Musical Fidelity X-Can v3 ongelma

jurmula

Käyttäjä
Liittynyt
5.10.2006
Viestejä
257
Kaupunki
Jyväskylä
Kellään kokemuksia tästä? n.1v6kk vanha kuulokevahvistin on alkanut säristä todella häiritsevästi vasemmasta kanavasta. Erittäin hyvin tämän huomaa esim. akustisen kitaran äänessä. Pari päivää sitten tuota alkanut tekemään, eilen toimi ihan hyvin vaihteeksi, mutta nyt ei sitten tokene millään. Onko tuo nyt sitten sitä, että pitäisi ne putket vaihtaa? Vai voiko olla jotain aivan muuta? Miten putkien loppuun kuluminen yleensä ilmenee?
 
Testaappa vaihtaa putkia keskenään, (tarkista kuitenkin että putket on samoja). Yleensä putkien kuluminen ilmenee ylä ja ala-äänien häviämisellä.
 
Miten tuo vaihto ylipäätään tapahtuu? Ei ole noista putkista minkäänlaista aiempaa kokemusta. Senkö saa jotenkin ihan vetäsemällä irti ja takas paikoilleen?
 
Kuulostaisi tyypilliseltä vialta putkessa. Noilla on tapana toimia vaihtelevalla tasolla kun elinkaari alkaa olla lopussa.
 
Ok, eli putkien vaihto voisi sitten auttaa. Yritän nyt tuota vielä jotenkin takuun piikkiin saada, mutta jos ei niin pitänee kokeilla vaihtaa noi putket keskenään ja selvittää onko vika siinä. Hirvittää vaan mennä tuota availemaan, kun ei ole kokemusta noista. Vastaavanlaiset putket näyttäs saavan aika halvalla, onneksi. Tai sit pitää laittaa koko laite myyntiin jollekin enemmän asiasta ymmärtävälle, saa sitten vaihdella sinne omat putket. :p Oli kyllä harvinaisen lyhytikäinen, varsinkin kun tuolla on kuunneltu varmaan vain jotain 50h luokkaa. Eikä laite ole edes ollut päällä muulloin kuin kuunnellessa.
 
Jahas, nyt kun tuota taas kokeilin niin alkaa pikkuhiljaa häviämään koko vasen kanava särinän saattelemana. :-\
 
X-Canv3:sen putkien vaihto ei ole kovin vaiketa. Hommaat vain sopivan kokoisen thorax avaimen että saat ruuvit auki, avaat ruuvit ja vedät etupaneelia varovasti sen verran ulospäin että saat irroitettua etu paneeliin menevät johdot ja lopuksi vedät piirilevyn takakautta ulos. Putket saa levyltä irti helposti vain vetämällä putkesta ylöspäin ja vastaavasti takaisin laitto tapahtuu vain painamalla putki paikoilleen varmistaen sen että putki menee oikein päin.

Putket saa myös vaihettua pelkästään takakannen avaamalla mutta se vaatii jonkin verran sorminäppäryyttä. Ensimmäisellä kerralla kannattaa kuitenkin avata koko kotelo että näkee miten putkien vaihto tapahtuu.
 
Ok, eiköhän tuo vaihto luulisi onnistuvan. Kunhan nyt vaan uudet putket saa tuohon hommattua. Onko ne etupaneelin johdot miten kiinni, lähtevät irti ihan vetäisemällä vai? Vai tarvitseeko niitä edes välttämättä irroittaa? Entäpä olisiko suosituksia putkista, minkälaiset tuohon laittaisi? Jossain foorumilla taisi joku suositella JJ E88CC putkia.
 
Sain laitteen vielä takuuhuoltoon, joten sinne meni. Mikähän noissa X-caneissa oikein on, kun näyttää tuolla brittifoorumilla olevan vastaavaa ongelmaa muillakin. Eli tuo vasen kanava alkaa rutisemaan, eikä ole putkia vaihtamalla parantunut. Vai onko nyt kyseessä Musical Fidelityltä surkealaatuinen tuote muuten vain? Mennyt hieman kyllä maku tuohon, jos vaikka myisi pois sitten kun tulee huollettuna takaisin. Nimittäin jos se taas kestää sen 50h, niin alkaa olemaan aika kova käyttöhinta per tunti. Kai niitä on muitakin hyviä kuulokevahvistimia, halvempia ja kestävämpiä. Olettaisi tuollaisen nyt kuitenkin kestävä vuosia peruskäytössä.
 
Itselläni vastaava boksi ollut pari vuotta, eikä mitään ongelmia. Elektroniikka ja tekniikka vain on tällaista; välillä saa paskaa ja välillä kaikki pelaa vuosia. Koskaan ei voi tietää :)
 
No nythän tuo sitten saapui takaisin, eipä mennytkään kuin 1kk 3vko siihen kun vaihtoivat putken ???

Joka tapauksessa tuntuu tuo nyt toimivan ja ääni on ainakin ihan erilainen kuin aikaisemmin, paljon jykevämpi ja napakampi. Liekö ollut putki surkea jo alusta lähtien. Nyt sitten rupes kyllä himottamaan kokeilla vaihtaa tuonne jotkut ihan eri putket kuin mitä nuo alkuperäiset on. Jotain suosituksia mitä kannattaisi tuonne laittaa? Tietty mulla nyt on aika edukkaat kuulokkeet (ihan hyvät tosin, Sony MDR-CD580)eli ne ehkä kannattas uusia ensin, kunhan tässä nyt niihin rahaa liikenisi. Putket ovat vain niin edullisia, että voisi saada paljonkin eroa ääneen niitä venkslaamalla. Pitäisi saada REILUSTI kirkkaampaa ja diskanttipitoisempaa ääntä, kuin mitä nykyisellään noista tuosta yhdistelmästä saa.
 
Uskoisin että reilusti diskanttipitoisempaa ääntä saat myös kuulokkeita vaihtamalla. Esim. Beyerdynamic DT880
 
Itsellä käynyt mielessä lähinnä jotkin Gradot, musiikkina lähinnä kuuntelen metallia niin ihan sillä perusteella. Joskus omistin Beyerin kuulokkeet (en muista mallia), ja ne kyllä puristi päätä aivan älyttömästi. No pitää katsella sitten jossain vaiheessa niitä kuulokkeita, ei kuitenkaan viitsi ihan pienestä uudistuksesta tässä tapauksessa maksaa.
 
Kannattaa tosiaan kokeilla niitä Gradoja jos suinkin pystyt. SR225 voisi olla aika pop tuon MuFin kaveriksi ja ääni on takuulla ainakin erilainen kuin Sonyillä.
 
Mulla on nyt Gradon SR225:t ja Hifihuoneella testattuna X-Can:n ja kalliin NAD:n CD-soittimen kautta oli ääni parempi kuin omasta modatusta X-Fi:stä ja Heedistä. Diskantti on aika ärsyttävä bowleilla. Musta tuntuu että toi LM4562 opari tossa X-Fi:ssä ei ole paras mahdollinen kun kaikki luurit kuulostaa ihan hitusen liian kirkkailta vieläkin.

Nyt olen testannut SR225:ia bowleilla ja HD414 padeilla ja jenkeistä on tulossa Gradon flatit vielä.
 
225:lla parhaat tyynyt oli mielestäni HD414-padit reversenä eli reikä keskellä ja väärin päin asennettuna. Flatit oli turhan bassovoittoiset ja bowlit jäi vähän kirkkaiksi. 414:t veti taas HF-1 soundin ihan tumpuksi ja niille bowlit sopii mainiosti.
 
Tein 2e kolikolla reiät 414 padeihin ja asensin ne käännettyinä. Ihan jees nää on ja tuntuu painavan tiukemmin päähän kiinni kuin oikein päin modaamattomana. Ainakin luurien keskittäminen korvalle on helpompaa näillä kun tuntee ton reiän keskellä.
 
Eikös X-Canissa lähtöimpedanssi ole sen verran korkea (50 ohmin luokkaa), että kannattaa valita sen kaveriksi hieman suurempi-impedanssinen kuuloke? Gradojen impedanssit ovat 32 ohmia eli aika alhaiset. Korjatkaa joku, jos olen väärässä.
 
Jahas, johan kauan kesti putki. Taas alkanut särisemään. Ei kyllä kovinkaan montaa kymmentä tuntia ollut taas käyttöikää tuolla. Pitänee vaihtaa itse jotain laadukkaampaa tilalle. Olisiko jotain ehdotuksia? JJ? Electro-Harmonix? Nyt kun taas niin paljon asioista tiedän, niin eikös tuohon MF käy mikä tahansa 6922 putki? Jotenkin tuntuu nykyiselläänkin, että jos antaa kunnolla (about 30min-1h) lämmetä ton, niin ei niin helposti särise. Mutta jos kylmiltään aloittaa kuuntelun, niin johan saa odotella elämää toiseen kanavaan. Tai paremminkin sen elämisen loppua, että ääni tasoittuu. Vai onko nyt vain joku putkien ominaisuus kyseessä?
 
Kyllä tuossa on sitten jotain muutakin vialla kuin putki. 6922 pitäisi kestää kyllä sen 5000 h helposti tuollaisessa vahvistimessa (luku otettu omasta päästä).
 
Back
Ylös