Myyntipalsta foorumille?

vaakko

Käyttäjä
Liittynyt
21.7.2006
Viestejä
9 143
Kaupunki
Vantaa
Harrastuksen alkutaipaleella -osiossa DA-muuntimia käsitelleessä ketjussa tuli keskustelua myyntipalstasta, jonka siirsin nyt tänne:

premier sanoi:
Minne täällä pitäisi muuten laittaa myynti-ilmoitukset?

Ei minnekään, ts. myynti-ilmoitukset eivät ole sallittuja :) Jos joku kysyy jotain laitetta (niinkuin tässä tapauksessa), niin omasta myytävänä olevasta laitteesta voi toki mainita ko. henkilölle (tämän voi vastaisuudessa tehdä vaikka yksityisviestillä tai sähköpostitse).

Hifin webtori on hyvä myyntikanava käytetyille laitteille.
 
Asia selvä :D

Mun mielestä olis kuitenkin ihan kätevä olla oma pieni myyntipalsta täälläkin. Ei siitä lienee haittaakaan? Vai onko tää taas jotain sponsorien nuoleskelua? :p
 
vaakko sanoi:
Ei minnekään, ts. myynti-ilmoitukset eivät ole sallittuja :) Jos joku kysyy jotain laitetta (niinkuin tässä tapauksessa), niin omasta myytävänä olevasta laitteesta voi toki mainita ko. henkilölle (tämän voi vastaisuudessa tehdä vaikka yksityisviestillä tai sähköpostitse).

Hifin webtori on hyvä myyntikanava käytetyille laitteille.
Itse en ole Webtorin kautta koskaan saanut myytyä mitään.Alkaa heti kova tinkaaminen ja epäluulo.Viimeksi yritin webtorin kautta myydä vanhoja RCA-Ultria ,Transpoja siis.Eräs ei halunnut uskoa niitä minulla olevankaan,vaikka pyysin tänne katsomaan.Toinen piti halpaakin hintapyyntöäni liian kalliina.Minä kannatan myöskin tänne jonkinlaista myntipalstaa.
 
jkh sanoi:
Itse en ole Webtorin kautta koskaan saanut myytyä mitään.Alkaa heti kova tinkaaminen ja epäluulo. kannatan myöskin tänne jonkinlaista myntipalstaa.

Täyttä asiaa. Kannatan.
 
Nyt vain ihmiset kertokaa oma mielipiteenne myyntipalstan tarpeellisuudesta. Tässä pari pointtia, miksi mielestäni myyntipalstaa ei kannattaisi perustaa:

1) Meidän kanavastamme tulee vain yksi kanava muiden jo olemassa olevien rinnalle, ts. käytettyjä laitteita etsivät joutuvat kahlaamaan yhden alueen lisää

2) Kohdasta 1 johtuen myös myyjät joutuvat laittamaan ilmoituksensa taas yhteen paikkaan lisää

3) Jos kohdat 1 ja 2 toteutuvat, niin meidän myyntipalstalla on täsmälleen samat tuotteet kuin muuallakin, joten myyntipalstan hyöty jää aika minimaaliseksi (jos sitä on ollenkaan)

4) Yhteenvetona: Mitä vähemmän käytettyjen laitteiden myyntipalstoja on maassamme, niin sitä vähemmällä pääsevät sekä laitteiden ostajat että myyjät

Myyntipalstasta toki olisi hyötyä siinä vaiheessa, jos jo olemassa olevat palstat eivät toimi (ts. niiden kautta ei vain tunnu saavan tavaraa kaupaksi, ovat vaikeita löytää tms.). Mielipiteitä?
 
Voisihan sitä myyntipalstaa kokeilla. Otetaan pois jos homma ei toimi.

Itsellä on ollut Densenin pääte myynnissä webtorilla ja dvdplazalla jo ikuisuuksia, mutta eipä ole liiemmin kyselty vaikka hinta on ollut todella edullinen.

Ihmettelen sitä, miksei nykyään laatuhifi mene kaupaksi. Omakin vahvistin lähtee puoleen hintaan verrattuna kaupasta ostettuun. Laite on melkein uusi ja muutenkin moitteeton. Vai halutaanko käytetytkin ostaa kaupasta vaikka hinta onkin 10-20 % korkeampi kuin yksityiseltä ostettuna.

Onko harrastajilla liikaa rahaa käytettyjen ostamiseksi vai liian vähän? Vai ostaako kaikki nykyään pelkkiä MP3 härpäkkeitä vai onko aika ajanut erillislaitteiden ohi ja nyt hankitaan pelkkiä integroituja kokonaisuuksia. No itse asiassa MP3 soittimen saa suoraan kytkettyä päätevahvistimeen paremmi kuin integroituun vahvistimeen ;) Ei mene jakeluun :p

Ehkäpä vain elämme nettihypetyksen aikaa ja ostetaan vain sitä, mikä on takuuvarmasti kuuminta hottia >:D
 
Ilmeisesti itsellä on ollut hyvää säkää kun ne muutamat kamat mitä webtorilla (3kpl vahvistimia) olen kaupannut, ovat menneet varsin nopeasti kaupaksi :D
Ja mielestäni olen saanut jopa siedettävän hinnankin. Kaikki tosin ovat olleet hintatasoltaan melko huokeita ja ilmeisesti kohtuullisen hyvin liikkuvia merkkejä.
Luulisin että hieman kalliimpi kampe ja/tai eksoottisempi merkki on vaikeampi myytävä käytettynä.

Henkilökohtaisesti en näe mitään varsinaista syytä miksi täällä tarvittaisiin samanmoista toria mutta ei kai siitä haittaakaan olisi.
 
Kannatan myyntipalstan perustamista. Itselläni on parikin vahvistinta, jotka joutaisivat ehkä myyntiin mutta epäröin laittaa niitä Hifilehden webtorille. Ihan siksi että kyseessä on iäkkäämmistä putkivahvistimista, enkä todellakaan haluaisi myydä niitä ihmiselle, joka ei tajua mitä sellaisen omistaminen/käyttäminen/huoltaminen vaatii. Eikä kyse ole mistään "elitismistä", vaan ihan siitä etten halua tuottaa kenellekään pettymystä. Toki voisin laittaa ilmoituksen webtorille ja sitten "seuloa" mahdolliset ostajakandidaatit, mutta en jaksaisi nähdä sitä vaivaa (etenkin kun en mitään omaisuuksia noista olisi pyytämässä).

Eli syy miksi haluaisin myyntipalstan tänne on yksinkertaisesti se, että olettaisin ostaja/myyjäkunnan olevan piirun verran "sofistukoituneempaa" kuin webtorilla. Voihan olla että nämä ovat vain minun hölmöjä ennakkoluulojani, mutta kannatan myyntipalstaa joka tapauksessa.
 
Samaa mieltä Markuksen kanssa, aivan samoin perustein itsekin näkisin Harrastajien myyntipalstan perustelluksi. Tuollahan voisi tietysti kaupata kaikenlaista alaan liittyvää juttua, kuten äänitteitä jne. (toki näin voi tehdä webtorillakin, mutta... ei se ole sama).
 
Edellisellä foorumilla aiheesta keskusteltua olin sitä mieltä, että keskitetään myynti ja ostotoiminta webtorille, mutta tänä päivänä olen eri mieltä. Meillä tulisi olla oma myynti- ja osto-palsta. Valikoima ehkä on pienempi kuin webtorilla, mutta ehkä ostaja ja myyjä voivat luottaa toisiinsa pikkuisen enemmän. Toisin sanoen laite on ollut hellässä hoivassa ja sellaiseen päätyy....
 
Kannatetaan, hifiharrastajilla itse kullakin, toisilla enempi, toisilla vähempi kalliita laitteita joita ei web torilla kaupaksi saa.
Web torin kipukynnys liikkuu varmaankin 800-1000eurossa, yli tuon kustantavat käytetyt ei siellä tahdo liikkua. Onko Hämeenlinnan hifi hullun myynti/välityspalvelu Suomessa ainoa varteenotettava apaja, voishan tämäkin olla?
 
Kummalla tavalla myynti/ostopalsta tulisi toteuttaa (jos siis se päätetään toteuttaa):

1) Osaksi keskustelupalstaa (esim. uusi osio yleiselle alueelle tai kokonaan uusi alue), jolloin ainoastaan keskustelupalstan käyttäjät näkisivät myynti/ostoilmoitukset

2) Erilleen keskustelupalstasta, jolloin myynti/ostopalsta olisi hifin webtorin tavoin avoin eli kuka tahansa saisi ilmoituksia lukea (ilmoitusten jättäminen voisi olla rekisteröitymisen takana)
 
Kannattaisiko kokeilla ensin kuinka the piirin sisäänpäin lämpiävä myyntikanava pelittää >:D

Jos ei tavara lähde liikkumaan niin muuttaa sitten avoimeksi.
 
Pasi P sanoi:
the piirin sisäänpäin lämpiävä

Tosta syystä voisi olla heti avoin. Kaikkinaisesti ylimääräisestä ja tarpeettomasta sisäsiittoisuudesta on päästävä heti eroon.
 
Kimurantti patti! Molemmissa on puolensa, niin hyvät kuin huonotkin. Kannattaisko aluksi kokeilla palstan käyttäjien sisäistä apajaa? Jos sitten innostusta riittää, niin laajentais myöhemmin palstan ulkopuolelle.
 
Ainoa "ongelma" avoimessa on kommunikointi, eli onko sitten sähköpostiosoitteet ja muut yhteystiedot myyjillä ilmoituksissaan vai tapahtuuko yhteydenpito lopulta yksityisviesteinä foorumilla, jolloin ostajan on rekisteröidyttävä. Mutta kaikkiaan kyseessä on hyvin pieni tai jopa olematon ongelma. Ilmoituksen jättäminen mielestäni ehdottomasti vain rekisteröityneille.

Itsellä on sellainen kokemus harrastajafoorumeista, joissa on osto- ja myyntipalstat, että yleensä niillä liikkuva tavaran määrä on vähäisempi, mutta laatu ja luotettavuus ovat isoa julkisia palveluita paremmat - Kokemusta tästä lähinnä levysoitin-, kirja- ja amigaharrastuksen tiimoilta. Eli kannatan joka tapauksessa myös hifiharrastajille omaa osto ja myyntipalstaa.

vaakko sanoi:
Kummalla tavalla myynti/ostopalsta tulisi toteuttaa (jos siis se päätetään toteuttaa):

2) Erilleen keskustelupalstasta, jolloin myynti/ostopalsta olisi hifin webtorin tavoin avoin eli kuka tahansa saisi ilmoituksia lukea (ilmoitusten jättäminen voisi olla rekisteröitymisen takana)

Onko Simple Machinessissa mahdollista avata osia foorumista julkisiksi tai luettaviksi ilman rekisteröitymistä? Jos näin niin omaksi osiokseen vaan foorumille.
 
rturja sanoi:
Onko Simple Machinessissa mahdollista avata osia foorumista julkisiksi tai luettaviksi ilman rekisteröitymistä? Jos näin niin omaksi osiokseen vaan foorumille.

On mahdollista eli tällöin osto/myyntipalsta olisi oma alue (vrt. yleinen alue ja jäsenalue), jota vieraat pääsisivät lukemaan, mutta ilmoitusten jättäminen vaatisi kirjautumisen. Ja sähköpostiosoitteet yms. saadaan piiloon vierailta myös tuossa tapauksessa eli ilmoitukseen olisi silloin jätettävä yhteystiedot, jotta palstan käyttäjien lisäksi myös pelkästään sivuja lukevat vieraat voisivat ottaa yhteyttä ilmoitusten tiimoilta.
 
Sillä nyt sisäsiittoisuuden kanssa pitäisi mitään tekemistä olla jos kaupanteko (sen enempää kuin keskustelukaan) vaatii rekisteröitymisen ???
Oikeasti ihme tarinaa koko piiri-höpinä minusta.

Minusta ainakin tuntuu että rekisteröityneiden kesken saattaisi kaupanteossa olla hieman enemmän luottamuksen tuntua verrattuna täysin avoimeen apajaan. Voin toki olla ihan väärässäkin. Hifin webtorin klooni on minusta kyllä vähän turhan oloinen.
 
Kuten vaakkokin totesi: Kannattaa miettiä, mitkä ovat tämän palstan vahvuudet myyntikanavana. Miksi tämän palstan kävijät eivät osta niitä laitteita webtorin kautta?

- Se, että ei käytä hifin keskustelupalstaa ei voi olla mikään todellinen syy.
- Henkilön tunnettavuuskin ostoperusteena ontuu, koska useat käyttävät samaa nikkiä kaikkialla.
- Jos taas on myymässä 'hankalaa' laitetta harrastajalle, niin tämän seikan auki kirjoittaminen hifin palstalle kestäisi n. 5 minuuttia. Ei kukaan ei-harrastaja osta laitetta, jonka myyjä sanoo olevan kotiteatteivahvistinta työläämpi pitää käyntikunnossa.
- Potentiaalisten ostajien määrä on hifiharrastajien palstalla aivan varmasti pienempi kuin hifin palstalla. Kannattaa muistaa, että hifin palsta tavoittaa (myyjän niin halutessa) myös lehden lukijat, eli ison porukan niitä, joita ei nettien keskustelupalstat kiinnosta.
- En oikein jaksa uskoa parempiin myyntihintoihin. Budjettitason (kaiuttimet < 3000e, elektroniikka < 1000e) suositut ja yleisesti hyvinä pidetyt vehkeet menevät kaupaksi 70% kieppeillä. Kalliimmat tai vähemmän tunnetut tipahtavat helposti 50-60% tienoille uuden karheinakin. Virkistin muistiani ja vilkaisin mrhifin käytettyjen palstaa ja kyllä tuolla liikkeessäkin myydään puoleen hintaan ihan tunnettuja vehkeitä.

Tämän palstan eduksi jää pohjimmiltaan vain kaupankäynti tuttujen kesken. Periaatteessa lisääntynyt turvallisuuden tunne voisi parantaa ostohalukkuutta, mutta kuinka moni on ostanut osaavan oloiselta harrastajalta hinnakkaan laatupelin, joka on paljastunut pommiksi? Aika turvallisia harrastajien vehkeet tuntuvat olevan ja hifin palsta ei sekään ole lukijoiden puolesta mikään keltainen pörssi. Tuntemattoman kanssa perehtyneisyys selviää puhelinsoitolla/meilillä ja tällä tiedonhankinnalla on tietysti kulunsa aikana ja vaivana. Laatupeleissä tuo kulu tosin lienee marginaalinen. Ehkä suurimmaksi hyödyksi jäisi pohjimmiltaan keskustelupuoli kun vaihdetuista vehkeistä voisi jatkaa tarinointia?

Voihan sitä rekisteröityneiden kesken toimivaa myyntipalstaa kokeilla, mutta avoimessa ei kyllä olisi mitään etua hifin webtoriin nähden.
 
Täällä oli joskus ajatus äänitteiden vaihtopörssistä, jossa ei tarvitsisi liikuttaa rahaa lainkaan. Mielestäni hyvä idea ja voisi sitä soveltaa laitepuolellekin jollain tavalla, ehkä.
 
Back
Ylös