Musiikkia netistä

sihvis

Hallituksen jäsen
Hifiharrastaja
Liittynyt
16.8.2006
Viestejä
12 339
Kaupunki
Kouvola
Täällä kun on noita Squeezeboxin ja vaikka minkä omistajia ja muutenkin muusiikista tykkääviä niin mahtaako Internet Archive olla tuttu? Siellä on tavaraa jota saa latailla hyvällä omallatunnolla piuha kuumana.
http://www.archive.org/details/audio_music
Itse jo muutama vuosi sitten imuttelin seuraavan keikan: http://www.archive.org/details/tend2002-02-21.shnf ja kun silloin ei koneellani ollut mitään mikä olisi osannut shn:ia (shorten) toistaa niin muunsin sen jollain ohjelmalla (älkää kysykö) wav:iksi ja vihdoin pari päivää sitten poltin keikan cd:lle. Sanoisin että varsin kelvollisesti "tuotettu" äänite, hinta-laatu -suhde on ylittämätön.

Tavaraahan tuolla on aivan järkyttävästi joten omaa tuskaani helpottaakseni ajattelin josko täällä olisi muita innokkaita arkiston selaajia jotka voisivat sitten osoitella linkkien tms. muodossa muita helmiä tuolta latailtavaksi.
 
Entä ovatko usenetin keskusteluryhmät tuttuja? Ne edustavat sähköpostin ohella netin varhaisinta ja perinteisintä yhä toiminnassa olevaa muotoa, ensimmäiset ryhmät avattiin 80-luvun alussa. Imuroitavaa musiikkia, laillisuus kyseenalainen, löytyy suunnattomasti alt.binaries.sounds. -ryhmistä. Työkaluksi tarvitaan tarkoitukseen suunniteltu ohjelma, Linuxilla esim. Pan. Windowsista en osaa sanoa kun en ole vuosikausiin käyttänyt. Huomautettakoon heti, että binääritiedostoihin saattaa olla kätkettynä ihan muuta kuin luvataan, esim. monia kiinnostavia haittaohjelmia, joten on syytä tietää mitä tekee ja torjuntaohjelmien on parasta olla iskussa. Oikeastaan suosittelen vain Linux-käyttäjille :p. Yhtä kaikki, kyseessä on yksi nykyisen internetin tarkimmin varjelluista salaisuuksista, usenetin olemassaoloa kun ei nykyisin kauheasti mainosteta.

Juhani
 
Soulseek on ollut sellainen freeware - ohjelma, millä olen löytänyt niitä vähän harvinaisempiakin tuotoksia, joten kannattaa ilman muuta ladata ohjelma ja käyttää sitä. Sivuilta löytyy kaikki tarpeellinen tieto ja googlesta luonnollisesti lisää.

http://www.slsknet.org/
 
Tässä kohtaa on varmaankin syytä muistuttaa, että vaikka edellä mainitun ohjelmiston (tai muiden vastaavien) käyttö ei ole laitonta, niin suuri osa näillä ohjelmilla löytyvistä äänitteistä on laitonta materiaalia.
 
Ite waretan eMulella, löytyy "harvinaisemmatkin" ainakin jotenkin. Omatunto ja moraali ovat tuntemattomia käsitteitä. ;)
 
squeezeboxin omistajat voivatkin avata palomuurista portit niin että muutkin pääsevät käsiksi kokoelmiin ;)
 
Back
Ylös