Musiikin kuuntelijan tyypillinen päivä

Mika

Käyttäjä
Liittynyt
3.2.2009
Viestejä
818
Taas yksi gallup. Joku sano aikanaan "so many women ... so little time". Sama tuppaa pätevän myös musiikkiin. Levyjä puskee hyllyyn nopeammin kuin niitä ehtii kuuntelemaan. Paljonko kuuntelette musaa päivittäin? Nyt puhutaan siis kuuntelemisesta ei kuulemisesta. Perheelliset voivat myös kertoa, miten sitä aikaa löytyy kaiken BB etc. keskeltä? Mä taidan kärsiä 'musaähkystä' tällä hetkellä. Olen huomannut, että mulla ei ole nykyisen edes aikaa katsoa leffoja, kun pitää soittaa jytää kaiket illat :)
 
ainakin robert cray laulaa noin, eli paljon tulee kuunneltua. ;) tänään jo 10 tuntia - janis siegel, toto/farenheit, davis/big fun, tchaikovsky/4s, sade/love deluxe, spock's beard, santana/mclaughlin. kaikkia en edes muista. mulla myös tiuha ostotahti, lähes joka viikko useita. vapaa-ajasta kilpailevat urheilu ja elokuvat.
 
3-4 levyä päivässä taitaa olla aika normaali tahti. Viikonloppuisin sitten enemmän kun sattuu olemaan kotosalla. Telkkarista luopuminen vapauttaa kivasti aikaa musiikin kuuntelulle ;)
 
Niinhän tuo tekee, itse raahannut jo vuosia sitten telkun poies "yleisistä" tiloista sinne makkarin puolelle. Siellä on hyvä katella ne uutiset ja Yle teeman dokumentit ennen nukkumatin tuloa. Kummasti kiinnostaa alakerrassa enempi se musankuuntelu.. :)
 
Kyllä täytyy perheellisenä sanoa, että suurin osa kuuntelusta arkisin on kuulemista. Eli taustalla soi musiikki ja silloin pääosin kuuluu tuttua albumia. Uusia on jonossa odottamassa oikeaa hetkeä. Parhaat kuunteluhetket ovat perjantai ja lauantai illat. Erityisesti tuosta ensin mainitusta on tullut sellainen duuniviikon katkaisia, jolloin töllö pysyy kiinni ja musiikin kuunteluun keskitytään kunnolla. Silloin kuuntelen uusia tuttavuuksia ja hankintoja. Liian vähän on oikeasti aikaa kuunteluun, liian vähän siihen nähden mitä haluaisin. Kuulokekuuntelu on pyörinyt mielessä enemmänkin ja kuulokkeetkin tuli hankittua viime talvena, mutta jotenkin se ei ole mun juttuni. Ehkä tuokin joskus muuttuu...
 
Mielenkiintoista, itsellä perheellisenä taas on aikaa keskittyneeseen kuuntelemiseenkin aika mainiosti ja pyrin kuitenkin harrastamaan muuta urheiluun liittyvää 2-4 iltaa viikossa, vaikka vahdin monesti vielä oman työpäivän päälle junioria naisen ollessa vuorotöissä. Lienee siis aika tapauskohtaista tämä homma ja turha "syyttää" perhe-elämää.. ;)
 
Mika K sanoi:
Mielenkiintoista, itsellä perheellisenä taas on aikaa keskittyneeseen kuuntelemiseenkin aika mainiosti ja pyrin kuitenkin harrastamaan muuta urheiluun liittyvää 2-4 iltaa viikossa, vaikka vahdin monesti vielä oman työpäivän päälle junioria naisen ollessa vuorotöissä. Lienee siis aika tapauskohtaista tämä homma ja turha "syyttää" perhe-elämää.. ;)

Jos vaimo on pois kotoa, onnistuu kuuntelu mullakin viikolla :)

Joo, ehkä se on tämä nykytilanne, jossa hyvillä keleillä tehdään puutarhahommia ja huonolla kelillä säädetään sisällä pikkuremppaa. Eli sinäsä ei liity perhe-elämään, olet oikeassa.
 
Helposti se menee siihen, että koko ajan soi. Ja koko ajan on nipussa odottamassa kuuntelematona levyä, lukematonta kirjaa ja katsomatonta leffaa. Ei hyvä. Pitää tietoisesti rajoittaa.

Tästä syystä en ole hankkinut mitään kannettavia laitteita työmatkoille tai lenkkeilyyn ja autossakin pidän mielellään radion kiinni. Töissä ja kotona soikin sitten helposti kaiken aikaa, mutta homma menee musakiksi.

Olen ajatellut nostaa alakertaan Tivoli Audion radion ja lisätä sen käyttöä paljon.
Putket sitten laittaisin lämpiämään vain kun keskityn kuuntelemaan kunnolla.
Samaan tapaan pitää taas vähentää uuden musiikin inputtia. Ei pysty sulattamaan, tulee musainfoähky.

:) v-a
 
Meillä kaikki tykkää musiikista. Musiikki soi aamusta iltaan, poislukien neidin päikkäriaika.
Tässä kun koti-isänä olen ja pikkuneiti aloitti päiväkodin niin entistä enemmän aikaa musiikin kuuntelulle.

musiikkia tulee kuunneltua sellaiset 7-12 tuntia päivässä, joista suurin osa vinyyliltä.
Illalla ysin jälkeen siirryn kuulokekuunteluun ja istun senkut päässä yleensä 2-4 tuntia.
Joten koko minun poppoo musiikin heavy-usereita :D
 
Musiikin kuuntelijan tyypillinen päivä? Hmm, aika paha. Arkenahan kuvio pyörähtää jotenkin näin: 5.30 herätys ja koiran kanssa lenkille, 6.30 aamupala itselle ja muksuille, tätä seuraa lastenohjelmaa telkusta. N. 7.30 poika päiväkotiin ja itse töihin. Töistä paluu n. 15.30, siinä ruuan laitto ja muita kotihommia sekä muksujen kanssa touhuamista, nekin kuulemma vain kerran ovat noin pieniä. Ilta meneekin kaikennäköisessä puhteessa, vuoroiltoina hieman liikuntaa seassa. Varsinaiselle kuuntelulle löytyy ehkä aikaa klo 20-22, jos ei sitten ole töitä tehtävänä kuten tänään. Ai niin, pitäähän se välillä viettää aikaa rouvankin kanssa, ehkäpä televisiota katsellen...nykyisin hetki ennen nukkumaanmenoa onkin paras kuuntelulle. Onneksi on suljetut luurit niin saa edes hetken omaa rauhaa musiikin parissa.
 
Back
Ylös