Musiikki haisee

lumikola

Käyttäjä
Liittynyt
3.1.2010
Viestejä
133
Kaupunki
Etelä-Suomi
Kaveri hommasi ensimmäiset "oikeat" kaiuttimet Chorus 682 lattiamallit.
Ongelma on seuraava:
Kovempaa luukuttaessa "musiikki haisee"
Kaiuttimista tulee kiinan muovin tuoksu kovaa kuunneltaessa. Normaalilla äänenvoimakkuuksilla ilmiötä ei esiinny. Tuoksu on voimakkainta kaiuttimen yläpäässä ylemmäm refleksiputken aukossa. Haju ei ole palaneen elektroniikan hajua, joten mikään ei kyllä ole tulessa.
Mistähän tätä voisi lähteä purkamaan, eipä ole tullut ennen tämmöistä vastaan ???
 
Kovempaa soittaessa refleksiputkesta tulee enemmän ilmaa. Uuden kaiuttimen sisältä tuleva ilma saattaa hyvinkin haista, mutta se varmasti häviää aikaa myöten.
 
lumikola sanoi:
...
Kovempaa luukuttaessa "musiikki haisee"
Kaiuttimista tulee kiinan muovin tuoksu kovaa kuunneltaessa. Normaalilla äänenvoimakkuuksilla ilmiötä ei esiinny. Tuoksu on voimakkainta kaiuttimen yläpäässä ylemmäm refleksiputken aukossa. Haju ei ole palaneen elektroniikan hajua, joten mikään ei kyllä ole tulessa.
...

Kyllähän elementti saattaa lämmitä kovastikin jos sitä oikein kunnolla kiusaa. Vahvistimen tuottama teho se sielä muuttuu lämmöksi, ja saattaahan se sitten vaikka vähän hajahdellakin.

Elementit
Matalat: 2 x 145 mm PP-KARTIO
Korkeat: 19 mm, SUUNTAIMELLA

Taajuusvaste: 38 ... 20 000 Hz
Impedanssi: 8 ohmia

Tehonkesto
Lyhytaikainen: 250 W
Pitkäaikainen: 100 W
Jakotaajuudet: 2000 Hz
Suositeltava vahv.teho: 20 - 250 W
Herkkyys dB -2,83 V-1m: 84 dB
Maksimi SPL 2,5m-dB: 100 dB

tällänen löyty. Herkkyys 84 dB, polypropyleenikartioiset bassokeskarit->ei ois mikään ihme jos tolla hajuefektejäkin jo saa aikaan.
 
mitä jos refleksiputken "tulppaisi" kierretyllä wunderbaumilla? Voisi auttaa kuminan tuoksuihinkin, jos sellaisia on :D
 
Etikkaa kaataa aukosta sisään. Toimii myös aprillipäivän jälkeen. :) Ainakin jos on vanua takana.
 
Normaali ämyrin haju. Luukuttakee lissee ja kohtaa alkaa soimaan :D
No ei, mutta kyllä se kohta alkaa soimaan :) Oottakee vaan.... :)
 
JOO! Sama ilmiö itsellä tänään, pikku kaiuttimet jatkona isoilla ja HAISEE!! Kaapelit irti varmuuden vuoksi, tuntui että jotain alkaa palamaan...?!?
Seinät tärisee mutta tärinästä tuskin palamaan... 8 )
 
Wunderbaumi oli hyvä idis, entäs jos sellaisia silppuaa ja käyttäisi vaimennusaineena=))) - Vaniljan tuoksu esim.. (ahh, tulee mieleen tuunattu teinix Bimmeri tms)

=)
 
meilläkin haisee, oksennus kun muija soittaa lauri tähkää ja sähkön haju tulee kun minä soitan cradle of filthiä! pitäiskö vaihtaa kajarit,vahvistin vai muija?
 
Kumpa on vanhempaa vuosimallia kajarit ,vahvistin vai muija ? yleensä vanhemmasta luovutaan. päätös siis loppujen lopuksi kait helppo?
 
^ Siinä on hyvä pitää kamera hollilla ilmeen takia, kun emännälle ilmoitetaan et " tunnit tuli täyteen, ala pakkaan" >:D :D
 
Tutun kuuloinen tuoksuinen ilmiö. Pakasta vedetyt Trianglen Celiuksetkin tuoksahtelivat aikansa, mutta ilmiö loppui paljon ennen toista sataa tuntia kestäneen sisäänsoiton loppua. Uusien materiaalien kemikaalit siellä varmaan sekoittuvat aikansa ilmaan. Kovempaan soitettaessa tietysti syntyy lämpöä ja ilmaa pumppautuu refleksiaukosta voimakkaammin kuin hiljaa soitettaessa.

Tietysti jos on soittanut pienessä tilassa ns. reisksavolyymeilla kannattaa myös tarkistaa, ettei ole tullut vahinkoa kuunteluhousuihin.

:) v-a
 
Back
Ylös