Munichin messuilta luettua....

jussilan

Käyttäjä
Liittynyt
18.9.2006
Viestejä
126
Onkos porukka huomannu tätä? Mielenkiintoista.....

"Amphion will be having a world first preview of their new Krypton2 (12,800€) full range loudspeaker at the High End 2008 event in Munich."...

..."A smaller brother to the Amphion Krypton2 is the new Prio 620, with the drivers placed vertically in a WTW format in accordance with their Amphion Time Accurate Point Source (TAPS) system."...

..."Also of note is the Prio 510 two-way bookshelf based on the new 5.25 Peerless Nomex driver and 25 mm titanium tweeter. "....

.."Lastly, Amphion's new Argon2 Anniversary (1680€ in white) is a celebration of their 10th year Anniversary. A newly developed Titanium tweeter, which was developed for the Krypton project, is employed for the uppermost frequencies. It has a slightly modified crossover design as well as Gold plated WBT binding posts. Argon2 Anniversary is available in white, black, birch and cherry."....
 
Erikoinen juttu. Amphionin sivuiltahan Krypton on hävinnyt kokonaan antaen ymmärtää, että kaiuttimen valmistus on lopetettu.
 
kaartovaara sanoi:
Erikoinen juttu. Amphionin sivuiltahan Krypton on hävinnyt kokonaan antaen ymmärtää, että kaiuttimen valmistus on lopetettu.
Sinänsä ihan normaali toimintatapa. Vaihtumassa oleva tuote jää vähäisemmälle huomiolle ja uusi malli tuodaan markkinoille sopivalla foorumilla. Luulen, että tuo saksalaismessu on hyvin sopiva paikka ko pöntön esittelyllä. Vakavasti otettavalla kajarivalmistajalla nyt vain täytyy olla asiallinen lippulaivamalli, IMHO.

Valmistusteknisesti Kryptonin edellisin inkarnaatio (oikeastaan pönttöä on ollut jo laskujeni mukaan vähintää kaksi eri versiota jo ennen sitä mallia, jollaiset itse ostin) on käsittääkseni sen verran hankala, että uuden mallin tuloon valmistautumisaikana on varmasti ollut ylivoimainen kiusaus jättää Krypton pois aktiivimarkkinoinnista. Ulkomaiset jälleenmyyjät ovat käsittääkseni pönttöä myyneet koko ajan.

Olisi sinänsä mielenkiintoista tietää mitä on on muutettu.

t. jjahifi
 
jjahifi sanoi:
Valmistusteknisesti Kryptonin edellisin inkarnaatio (oikeastaan pönttöä on ollut jo laskujeni mukaan vähintää kaksi eri versiota jo ennen sitä mallia, jollaiset itse ostin) on käsittääkseni sen verran hankala, että uuden mallin tuloon valmistautumisaikana on varmasti ollut ylivoimainen kiusaus jättää Krypton pois aktiivimarkkinoinnista.


Ulkoisesti tarkastelemalla ja asiaa tuntematta vaikea keksiä mikä tuossa on valmistusteknisesti hankalaa?
 
Pasi P sanoi:
Ulkoisesti tarkastelemalla ja asiaa tuntematta vaikea keksiä mikä tuossa on valmistusteknisesti hankalaa?
Vuosien jo mahdollisesti aikaa sitten hämärtämän mielikuvan mukaan eri tavoilla elävän materiaalin (puu ja kivi) yhdistäminen ei ole täysin triviaalia. Kiven käsittely ei ole aivan helppoa muutenkaan. Lisäksi etulevyssä diskantille tehty torvi on jyrsitty massiivipuuhun, mikä ei käsittääkseni ole täysin triviaalia jos ajattelee vuodenkierron tuomaa ilmankosteuden vaihtelua yms seikkoja.

Tietenkin helppous/vaikeus on riippuvainen vertailupisteestä.

t. jjahifi
 
Ihan ok oloinen kaiutin se oli kun kävin kuuntelemassa. Jotkut oudon väriset elementit siinä oli ja ulkonäkö hieman muuttunut, ainakin kivet taisivat olla poissa...tai sitten ei...ehkä. Samalta ainakin toimintaperiaatteet vaikuttivat uudessa Kryptonissa. Olisikohan kyseisen kaiuttimen ulkonäkö ollut vielä viimeistelyä vailla, koska ainakin omaan silmään kaiutin näytti oudolta. Ääni ei herättänyt ajatuksia puolesta, eikä vastaan.

Eipä muutaman minuutin messukuuntelun perusteella voi enempää sanoa. Eiköhän uusi Krypton ole kohta Suomessakin kuultavana.
 
jjahifi sanoi:
Olisi sinänsä mielenkiintoista tietää mitä on on muutettu.

Muksenin messuilla tapaamani Amphionin Anssi Hyvösen mukaan ulkomittoja lukuunottamatta about kaikki (tai ainakin mitat vaikuttivat aikaisemman kaltaisilta). Diskantti, keskiääni ja bassoelementti ovat erilaisia - eli tietysti myös suodin. Bassona on nyt 10" refleksissä. Diskantin suuntain on erillinen, ei etulevyyn jyrsitty. Jakotaajuudet taisivat olla 160Hz ja 1200Hz eli kasituumaiset jäävät puolisen oktaavia aiempaa ylemmäs. Tällä voi olla, tai olla olematta, tekemistä sen kanssa, että resistanssiaukot kaiuttimen kyljissä eivät ulotu taakse saakka. Nuo siis teknisiä muutoksia, äänestä en nopean messukuuntelun (outo tila, oudot äänitteet, oudot laitteet) perusteella sano mitään. Kuva kaiuttimesta on messuraportissa reilun viikon päästä ilmestyvässä Hifimaailmassa.
 
saurama sanoi:
Tällä voi olla, tai olla olematta, tekemistä sen kanssa, että resistanssiaukot kaiuttimen kyljissä eivät ulotu taakse saakka.

Bassolle on ehkä haluttu käyttää diskantin takana olevaa tilaa, jonne on järjestetty onkalo alemman keskarin takaa. Vanhassa Kryptonissa disun takana oleva tila oli ilmeisesti hyödytön. Ihan villi arvaus tämäkin.
 
saurama sanoi:
Muksenin messuilla tapaamani Amphionin Anssi Hyvösen mukaan ulkomittoja lukuunottamatta about kaikki (tai ainakin mitat vaikuttivat aikaisemman kaltaisilta). Diskantti, keskiääni ja bassoelementti ovat erilaisia - eli tietysti myös suodin. Bassona on nyt 10" refleksissä. Diskantin suuntain on erillinen, ei etulevyyn jyrsitty.
Kappas. Näyttää näin äkkiseltään ajatellen siltä, että valmistustekniikka on vaikuttanut asiaan melkoisesti. Tulee olemaan mielenkiintoista tyypittää pönttö kunhan se tulee yleisemmin nähtäville. Onko kiven käytöstä luovuttu?

Tuo etulevyyn jyrsityn ratkaisun korvaaminen erillisellä on valmistusteknistä viisautta rahamielessä ajatellen. Pitää nähdä luonnossa ennen kuin osaan sanoa mitään tyylikkyydestä.

t. jjahifi
 
kimmosto sanoi:
Bassolle on ehkä haluttu käyttää diskantin takana olevaa tilaa, jonne on järjestetty onkalo alemman keskarin takaa. Vanhassa Kryptonissa disun takana oleva tila oli ilmeisesti hyödytön. Ihan villi arvaus tämäkin.

Viileydestään huolimatta arvaus osui juuri kohdalleen. Kryptonissa diskantin taka oli vain paikka, jossa pieni kissa saattoi käydä kääntymässä (näin meillä oli kun ko. kolon kannet eivät olleet paikoillaan). Krypton2:ssa tuotakin tilaa hyödynnetään bassopumpun majana. Refleksiputket ovat itseasiassa juuri kimittimen takana.
 
Back
Ylös