Musiikkitriviaa

premier

Käyttäjä
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
365
Noniin. Nyt on aika kerätä turhaa nippelitietoa musiikista itselleen ja osoittaa omaa ylivertaista musiikkitietämystä heittelemällä satunaisia musiikkitrivian palasia. Sana on vapaa, kunhan se kertoo jotain jostain musiikista tai bändistä ja on edes jossain määrin triviaalia = musiikkitriviaa.

Alotetaan vaikka tällä: Village Peoplesissa oli oikeasti ainoastaan kaksi aitoa homppelia. Nämä olivat cowboy eli Randy Jones ja intiaali eli Felipe Rose. Loput olivat heteroita ja Spice Girls tyyppisen tuotteistuksen uhreja :D
 
Daa-da daa-da -kappale oli alunperin tarkoitettu Frederikin esitettäväksi mutta levy-yhtiö ei pitänyt kohdasta jossa lauletaan "hiki pintaan täytyy saada", se oli liian likaista. Kappaleen levytti hetkeä myöhemmin Sammy Babitzin ja siitä tuli välitön hitti.
 
Sex Pistolsin hajottua Johnny Rotten lähti alkuvuodesta 1978 Jamaikalle häröilemään. Tai ei oikeastaan häröilemään vaan etsimään Virgin-levy-yhtiölle kiinnitettäväksi uusia kiinnostavia reggaeartisteja. Kykyjenetsintäreissu meni miten meni, kyllähän Virgin muutamia kiinnittikin (ainakin Gladiatorsin) mutta tuskin Rottenilla asiaan suurta osuutta oli. Sen sijaan mehukkaita anekdootteja reissu tuotti. Legendaarisen höyrypäähörhötuottajan Lee "Scratch" Perryn kosmisella Black Ark -studiolla Rotten äänitti muutaman Pistols-viisun reggaeversiona ja studiolle kertyneillä rastoilla oli lystiä kun ihmettelivät Rottenin määkimistä ja hoilasivat mukana God Save the Queenia...nuo äänitteet tuskin ovat säilyneet, ainakaan niitä ei ole julkaistu.

Toinen lystikäs episodi tapahtui jossain hotellissa tai bungalowissa. Paikalle oli kerääntynyt seurue jossa oli mukana Rottenin lisäksi eräs tunnettu naisartisti, joka oli Jamaikalla lomailemassa. Joku laittoi musiikkia soimaan. Rotten älähti: "hä, mitä skeidaa tää on". Naisartisti vastasi: tää on mun uusin levy.

Artistin nimi oli Joni Mitchell.

Ja tässä sunnuntaiviihteeksi vähän Perry-höyryjä, pätkän loppupuolella tunnelmia myös herran studiolta jossa teki neliraitanauhurilla ison läjän kuolematonta musiikkia:

http://www.youtube.com/watch?v=xe25AEniN9o&feature=related

Kuten huomaatte, mitään ei ole Perry vetänyt!
 
Lee Perryhän hautasi nauhatkin pihamultiin, jotta niihin tarttuisi enemmän viboja.Ukkohan pukeutui myös
omituisesti mm.kaikenlaisia peilinpaloja vaatteissa yms.
 
Eräänä kauniina päivänä Josif Stalin avasi radion ja kuunteli tovin musiikkia. Maria Judina siellä soitteli Mozartin pianokonserttoa. Stalin piti kovasti kuulemastaan ja pyysi adjutanttia hankkimaan esityksen levytyksen. Näin tapahtui. Pian kävi kuitenkin ilmi, että musiikkia ei oltu soitettu levyltä, vaan kyseessä oli konserttitaltiointi, joka ei päätynyt nauhalle. Tätä ei tietenkään voitu Stalinille sanoa, Siperiaanhan siitä päätyisi. Eli ei muuta kuin Judina takaisin studioon ja Mozart purkkiin. Mutta tuli ongelma. Kapellimestarilta petti hermo, petti seuraavaltakin ja vasta kolmas sai esityksen johdettua. Judina suhtautui touhuun kylmän rauhallisesti. Esityksestä painettiin levy, joka sitten toimitettiin Stalinille eikä kukaan joutunut Siperiaan.

Myöhemmin syvästi uskonnollinen Judina lähetti Stalinille kirjeen, jossa toivoi että Jumala antaisi hänelle hänen syntinsä anteeksi. Edelleenkään ei Siperiaa. Ilmeisesti Stalin piti häntä hulluna (mikä oli tasan totta) tai sitten piti todella siitä Mozartista. Kun Stalinin kuolla kupsahti, kyseinen levy oli tarinan mukaan hänen makuuhuoneensa soittimessa. Lisää näitä makaabereita tarinoita löytyy Shostakovitsin muistelmista.
 
Back
Ylös