Musiikin kuuntelun tulevaisuus

Mika

Käyttäjä
Liittynyt
3.2.2009
Viestejä
818
on hyvin varusteltu kirjasto. Perusteluja alla:

Mulla on +300 LP:tä +700 CD-levyä ja SqueezeCenterin levyllä toista tuhatta levyä. Kuuntelen kaikilta medioilta enemmän tai vähemmän satunnaisessa järjestyksessä musaa. Tästä huolimatta aina puuttuu jotakin eli lisää pitäisi saada. Tuntuu jotenkin absurdilta ostaa lisää levyjä, koska noista +2000 artikkelista on reilut 2/3 kuuntelematta. Toisaalta uusin Pearl Jam puuttuu ja albumi on kuultava :).

Spotify etc. tökkii, jos haluaa päästä audiophile-tunnelmaan. Tietysti voisi kuvitella, että vielä tulee palvelu, jossa äänitykset ovat audiophile/studio master -laatua, mutta silloin puuttuu yksi tärkeä elementti : fyysinen media. LP kampittaa CD:n siksi, että levyn kansia on vaan niin pirun mukava räplätä :). Oikeasti äänen laatu ei ole parempi LP-levyssä, mutta kaikkine psykologisine vaikuksineen LP:n kuuntelu on jotenkin miellyttävämpää. CD voisi olla tulevaisuus laajan valikoiman ja hinnankin puolesta, mutta miksi ostaa 701. CD, kun tietää sen jäävän hyllyyn pölyttymään muutaman viikon päästä.

Lähimmäksi mun 'tavoitetta' pääsevät Helmet-kirjastot pääkaupunkiseudulla. Enää puuttuu hyvässä kunnossa olevat LP-levyt, joita voisi siis lainata. Ehkä joku 'yksityinen klubi' ratkaisisi tämän. Helmetin älpykät on sorvattu aika tehokkaasti ja uusiahan tonne tule aika niukasti.

Jos joku miettii, että tässä yritetään taas kusettaa artistia, niin väärin meni. Tuollainen kattava kirjasto voisi periä kk maksua Spotify:n tyyliin.

Tässä teille sanaa viikonvaihteeksi :).
 
+1000 lp:tä ja lisää tulee
+1000 cd:tä.ja lisää tulee
Ei yhtään srtiimattua.Eikä tule.
 
Ratkaisuhan voisi olla kirjastosta maksua vastaan saatava striimauspalvelu, jossa matsku olisi häviöttömässä muodossa.
 
Musiikinkuuntelun tulevaisuus Karlssonin residenssissä voidaan tiivistää kahteen sanaan: "Lisää levyhyllyjä"
 
pasij 'nalle' sanoi:
+1000 lp:tä ja lisää tulee
+1000 cd:tä.ja lisää tulee
Ei yhtään srtiimattua.Eikä tule.
Mistäs ne uudet rahisevat aiot hankkia >:D
 
^^ noilla linjoilla minäkin. Pitäis vaan miettiä minne niitä hyllyjä sais mahtumaan...
 
unohdin mainita, että keräilijät älkää vaivautuko :)
 
Juu u.
Huonoimmmat kerran tai kaks.
Paremmat useasti.
Ja jatkan kuuntelua ;)
 
Siis mustia tarkoitin... dikihemmohan et oo 1000 cd:stä huolimatta :D
 
Täällä varmaan esiintyy kohta suur-turkulaista viittomakieltä :p
 
Vinyyli varmaan jatkaa suosiotaan pienen piirin taidehörhöilynä ja aion siihen panostaa myös jatkossa. Cd voi hyvinkin jäädä vähän jalkoihin, koska lataaminen on niin paljon helpompaa ja usein myös halvempaa. Itsekin olen vähentänyt cd-levyjen ostamista ja levyjen polttaminen yhä useammin korvautuu kovalevylle tallentamisella. Voisin kuvitella, että' tulevaisuudessa varsinaisesti hifistelen vanhoilla medioilla eli vinyyleillä sekä Ylen ykkösen radiolähetyksillä (ehkä tosin netin kautta) ja rutiininomaisempi kuuntelu hoituu tietokoneelta. Asia ei liity ehkä niinkään äänenlaatuun vaan kokonaistunnelmaan, joka syntyy toisaalta slow foodmaisesta pienen vaivan näkemisestä (= vinyyli, radiolähetys) sekä toisaalta mikroruokamaisesta vaivattomuudesta (= tiedostot), joka ei niin assosioidu tasokkaaseen nautiskeluun.

Tai sitten se ei mene tuonne päinkän, koska ennustaminen on niin vaikea. Etenkin tulevaisuuden ennustaminen.

:) v-a
 
SATA sanoi:
Täällä varmaan esiintyy kohta suur-turkulaista viittomakieltä :p
Ei oo turkusyndroomaan mitenkään liittyvää... aitoa satakuntalaista kettuilua vaan ilman masun grillin nahinoita. Nallella vaan tuo viiskymppisen kriisi ja haluu olla taas kakskymppinen :D
 
v-a sanoi:
Asia ei liity ehkä niinkään äänenlaatuun vaan kokonaistunnelmaan, joka syntyy toisaalta slow foodmaisesta pienen vaivan näkemisestä (= vinyyli, radiolähetys) sekä toisaalta mikroruokamaisesta vaivattomuudesta (= tiedostot), joka ei niin assosioidu tasokkaaseen nautiskeluun.

Tai sitten se ei mene tuonne päinkän, koska ennustaminen on niin vaikea. Etenkin tulevaisuuden ennustaminen.

:) v-a

Liittyipä tai ei liittynyt äänenlaatuun niin tuon asennoitumisen eri medioiden kautta tapahtuvaan harrastamiseen voi muutta vaikkapa ihan itse. Noinhan se voi olla mutta en näe mitään syytä miksei vaivattomuus ja huippuelämys voi kulkea käsi kädessä. Minulla ainakin kulkevat. Ja omalta kohdalta voin sanoa että koskaan en ole nautiskellut niin laadukkaasti musiikista kuin nyt kovolta strriimaten

Eli omien korvien välistä se on kiinni haluaako katsoa eteenpäin vaiko taaksepän. Kummallakin tavalla varmasti voi toteuttaa hienoja musiikkielämyksiä.
 
Back
Ylös