvistimen kanssa Q-NAD-kaiutinta. Todennäköisesti Q-NAD on jompikumpi edellisissä posteissa suositelluista Q-Acousticsin malleista. Oman Marantz M-CR 502:n perässä on Wharfedalen Diamond 10.2:set, joiden voisin kuvitella sopivan myös NAD:iin. Jos taas ei pidä ihan niin runsaasta bassosta, Diamond 10.1 on kokeilemisen arvoinen.
 
matti lammikko sanoi:
Englannissa NAD myy C715-vahvistimen kanssa Q-NAD-kaiutinta. Todennäköisesti Q-NAD on jompikumpi edellisissä posteissa suositelluista Q-Acousticsin malleista.

Q-NAD on bundle jossa UK-jakelija tarjoaa NAD "C715" pikkukomboa ja Q-Acoustics "2010" kaiuttimia erikoishintaan.
 
^ En yhtään ihmettele miksi "bundlena" myydään, sillä niin hyvä synergia noilla laitteilla on. Noita uudempia 20xx sarjalaisia en ole kuullut mutta tuskimpa ainakaan takapakkia on otettu 10xx malleihin.
 
hyvinhän ne Q:t soi hintaan nähden, ehkä jopa parhaat tuossa hintaluokassa kuulemani...hieman kireä yläpää mutta yllättävän tasainen soundi, puuttuu se kaupallinen basso josta monet halvat kaiuttimet kärsii...

-oskari leivo
 
Kiitoksia keskustelusta!

Koekuuntelussa NADin kanssa oli ensin PSB Alpha B1:set ja niiden ääni oli tukkoinen, siis klassisessa musiikissa. Soul potki hienosti. Nyt sain onnekseni kuunneltavaksi myös SA:n Saxo 1:set. Oikein tyytyväinen. Kokoonsa nähden loistava ääni. Basso vähän ohut, mutta muuten toistaa avarasti ja kuunteleminen vaivatonta.

Vielä kun saisi jostain nuo Q 2020:t jostakin kuunneltavaksi, niin voisi ajatella päätöksentekoa.
 
Back
Ylös