Musiikista nauttiminen

moukkunen

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
1 262
Kaupunki
Kärkölä
Nostaako tämä harrastuksemme(siis meidän hyvät laitteistomme) äänentoiston vaatimustasoa siten, että huonommasta laitteistosta on vaikeampi saada musiikillista nautintoa ja hyvää oloa?
Voiko mielestäsi musiikista nauttia esim Tivoli Audion radion, mp3-soittimen, yms kautta, vaikka olisikin tottunut huomattavasti parempaan toistoon? Eroaako siis mielestäsi musiikista saatava nautinto äänenlaadun mukaan?
 
Minun puolestani laitteisto saa olla toistoltaan hyvinkin rajoittunut, kunhan se on miellyttävä. Tivoili riittää mainiosti ja huonompikin. Paremmalla nauttii enemmän, mutta kehnommallakin nauttii.

:) v-a
 
Henkilökohtaisesti tieto teknisella tasolla ja tieto paremmista laitteistoista ( vertailu muisti ) on nostanut musiikista nauttimisen kynnystä. Eli "ongelma" on alkanut juontaa juurensa jostain hifi-harrastuksen alkupuolelta. En saa ystävien kanssa nauttiessa mitään järjetöntä nautintoa, jos laitteisto on suht.koht. keskinkertainen, jolloin bassot kaikuu ja laulajat ulvahtelee epämääräisesti.

Harmi sinäänsä, mutta rikkaus siinä mielessä että osaa toivoa "täydellisiä" elämyksiä mitkä osaavat olla todella päräyttäviä!
 
Toisinaan joudun istuskelemaan palaveria yms odottamassa autossani ja usein matkustan sillä pitkällekin. Mukana silloin läjä CD levyjä. Joko tuossa Volvo V70 vm 2000 on tod hyvät sterkat tai sitten muuten vaan ei haittaa...n itseasiassa soundi Volvossa on ihmeen hyvä.
 
Ei ole ongelmaa. Kuuntelen paljon CD-levyjä, IPodia ja radiota autossa. Joskus olin hyvinkin jyrkkä huonon äänenlaadun suhteen, mutta olen päässyt tästä eroon. Musiikki on tärkein.
 
Paljon lähiaikoina autossa tullut kuunneltua niin kyllä se jalka vippasee sielläkin eli hyvä musiikki toimii missä vaan.
 
En kyllä hirveän ranttu ole laitteiston tasosta kunhan musiikki on vain hyvää, mutta sen verran huomasin eräällä mökkireissulla, että halpa cd-mankka ei hirveästi tyydyttänyt itseäni. Sitä kun on mökkireissuillekin yleensä itse raahannut vanhan kotieteatterivahvistimen, cd-soittimen, ja itse viritetyt Saloran kaiuttimet aina mukana niin on tottunut vähän parempaan toistoon mökkiolosuhteissakin.
 
Töissä kuuntelen Lenovon kuulokeantoa Porta Pro:lla ja ei äänenlaatu haittaa pätkääkään. Autossa sama juttu. Saa pistää painetta muita häiritsemättä ja subbarikin potkii kivasti rintalastaan, vaikka huvittavan heppoinen alkuperäisvaruste onkin. Molemmissa äänenlaatu on yllättävänkin asiallinen.

Ehkei heikoilla värkeillä samalla tavalla tule keskittyneesti kuunneltua kuin paremmilla, mutta ei minua laitteiden heikko äänenlaatu paljoakaan haittaa. Mieluummin kuuntelen jotain 50€ Creativen muovipurkkisarjaa hyvällä musiikilla kuin laadukasta kattausta umpikompressoidulla soopalla (esim Oasis). Laitteiden äänenlaatu ei siis niinkään häiritse, mutta huonosti tuotetut levyt aiheuttaa kuunteluväsymystä, jota en oikein voi sietää.
 
erppi sanoi:
Paljon lähiaikoina autossa tullut kuunneltua niin kyllä se jalka vippasee sielläkin eli hyvä musiikki toimii missä vaan.
Toivottavasti ei ole kaasujalka, joka vippasee. :D
 
Itsellä ei ole mitään ongelmaa kuunnella musiikkia vaikka kukkapurkista, sisältö ratkaisee. Sitten halutessani, voin kuunnella saman uudelleen paremmilla vermeillä saadakseni enemmän irti.
 
Tälläkin hetkellä nautin Sibeliuksen neljännestä ruokailuhuoneen puolella, laitteet on olohuoneessa ja olen miltei kaiuttimien takana-sivulla. Erittäin nautittavaa.
Autossakin sujuu ja ihan perussetillä. Musiikista nauttiminen onkin hieman laajempi asia kuin hifiharrastaminen.
 
Minähän nyt kuuntelen musiikkia vaikka pc:n peruskaiuttimesta, tulee ihan eri asioita esille musiikista.
Mutta musiikin elämyksellisyys, siihen uppoutuminen, nautittavuus, kasvavat aina toiston paranemisen myötä.

Toiston vajavaisuudet eivät juuri häiritse, äänen pahat korostumat sitten enemmänkin.
 
Mallas sanoi:
Musiikista nauttiminen onkin hieman laajempi asia kuin hifiharrastaminen.

Juurikin näin.

Tuon Volvon ohella nautiskelen musiikista töissä akselilla Spottari - Logitechin 30 euron kajarit ja hyvin toimii. Jopa yllättävän hyvin.
 
... vaikka kyllähän tää täältä kaiuttimien oikealta puolelta kuunneltuna tietysti on paljon vaikuttavampaa ja todellisempaa :D (siirryin olohuoneeseen läppärin ääreen, toi iPhonella surffaaminen on niin rasittavaa).

Ihminen on sopeutuvainen, pienen sisäänajon (= korvat tottuu) jälkeen hieman rajoittuneempikin toisto menee kohtalaisesti läpi - siis mahdollistaa musiikin kuuntelun / hyvästä musiikista nauttimisen. Jahas, levy loppui, excuse me for a while...
 
Pitkälti samanlaisia mietteitä kuin Mallaksella musiikista nauttimisen suhteen. Tänään nautin Sibeliuksen 2. sinfoniaa ja Finlandiaa (P.Berglund, RSO, EMI 1988, DMM) off-room keittiöstä käsin ja hyvin nostatti kylmiä väreitä sieltäkin. Kuuntelen paljon myös autossa (CD), lenkillä (MP3) ja joskus Tivoli Audiotakin... no problem, useimmiten toimii. Se on sanottava, että nykysetillä ne "huonompi" laatuisetkin nuoruuden levyt toimivat paremmin kuin koskaan ennen.
 
Mallas sanoi:
(siirryin olohuoneeseen läppärin ääreen, toi iPhonella surffaaminen on niin rasittavaa).

Tosimies tuo läppärin mukanaan ruokapöytään vai olenko ainoa porsas ??? >:D

Ei laitteet musiikkinautintoa tee vaan materiaali. Vaikkakin auton ensiasennussetti radiotoistolla onkin jo sillä rajoilla niin asialle ei silti kannata tahdä yhtikäs mitään :-\
 
Minä kuuntelen itse asiassa vähän erilaista musiikkia eri laitteistoista. Vain varsinaisella hifilaitteistollani jazz pääsee mielestäni oikeuksiinsa; tietokoneessa kiinni olevilla halpapurkeilla ei jostain syystä se ydin avaudu. Sen sijaan kuuntelen nettiradioita ja muunlaista musiikki näistä pc:n kaiuttimista ihan tyytyväisenä (Harman-Kardon soundsticksit nämä on). Autossa tykkään kuunnella ja usein töissä nettiradiota suoraan Lenovon läppärin kaiuttimista.
 
Kyllähän hyvä biisi on aina hyvä biisi, vaikka se tulis sitten tuosta Sonyn kelloradion pohjassa olevasta yksinäisesti kajarista. Kuulee siitä silti melodian ja rytmin, vaikka yksityiskohdat jäiskin kokonaan pois.

Jollain räkäsellä punkilla toimii melkein paremmin, kun kuuntelee jostain yhtä räkäsestä mankasta, kuin hyvistä laitteista. Fiilikset sopii paremmin yhteen.

Jyrki_H sanoi:
Toivottavasti ei ole kaasujalka, joka vippasee. :D

Itellä ainakin lähtee joskus vähän vippaan :D Saatan valita autoon musiikin sen mukaan kuinka kiire on. Jos on kiire niin pistää jonkun vähän vauhdikkaamman CD:n soimaan. Pääsee paljon vauhdikkaammin perille. Tai sitten, jos ei oo kiire mihinkään, niin kuuntelee jotain rauhallista, niin ajokin on rauhallisempaa.
 
axl sanoi:
Saatan valita autoon musiikin sen mukaan kuinka kiire on. Jos on kiire niin pistää jonkun vähän vauhdikkaamman CD:n soimaan. Pääsee paljon vauhdikkaammin perille.

Älä ainakaan Cannibal Corpsen Shredded Humansia valitse:

Early hours, open road, family of five - on their way home
Having enjoyed a day in the sun, their encounter with gore has just begun
A homicidal fool not knowing left from right, now has the family in his sight
Trying to perceive if he's blind or insane,
he steers his car into the other lane

Both of them collide, expressions horrified
Head on at full speed, the vultures will soon feed

The father of three was impaled on the wheel,
as his skull became a part of the dash
His eyeballs ejected his sight uneffected, he saw his own organs collapse
His seatbelt was useless for holding him back, it simply cut him in two
Legs were crushed, out leaked pus as his spinal cord took off and flew
The mother took flight through the glass, and ended up impaled on a sign
Her intestines stretched from the car down the road for a quarter of a mile

Fourth child on the way, won't live another day
Fetus on the road, with mangled little bones
Little children fly, not a chance to wonder why
Smashed against the ceiling, all their skin burning and peeling
Shards of glass explode, chest and skull now implode
Corpses they've become, and graves will have to be dug

Underneath the wheels, burning rubber on your face
Bleeding from your eyes, the slaughtered victims lies
Knowing what he's done, he just backs up one more time
Laughing at the mess, a pile of meat on the street

One child left slowly dying now, arteries gushing blood
Now it's time to feed on flesh, the gore has just begun

Early hours, open road, family of five - on their way home
Having enjoyed a day in the sun, their encounter with gore has just begun
A homicidal fool not knowing left from right, now has the family in his sight
Trying to perceive if he's blind or insane,
he steers his car into the other lane

The look of death in my eye
Surely no-one will survive
Just a pile of mush
Left to dry in the sun

I see my fresh kill
Left in the road
Remains of your bodies
Mangled and torn

[Solo: Bob]
[Solo: Jack]

One child left slowly dying now, arteries gushing blood
Now it's time to feed on flesh, the gore has just begun
 
Kyllä sitä lähes kaikenlaisilla vehkeillä voi nautinnollisesti kuunnella. Tosin tuolloin ainakin minulla tarvitaan pari perusoletusta pohjalle:
1) tiedän, että toisto on nyt sitä mitä on (keittiön radiomankka tms)
2) pystyn valitsemaan musiikin sen mukaan mikä toimii ko värkeissä,
3) olen sopivassa fiiliksessä ko musiikkia varten.

Jokin 70-luvun punk sopii hienosti tiettyyn tilanteeseen yms. Itse en jaksa kuunnella klassista orkesterimusiikkia kovinkaan heikolla laitteistolla, sillä niin paljon tavaraa jää tuolloin kuulemassa. On ikävää tietää, että bassoviulujen pitäisi soittaa näin ja näin, mutta mitään ei kuulu...

t. jjahifi
 
Back
Ylös