Muuntaja 110 voltin laitteelle: 230V -> 110V

progo

Käyttäjä
Liittynyt
27.1.2009
Viestejä
131
Kaupunki
Helsinki
Mietiskelin vain, jotta olisi tulossa lähde jenkeistä ja siinä ei ole ilmeisesti muuta vaihtoehtoa kuin joko modailla virtalähdettä itse tai ostaa muuntaja taakse. Jälkimmäinen ajatus kuulostaa paremmalta jälleenmyyntiarvonkin puolesta, eikä omat taidot kuitenkaan riitä säätöihin.

Joku turvallinen ratkaisu haussa siis. Suositelkaapas jotain. Kumma, kun ei löydy googgelilla oikein aiheesta mitään sopivaa, saati kauppoja. Pitäisi olla "pistokepaikka" ihan sellaisenaan jenkkijohdolle.

Tämmöinen sivusto löytyi: http://www.world-import.com/transformers.htm. Epäkohtana ovat aika kovat postikulut tänne. Mitä näkyi olleen halvin 40 taalaa USPS:llä. Fedexillä 60 taalaa. Kumminkin jos tuollaisen 200 watin möhkön ostaisi niin jäisi alle tullirajan.
 
Sieltä laitteen oman muuntajan ensiöpuolelta saattaa löytyä 230V sisääntulokin, jos on globaaleille markkinoille tarkoitettu tuote. "Modaus" ei välttämättä ole siis iso asia. Tuotahan voi kysyä suoraan valmistajalta, ei tarvitse edes kurkata sisään.
 
Salival sanoi:
Tuotahan voi kysyä suoraan valmistajalta, ei tarvitse edes kurkata sisään.
Hee, enpä edes moista älynnyt kyselläkään. Myyjältä lähinnä kyselin tuosta jännitteestä ja siihen se jäi. :)


Joonas Piiroinen sanoi:
Partcolta pitäisi löytyä hyllytavarana konvertteri 230V->110V.
Kiitoksia vinkistä, näkyyhän tuolla olevan 40 eurolla 50 VA:n laitos.

Edit: vaan olisi kutinaa, että 50 VA:ta ei ihan riittäisi tälle lähteelle (Electrocompaniet ECD1) -- spekseissä seisoo, että tyhjäkäynnillä vie 15 wattia. Tiedä sitten, paljonko käytön aikana. Ja tuolla aloituspostauksessa mainitsemani sivusto möisi halvemmallakin (jopa postikulut mukaanluettuna) isompia. Kysymys olisikin, miten luotettavia ovat nuo tehonkestoarviot?
 
Yllättävän nopea vastaus:
Yes, but the primary coils must be reconnected for 220V (connected in serial)

Jaa'a. Osaakohan tässä enää arvuutella mitään ennen kuin laite tulee tänne asti. Samahan tässä on jatkaa suomalaisen jälleenmyyjän kanssa operaation hinnoista.
 
progo sanoi:
Yllättävän nopea vastaus:
Jaa'a. Osaakohan tässä enää arvuutella mitään ennen kuin laite tulee tänne asti. Samahan tässä on jatkaa suomalaisen jälleenmyyjän kanssa operaation hinnoista.

Eli onnistuu muutamaa karvaa siirtämällä. Helppo homma! Ja varmasti pysyy jälleenmyyntiarvokin parempana, kun käytetään laitteen alkuperäistä muuntajaa. Jos tuota nyt koskaan tarvii myydä :D
 
Salival sanoi:
Eli onnistuu muutamaa karvaa siirtämällä. Helppo homma! Ja varmasti pysyy jälleenmyyntiarvokin parempana, kun käytetään laitteen alkuperäistä muuntajaa. Jos tuota nyt koskaan tarvii myydä :D
Niin vähän meinasinkin, että kun ostetaan daccia niin ostetaan kunnollinen kerralla. Ei ehkä yhtä hauskaa kuin hävittäinen päivittely, mutta halvemmaksi käy. Toivottavasti 'karvat' ovat selkeästi esillä, mutta joudumme nyt odottamaan tovin. :-\
 
Hulvattoman hyvä dacci. Modaus lienee helpohko juttu kuten jo mainittu.
 
Nostellaanpa hieman keskustelua. Laite tuli jo. Vein sen heti kättelyssä paikalliseen sähköliikkeeseen, koska tiesin, ettei jo kotelon avaaminen yksinäänkin onnistuisi minulta tarpeellisten työkalujen puuttuessa.

Laite kelli siellä pari päivää vain taistellakseen sen verran vastaan, että "karvojen" heittely ei onnistukaan niin helpolla. Katsoin itsekin sisään, sisällä ei lue mitään apuja kotimodaajia varten taikka muutakaan. Lopulta sähkömies totesi muuntajan olevan riittämätön 230 voltille, eli mikä lie jenkkimalli todellakin ollut.

Kävin sitten toisessa paikassa kyselemässä perinteisiä laatikkomuuntajia (Partcon sivuilla oleva 50 VA:n muuntaja ei ehkä olisi ollut riittävä, ja seuraava teholuokka maksoikin jo 80 euroa) ja he sanoivat jotain löytyvän 50 euron hintaluokassa. Nyt sitten odotellaan viikko toimitusaikaan.

Odottavan aika sen kuin pitenee.
 
japis sanoi:
Shoptronikilta saksasta saa 230/110v 300w muuntajaa alta 50e kuluineen.. toimitusajatkaan tuskin ovat hirmuisen kovat.

http://stores.ebay.co.uk/Shoptronik
Kiitoksia vinkistä. Laitoin jo muuntajaa tilaukseen paikallisessa kivijalassa, mutta meneepä heilläkin kotva sitä toimittaessa.

Vinski sanoi:
Täältä muuten löytyy hyvää juttua muun muassa noista jännitteenmuuntimista: http://www.tkk.fi/Misc/Electronics/faq/sfnet.harrastus.audio+video/ulkomaat.html
Tuolla oli pari hyvää pointtia, mitkä vähän pelottavat. Esimerkiksi tuo muuntajan suodatuksen rajoittuminen 60 hertsin taajuudelle. Aiheuttaa siis pahassa tapauksessa selvää häiriötä ääneen? Mitä ihmettä sen jälkeen voisi enää kokeilla? :( Toivotaan nyt parasta.
 
Jees. Huolet osoittautuvat turhiksi, sillä hyvin tämä näyttää toimivan ja muuntajakin on hiljainen ja tasokkaanoloinen. K.E.R.T:in muuntaja. Kyllä tämän kanssa kelpaa.

Parit kuvat itse dacista, vaikka onkin offtopiccia. http://skeezu.net/~progo/kuvat/ecd1pics/
Aloittanen uuden threadin ECD1:stä koskien, jos tarvetta ilmenee.
 
Hieno peli. Taitaapa muuten olla kauimmin viihtynyt osanen omassa kokoonpanossanikin. Ainoa juttu mihin voisi vaihtoa harkita olisi SACD-toiston kykenevä värkki.
 
DAC:n osalta tehonanto lienee noilla muuntajilla riittävä. Tuolla toisessa ketjussa kyselty McIntosh-kuvio on aivan eri luokkaa, sillä en edes kuvittelisi laittavani jotain 1kW:n monovaffia jonkin pellepurkin perään... >:D

Yhtään tehokkaamman vaffin kanssa virtalähdemuunnos on käytännössä pakollinen temppu...

t. jjahifi
 
Vahvistimien tapauksessa olisin minäkin näin järkeillyt. Ehkä olisin jättänytkin ostamatta sellaisen, mitä ei ainakaan varmuudella saisi fiksattua kotioloihin.

Ääni on kyllä sulava tämän beibin kanssa. 8)
 
Tulipa muuten mieleen, että olisiko joku verkkovirtasuodin toimiva värkki tuohon väliin? Kun jotenkin tuntuu, että jotain puuttuisi äänestä, eikä välttämättä 60 hertsille suunnattu laitteen oma kelamuuntaja tykkää sitten tuosta 110 V 50 Hz taajuudesta. Esimerkiksi kun täälläkin myydään tuota Monsterin HT800 -suodinta, jossa on jenkkimalliset paikat, toimiiko se samalla jännitemuuntajana?
 
progo sanoi:
eikä välttämättä 60 hertsille suunnattu laitteen oma kelamuuntaja tykkää sitten tuosta 110 V 50 Hz taajuudesta.

Kuviesi perusteella laitteessa lukee, että myös 50 Hz kelpaa.

progo sanoi:
Monsterin HT800 -suodinta, jossa on jenkkimalliset paikat, toimiiko se samalla jännitemuuntajana?

Ei.

Lisäys: Eikä taajuusmuuttajana.
 
Oskari sanoi:
Kuviesi perusteella laitteessa lukee, että myös 50 Hz kelpaa.
Kah, niinpä muuten tekee. :-X Enpäs älynnyt sieltä katsoa. Eikä se niinkään ilmennyt muutenkaan: esimerkiksi ylimääräisiä ääniä ei kuulu niin laitteesta kuin sen lähdöistäkään.

Saavat sitten suotimet jäädä kaupanhyllylle.
 
En viitsi aloittaa uutta ketjua niin kuokin tähän ketjuun... elikkäs onkos järkeä ajatella av-esivahvistimen (Anthem D2) hankkimista jenkeistä kun sen perään joutuisi sitten laittamaan tällaisen jännitemuuntimen? Kysyin Anthemin supportista sähköpostilla voiko virtalähdettä muuttaa 230V:lle sopivaksi, vastaus oli ettei voi mutta voi hankkia ulkoisen jännitemuuntajan. Mutta onko siis varmaa ettei jännitemuunnos aiheuta häiriöitä ääneen?
 
Back
Ylös