MR Hifin uutisarkisto (wanhempia uutisia)

Tilanne
Keskustelu on suljettu.

mrhifi

Yhteistyökumppani
Liittynyt
8.8.2006
Viestejä
668
Tässä ketjussa tiedotamme ajankohtaisista tapahtumista, kiinnostavista uutisista, tuoteuutuuksista yms.

Mikko Raumanen
www.mrhifi.fi
 
Viimeksi muokattu:
Amphion-esittelypäivä 22.11

Esittelemme kotimaisen kaiutinsuunnittelun edelläkävijän uutuustuotteita liikkeessämme lauantaina 22.11. kello 10:00–14:00.

Olet tervetullut kuuntelemaan kiiteltyjä, ääneltään koskettavia Prio 620 ja Argon² Anniversary -kaiuttimia sekä keskustelemaan uutuusmallien suunnitteluperiaatteista valmistajan asiantuntijan kanssa.

Titaanista valmistettuja, kevyrakenteisia diskanttielementtejä käyttävissä kaiuttimissa yhdistyvät toiston ilmavuus ja kolmiulotteinen äänikuva. Valmistajan tavaramerkiksi muodostuneen suuntaimen ansiosta voit nauttia kauniista äänestä myös akustisesti haasteellisissa tiloissa, sillä ääneen haitallisesti vaikuttavat heijastukset minimoituvat.

Saumaton erottelu basso- ja diskanttielementtien välille on saavutettu erittäin alhaisella jakotaajuudella, joka asettuu merkittävästi ihmisen herkimmän kuuloalueen alapuolelle. Toisto on aineetonta, tarkkaa ja ennen kaikkea rasittamatonta.

Hifimaailma-lehti (7/2008) kirjoittaa Argon² Anniversarystä näin: "...viimeistelty ja tyylikäs olemus yhdessä yleispätevän ja laadukkaan äänen kanssa tekee [Argon² Anniversarystä] vahvan lenkin toistoketjun loppupäähän", "Erittäin helposti lähestyttävä kaiutin, joka täyttänee myös analyyttisemmän kuulijan toiveet".


YHTEYDENOTTO

MR Hifi
Rastilanraitti 5 A, 00980 Helsinki
(09) 344 3949 sekä 045 679 2200

Tulo-ohje myymäläämme:

MR Hifi sijaitsee Helsingin Vuosaaressa, 250 metrin kävelymatkan päässä
Rastilan metroasemalta (M). Lyhyt tulo-ohje: Vuosaaren sillan jälkeen ramppi
ylös oikealle ja käännös vasemmalle Karavaanikadulle. Rastilanraitille
pääset Karavaanikadun päästä, Rastilan leirintäalueen portin kupeesta
(Rastilan leirintäalueelle löytyy opastus kaikilta pääväyliltä).
Rastilanraitti lähtee leirintäalueen portilta katsottuna oikealle,
leirintäalueen suuntaisesti. Tarkempi kartta löytyy Elisan puhelinluettelon
karttasivulla 54, ruuduissa 78/95. Pysäköintitilaa löytyy Rastilan
metroaseman (M) kupeesta. Huomioithan, että Rastilanraitti on
pysäköintikieltoaluetta ja lappuliisat ovat tehokkuudessaan High
Fidelity -luokkaa. Voit ajaa autosi myymälän eteen ainoastaan tavaran
lastauksen/purkamisen ajaksi.
 
Vs: Amphion-esittelypäivä 22.11

Tänään sitten kaikki meille mars mars, jollei muun, niin ainakin kuoharin takia! ;)

MR
 
Highend-mikrosarja musiikille

Saksalainen ELAC esitteli hiljakkoin maailman pienimmällä subwooferilla ryyditetyn 2.1-kaiutinsarjan. Uusi MicroMagic on nyt kuultavissa liikkeessämme.

MicroMagic tuottaa ällistyttävän suuren äänen kahdesta ELAC 301 -satelliitista ja 2010BT-subwooferista. Sarja liittyy Bluetoothin välityksellä kännykkään tai linjaliitännöin hifimpään äänilähteeseen. Se ei tarvitse erillistä vahvistusta, sillä subwooferiin on integroitu neljä vahvistinta, joista kaksi ohjaavat sen kahta 115-millistä elementtiä ja kaksi jää kaiuttimille.

Sarja on oivallinen vaihtoehto huonolaatuisten tietokonekaiuttimien korvaajaksi tai vaikkapa makuuhuoneeseen. Subwoofer on ainoastaan 225 x 150 x 175 mm kokoinen ja täysin värähtelemätön vastakkaisiin päätyihin sijoiteltujen elementtien ansiosta. Sen sisäänrakennettu ylipäästösuodin suojelee satelliitteja alle 80 hertsin bassotaajuuksilta. Subbarin alipäästön voi valita 60/120/180 hertsistä omaan makuun sopivaksi.

Kuvat eivät tee oikeutta MicroMagic-sarjan kiiltävälle pianolakkoviimeistelylle eivätkä pysty välittämään sen todellista kokoa. Jos Helsinki HighEnd -messut jäivät väliin, kannattaa oikopäätä tulla kummastelemaan pienäänentoiston uutta ihmettä liikkeeseemme. Värivaihtoehtoja ovat musta ja valkoinen, ja sarjan hinta on 1 586 euroa.

Elac-hinnasto: http://www.mrhifi.fi/iwc/index.php4?page=productlist&vendor_id=68

MR
 
Lauralla sulavia muotoja, sointuvia soundeja

Kotimaisen Gradientin Laura-jalustakaiutin tihkuu korkeatasoista viimeistelyä ja highend-tason ääntä.

Laura sai maailmanensi-iltansa syyskuun Helsinki HighEnd -messuilla, jossa sen pienessä tilassa kauniisti toimiva soundi hurmasi kuulijat. Sen koaksiaalinen elementti on lainattu Gradientin huippumallista, Revolutionista, joten Laura toimii äänensävyltään erinomaisesti myös Gradient-monikanavajärjestelmän osana.

Koaksiaalielementin tukena, pienen kotelon bassotoistoa auttamassa, ovat takaseinämän kaksi passiivielementtiä. Kaiutinkaapelien kytkemiseen käytetään ammattipiireistä tuttua, erittäin tukevaa Speakon-liitintä. 8 ohmin nimellis- ja 7 ohmin minimi-impedanssillaan Laura on helppo kuorma vahvistimelle.

Käytön helppoutta korostaa lisäksi kotosuomessa tehty suunnittelu, jossa toteutuu toimivuus erittäin lähellä takaseinää. Käsin kootun kotelon vaneriseinämät ovat kauniisti kaarella. Viimeistelyksi voi valita öljytyn pähkinäpuun ja valkoisen etulevyn tai lakatun koivun ja mustan etulevyn yhdistelmän.

25 vuoden kokemuksella valmistettu Gradient Laura on rakennettu kestämään pitkäaikaista käyttöä. Tule kuuntelemaan ensimmäiset valmistuneet parit MR Hifiin!

Gradient-hinnasto: http://www.mrhifi.fi/iwc/index.php4?page=productlist&vendor_id=71

MR
 
Naim Audion valikoidut tuotteen talliimme

Olemme täydentäneet valikoimaamme perinteikkään brittivalmistajan, Naim Audion tuotteilla. Musiikin ehdoilla suunnitellut laitteet täyttävät niin mittamiesten kuin äänellisten arvojen kannattajienkin odotukset.

Naimin tuotannossa pedanttinen komponenttien valinta ja järjestelmäsuunnittelu yhdistyy äärimmäisen erikoistuneeseen tuotantoympäristöön. Viimeisimpien trendien perässä juoksemisen sijaan Naim on aina kunnioittanut perustajansa, Julian Verekerin, asettamia linjoja.

Tuotevalikoima koostuu johdonmukaisesti laadukkaista audiolaitteista, joiden luotettavuus on esimerkillistä. Naimin tuotteet ovat suosittuja myös ammattimuusikoiden ja äänitealan ihmisten keskuudessa. Laitteet edustavat ulkonäöllisesti askeettisen asiallista mutta funktionaalista linjaa, joka antaa äänenlaadun puhua puolestaan. Ääntä voi kuvailla eläväksi ja meneväksi, eikä se turhia lepsuile.

MR Hifin tarjoamasta valikoimasta löytyy muun muassa Naimin laadukkaat CD-soittimet, integroidut vahvistimet sekä näiden toiminnan uudelle tasolle nostavat lisävarustevirtalähteet. Integroitu Supernait-vahvistin toimii myös erinomaisena DA-muuntimena, sillä siinä on digitaalinen otto.

Naim-hinnasto: http://www.mrhifi.fi/iwc/index.php4?page=productlist&vendor_id=117

MR
 
Arcamin edulliset FMJ-sarjalaiset

Brittiläinen Arcam on esitellyt arvokkaimpaan FMJ-tuotesarjaansa kaksi uutta tulokasta: integroidun A18-vahvistimen ja CD17-CD-soittimen. Upea laitekaksikko tuo hymyn musiikinharrastajan huulille niin suorituskyvyltään kuin hinnaltaankin.

50-wattinen A18 tutustuttaa omistajansa peruslaadukkaan hifin maailmaan. Puhdaslinjainen muotoilu, monipuolinen mutta intuitiivinen käyttö ja erinomainen suorituskyky nostavat sen kuitenkin tavallisen budjettiluokan yläpuolelle. Yli kolmenkymmenen vuoden kokemus yhdistyy A18:ssa tuoreimpaan audiotekniikkaan ja musiikin eloon herättävään sielukkuuteen.

Arcam A18 on suunniteltu alusta pitäen äänentoistojärjestelmän tasokkaaksi työjuhdaksi; laatukomponentit on aseteltu monikerroksiselle piirilevylle, ja linjatasoisia ottoja on jopa kahdeksan kappaletta, mukaan lukien MM-levysoitintulo. Signaaliketjun turhaa kiemurtelua on vältetty puhdasoppisimman suunnittelun mukaan. Kaikki säädöt äänenvoimakkuudesta lähtien tehdään etulevyn jämäkällä, pyöriteltävällä rullalla.

CD17 jatkaa 80-luvun Alpha-soittimen perinteitä. Menestyksekkään soittimen uusin edullinen inkarnaatio kokoaa yhtiön osaamisen ja uusimmat audiokomponentit samaan, funktionaaliseen pakettiin. DA-muunnin on upouusi 24-bittinen Wolfson 8741, jolle tarjotaan äärimmäisen tarkka kellosignaali. Soitin on suojattu ulkoisilta elektromagneettisilla häiriöiltä kuuluisalla Mask of Silence -tekniikalla, joka irrottaa viimeisetkin nyanssit äänitteestä kuin äänitteestä.

Kookas toroidimuuntaja tuottaa erilliset, reguloidut lähdöt analogisille ja digitaalisille piireille sekä pyörittimelle. Puhdasoppinen, häiriötön toiminta on CD17:n valtteja. Lähtöaste perustuu AV9-huippuprosessorissa käytettyyn tekniikkaan. Äänenlaadultaan se kuuluu luokkansa kärkikastiin, puhumattakaan täsmällisestä ja luotettavasta toiminnasta.

Arcam FMJ A18 ja CD17 maksavat 700 euroa/kpl, ja ne ovat saatavilla mustana ja hopeisina.

Arcam-hinnasto: http://www.mrhifi.fi/iwc/index.php4?page=productlist&vendor_id=30

MR
 
Unison Research valikoimiimme

Italialainen Unison Research noudattaa usean maanmiehensä tapaan toimivaa kaavaa äänentoistoalalla; korvia hivelevän äänen lisäksi sen käsin tehdyt putkivahvistimet on viimeistelty kosketeltavan herkullisiksi laadukkaimpia materiaaleja käyttäen.

Tinkimätön viimeistely jatkuu kuorten sisällä, jossa insinöörimäisellä pieteetillä rakennettu tekniikka koostuu vain parhaista komponenteista – esimerkiksi muuntajat on rakennettu talon sisällä. Teknisen suorituskyvyn varmistaminen ei kuitenkaan riitä alalla yli 15 vuotta toimineelle high end -valmistajalle, vaan musiikki on asetettu etusijalle; Unison Researchin vahvistimet tekevät toistosta vaivatonta ja luonnollista.

Pienen pajan tiukka laadunvalvonta, yhteistyö Italian elektroniikantutkimuskeskuksen kanssa ja elegantti viimeistely tekevät Unison Researchista yhden Euroopan mielenkiintoisimmista audiovalmistajista. Ensikosketus kokonaisvaltaiseen musiikkielämykseen onnistuu vaikkapa kahden tonnin integroidulla Simply Two -single-ended-vahvistimella. Kasvunvaraa on aina 44 000 euron hintaiseen Reference-sarjan etu- ja pääteparivaljakkoon.

Tee itsellesi palvelus ja anna äänekkääksikin kutsutun kansan osoittaa, että se osaa tuottaa myös hienostuneita nyansseja.

Unison Research -hinnasto: http://www.mrhifi.fi/iwc/index.php4?page=productlist&vendor_id=234

MR
 
Avalon Acoustics MR Hifin valikoimiín

Tuomme ylpeänä valikoimiimme todellisen high end -kaiutinvalmistajan, Avalon Acousticsin. Sen tuotteissa yhdistyvät tinkimättömän äänenlaadun lisäksi huikea viimeistely.

Yhdysvaltalaisen Avalonin Eidolon-kaiutin herätti hämmästystä kotimaisissakin hifipiireissä 90-luvun lopulla, kun sen keraaminen diskantti hurmasi läpinäkyvyydellään kriittisetkin kuulijat. Eidolon kuuluu edelleen valmistajan valikoimiin, mutta nyt elementin kalvo on ensimmäisenä markkinoilla valmistettu timantista. Äärimmäisen ohut kalvo tuottaa ääniä 100 kilohertsiin asti.

Avalon valmistaa kotelot käsin, ja tuloksena on elegantti rakenne, jota saattaisi ensinäkemältä luulla yhdestä puusta valmistetuksi. Yhteen prässätyt MDF-levyt, monimutkainen tukirakenne ja vaimennusmaton käyttö tekevät ulkoisesti räväyttävistä koteloista akustisesti mahdollisimman kuolleita. Tarkoin valitut puuviiluviimeistelyt kruunaavat luksuksen.

Avalonin historiassa vilisee sellaisia audioalan suuria nimiä kuin Charles Hansen, nykyisin Ayre Acousticsin johdossa, ja Jeff Rowland. 1989 yhtiön ostanut Neil Patel on siitä asti suunnitellut kaikki Avalonin kaiuttimet. Valikoimaan kuuluu lähinnä lattiamalleja, mutta NP Evolution -sarjasta voi rakentaa myös kompaktimman kotiteatterin kaiutinosaston.

Avalon on sijoitus tulevaisuuteen, sillä musikaalisten ja paljastavien kaiuttimen luonteeseen totuttuaan niistä on vaikea päästää irti. Ascendant-mallin sulosointuihin voi tutustua kuuntelemalla liikkeessämme.

Avalon Acoustics -hinnasto: http://www.mrhifi.fi/iwc/index.php4?page=productlist&vendor_id=32

MR
 
Uusi budjettiluokan kaiutinreferenssi

Q Acoustics on uusi budjettiluokan kaiutinreferenssimme. Mallisto tarjoaa musikaalisen äänentoiston, mutta ei kallista hintalappua.

Priorisointi suunnittelutyössä on tehty kerrankin oikein, mikä on tässä hintaluokassa todella harvinaista. Siinä Q Acousticsin asiallinen resepti kaikessa yksinkertaisuudessaan. Lisäsimme Q Acousticsin valikoimaamme edullisten kaiuttimien keulakuvaksi. Valmistajan malleista voit kasata helposti niin kaksi- kuin monikanavaisiakin järjestelmiä ja kattavat viimeistelyvaihtoehdot takaavat sulautumisen sisustukseen. Q Acoustics -kaiutinmallisto alk. 179,-/pari.

Q Acoustics -hinnasto: http://www.mrhifi.fi/iwc/index.php4?page=productlist&vendor_id=160

MR
 
Pioneer määrittelee kuvanlaadun referenssit

Pioneerin yhdeksännen sukupolven plasmatelevisiot venyttävät entisestään kaulaa kilpailijoihin. Parasta kuvaa niille tarjoavat valmistajan uudet Blu-ray-soittimet.

Tuorein tekniikka KURO-televisioissa luo pimeimpiinkin kotiteatteritiloihin syvän mustan ja ällistyttävän kontrastin. Mustan syvyys herättää värit ennennäkemättömään loistoon. Uusi KURO on maailmanlaajuinen referenssi, ja uudet mallit ovat edellissukupolvea edullisempia.

Suvereeni testimenestys on osoittanut, että kuvanlaadun ykkössija kuuluu kiistatta Pioneerille. Europaan lehdistöstä koostuva EISA-raati valitsi PDP-LX6090:n äskettäin vuoden televisioksi, ja Hifimaailman (6/2008) teräväpiirtotelevisioiden vertailussa PDP-LX5090 ansaitsi viisi tähteä ja täydet pisteet kuvanlaadusta.

Saatavilla on niin DVB-T- ja DVB-T/S-digivirittimellä varustettuja malleja sekä vain 64 mm syvä KRP-monitorisarja ilman viritintä tai ulkoisella liitäntäyksiköllä. Kokovaihtoehdot ovat 50 tai 60 tuumaa, ja televisioiden tarkkuus on tietysti täysi Full HD (1920x1080). Hinnat alkavat 3 590 eurosta.

Pioneerin uudet Blu-ray-soittimet ovat entistä nopeampia käytössä. Tuotevalikoima ulottuu myös edullisempaan päähän 549 euron hintaisella BDP-51FD:llä. Huipulla on myöhemmin myyntiin tuleva BD-Live-profiilia noudattava BDP-LX91. Edellisen referenssimallli BDP-LX70A:n kyvykkäämpi seuraaja BDP-LX71 on jo saapunut demotilaamme. BDP-LX08 on puhdaslinjainen design-malli vailla etulevyn näppäimiä.

Kaikki sisältävät paremman tuen teräväpiirtolevyjen äänten purkamiseksi, kun niitä käytetään vanhempien vahvistimien kanssa, joissa ei ole ääntä erottavia HDMI-liittimiä. Niissä on 7.1-kanavainen analoginen äänilähtö ja laadukkaat DA-muuntimet. Hyvien kuvasäätöjen lisäksi niissä on KURO-televisioita varten optimoitu asetus, joka yhdessä huipputelevision kanssa takaa parhaan mahdollisen teräväpiirtonautinnon. Lisäksi Pioneerin LX-sarjan kotiteatterilaitteiden ulkonäkö on yhtenevä, kiiltävä pianolakattu musta.

Pioneer-hinnasto: http://www.mrhifi.fi/iwc/index.php4?page=productlist&vendor_id=130

MR
 
Marantz erottaa kotiteatterin vahvistinasteet

Marantzin kotiteatterin erillislaitteet tekevät kaikkea, ja kaiken hyvin. AV8003-huippuprosessorinsa se on lanseerannut nyt, kun uusien teräväpiirtoformaattien väliset sotkut on selvitetty. Sen perään istuu luonnollisena jatkeena järkälemäinen kodin työjuhta, MM8003.

AV8003 on lähiverkkoon ja internetiin liittyvä esivahvistin/prosessori, jonka jokainen osa-alue on viilattu huippuunsa dekoodereiden monipuolisuudesta aina huippulaadukkaaseen videonkäsittelyyn. Se purkaa Blu-ray-levyjen häviöttömästi pakatut DTS-HD Master Audio- ja Dolby TrueHD -formaatit, joten kotiteatterin äänimaisema ei hyvällä oheiskalustolla häviä parhaallekaan masterointistudiolle.

THX Ultra 2 -hyväksytty monitoimikone tukee lähiverkon DLNA-mediapalvelimia, josta se osaa toistaa niin ääni- kuin videotiedostojakin. Videoprosessorin ja skaalaimen tehtävät suorittaa erillisskaalaimissakin käytetty, referenssitason Anchor Bay. Neljä HDMI-tuloa ja kaksi lähtöä ovat toki versiota 1.3.

Ulkonäkönsä puolesta täydellinen kumppani etuselle on monikanavainen MM8003-pääte, joka puskee 140 wattia (8 ohm) puhdasta tehoa kahdeksaan kanavaan. Ylikokoinen toroidimuuntaja on viimeisintä huutoa, ja sen virranantokyky riittää vaativimmillekin kaiutinkuormille.

Suunnittelussa on huomioitu korkearesoluutioäänitteiden vaatimukset, ja vaste ulottuu suorana 100 kilohertsiin. 18-kiloisella päätteellä erittäin suuren dynamiikan sisältävät ääniformaatit todellakin heräävät eloon – täysin säröttä. Sähköiset häiriöt on AV8003:n tapaan minimoitu tukevalla, kuparisuojatulla kotelolla. Molemmissa on toki balansoidut XLR-kytkennät pidempienkin vetojen puhtauden varmistamassa.

Kotiteatterilaitteissakin äänenlaadusta aina huolen pitänyt Marantz on varma valinta, mutta uusi kaksikko näyttää todella, miten vaikuttavia nykyelokuvien ääniraidat ovatkaan. AV-prosessorin laajat ominaisuudet helpottavat koko kodin äänen- ja kuvantoiston yhdistämistä samaan, osaavaan keskukseen.

Marantz-hinnasto: http://www.mrhifi.fi/iwc/index.php4?page=productlist&vendor_id=93

MR
 
Mitsubishin hiirenhiljaiset projektorit

Mitsubishin uudet HC5500-, HC6500- ja HC7000-projektorit soveltuvat intiimiinkin kotiteatteriin, sillä niiden käyntiääni on markkinoiden hiljaisin. Kaikissa on täysi 1920x1080 FullHD-tarkkuus.

Äänettömän 19 (HC5500) tai 17 desibelin (HC6500 ja HC7000) tuuletinmelun lisäksi käyttäjäystävällisyys ulottuu lampun elinikään; 5 000 tunnin keskimääräinen kesto ECO-tilassa on ennenkuulumatonta. Kaikissa malleissa on myös asennusta helpottava zoom ja lens shift, jotka vapauttavat merkittävästi projektorin sijoittelua. Kalibrointimahdollisuudet ovat kattavat värien ja gamman säädöllä, ja Blu-ray-levyn 24p-kuva toistuu sulavasti alkuperäisellä nopeudella.

Perusmalli HC5500 jatkaa Mitsubishin menestystä edullisten kotiteatteriprojektoreiden kilpaillussa luokassa. 1 699 euron hintaisena se on yksi edullisimmista täyden FullHD-tarkkuuden laitteista, mutta tarjoaa silti 14 000:1 kontrastisuhteen ja kalliimpien mallien tapaan erinomaisen Reon VX HQV -videoprosessorin, jolla heikompikin kuvalähde skaalautuu teräväksi teräväpiirtopaneelille.

2 490 euron HC6500 lisää pakkaan erittäin nopean, moottoroidun iiriksen, jolla dynaaminen kuvan kirkkaus luo uskottavan 15 000:1 kontrastin ja todella syvän mustan. Sen lens shift tarjoaa hieman säätövaraa myös sivusuunnassa ja enemmän liikkuvuutta pystyssä. Zoomin ulottuvuuskin on pidempi, ja projektorin voi sijoittaa 1,4–2,3 kertaa kankaan leveyden päähän.

Uutuusprojektoreiden huipulla on erittäin vakuuttava, 3 150 euron HC7000. Hurja 72 000:1 kontrastisuhde tekee elokuvista kolmiulotteisen, mikä on saavutettu erinomaisella mustan tasolla. Dynaaminen Diamond Black -iiris sopeutuu kankaan tapahtumiin 60 kertaa sekunnissa. HC7000 soveltuu siten kauttaaltaan pimennettyyn ja tummennettuun kotiteatteriin . Se on myös yhteensopiva anamorfisen linssin kanssa, jollaista käytetään leveän 2,35:1-kankaan kanssa.

Kaikilla uutuusmalleilla on kahden vuoden takuu, ja lampulla 12 kuukautta tai 1 000 tuntia.

Mitsubishi-hinnasto: http://www.mrhifi.fi/iwc/index.php4?page=productlist&vendor_id=114

MR
 
Menestyksekkäät Dynaudio ja Naim

Dynaudio Excite X12 voitti Hifimaailma-lehden (8/2008) pienten jalustakaiuttimien vertailun. Yhtä numeroa aiemmin Naim Nait 5i ylsi ykköstilalle integroitujen stereovahvistimien kovatasoisessa joukossa.

Hifilaitteiden hankinnassa henkilökohtainen kuuntelu on aina tarpeen, sillä makuja on monenlaisia. Pyrimme laajentamaan valikoimaamme suorituskykyisiin ja erityisesti hintalaatusuhteeltaan erinomaisiin tuotteisiin. Edustamiemme merkkien toistuva menestys alan lehdissä vahvistaa tarjontamme onnistuneen koostumuksen.

Alle 30 cm korkeiden jalustakaiuttimien vertailussa Dynaudio Excite X12 oli mittaustuloksiltaan erinomainen ja kuunteluarvosanoiltaan paras. Se tarjoaa pienestä koostaan huolimatta isommasta kaiuttimesta muistuttavaa ääntä ja ulotteikkaan stereokuvan. Kaikessa rasittamattomuudessaan Dynaudiota pidettiin testaajien mielestä dynaamisena ja erittäin miellyttävänä kuunneltavana.

Pelkistetyn sympaattinen Naim Nait 5i vakuutti Hifimaailman raadin musiikin epätieteellisellä toistolla. Äänen kuvailtiin vievän huomion pois testitilanteesta musiikin siirtyessä pääosaan. "Yleisluonne on raikas ja menevä materiaalista riippumatta" [Samu Saurama], "Tunnetasolla testin voittaja, ja muutenkin kipuaa ykkössijalle" [Mikael Nederström].

Dynaudio-hinnasto: http://www.mrhifi.fi/iwc/index.php4?page=productlist&vendor_id=65
Naim-hinnasto: http://www.mrhifi.fi/iwc/index.php4?page=productlist&vendor_id=117

MR
 
Marantzin musikaaliset uutuudet

Musiikin ehdoilla suunniteltu Marantz-kattaus saa lisävahvistusta yhtiön ensimmäisistä Blu-ray-soittimista sekä päivitetyistä stereolaitteista. Moninkertainen testimenestyjä poimii piilotetut nyanssit teknistä suorituskykyä unohtamatta.

Uutta monikanavarintamalla

Referenssitason BD8002 on viimeisen päälle mietitty ratkaisu teräväpiirtoaikaan ja erinomainen soitin myös Blu-raytä edeltäville formaateille. Elämänmakuisen Full HD -kuvan se toistaa täysin alkuperäisessä muodossaan, niin kuin se on levylle tallennettu. Heikompilaatuisen lähteen veitsenterävästä käsittelystä vastaa maailman parhaista videoprosessoreista tutun Silicon Optixin Realta-piiri. DVD-elokuvat eivät ole koskaan näyttäneet yhtä hyvältä!

HDMI-liitännän 1.3-versio tarjoaa uutuusääniformaatit pakkaamattomana alkuperäismuodossaan. BD8002 osaa haluttaessa purkaa Dolby Digital Plus-, TrueHD- sekä DTS HD -äänet PCM-muotoon vanhempia vahvistimia varten. Kokonaisuus on tietysti koottu erittäin vankkaan metallikoteloon, jonka käyttötuntuma on täsmällinen ja arvokas.

Edullisempi BD7003 tarjoaa pienemmän kynnyksen teräväpiirtomaailmaan siirtymiseen. Blu-ray-elokuvilla sen tarjoama kuva ja ääni eivät kalpene lainkaan isoveljelleen, ja DVD-levyjenkin skaalaus onnistuu 1080p-tarkkuuteen. Sen SD-kortinlukija ymmärtää MP3-, WMA- ja JPEG-tiedostot.

Teräväpiirtoinen soitin tarvitsee parikseen verrattoman vahvistimen. Marantz SR5003 on kohtuuhintainen mutta kaikilla tuoreilla herkuilla varustettu AV-viritinvahvistin. HD-äänien purun lisäksi kattava liitinvalikoima, laadukas 24bit/192kHz DA-muunnin ja puhdikkaat pääteasteet tekevät siitä hintaluokkansa valion. Pykälää kehittyneempi SR6003 lisää pakettiin toisen HDMI-ulostulon, näytöllisen kaukosäätimen, puhdaslinjaisemman etulevyn muotoilun, ripauksen lisää tehoa ja monipuolisemman monihuonetuen.

Stereofonisia uutuuksia

Perinteikästä äänentoistoa Marantz kunnioittaa kattavalla päivityskierroksella. Poimintoja uudesta, entistä suorituskykyisemmästä mallistosta ovat muun muassa uutta tyylikästä muotokieltä noudattavat PM7003- ja PM8003-stereovahvistimet, CD5003-CD-soitin, SA7003-SACD-soitin sekä SR5023-viritinvahvistin.

Koko tuotelinja edullisimmasta entry-level-tasosta alkaen huokuu laadukkuutta. Perinteiseen high endin helmasyntiin, ominaisuuksien karsimiseen, ei ole sorruttu. Range-sarjan vahvistimissa on MM-levysoitinotto, ja CD-soittimet esittävät CD-text-tiedot sekä sisältävät äänenkorkeuden säädön konserttivireen hakemiseen.

Range-sarjan huipulle sijoittuva integroitu stereovahvistin, PM8003, lainaa monia palasia tasokkaasta SC-11S1-mallista. Perustason hintaluokkaan sijoittuvaksi laitteeksi sen äänenlaatua parantavat ratkaisut ovat poikkeuksellisia. Symmetrinen signaaliarkkitehtuuri, kaksikerroksisen kotelon kuparisuojaus ja massiivinen toroidimuuntaja houkuttelevat musiikista pintaan mikrotason informaatiota.

Marantz-hinnasto: http://www.mrhifi.fi/iwc/index.php4?page=productlist&vendor_id=93

MR
 
Lavardin, uusi edustus

Uusi edustuksemme on ranskalainen Lavardin Technologies. Musikaalisen nautinnon lähteitä etsivä vahvistinvalmistaja tekee syväluotaavaa tutkimusta särökomponenttien vähentämiseksi.

Musikaalisen vahvistimen ominaispiirteitä tutkiessaan Lavardin törmäsi epälineaariseen särölajiin, jota se kutsuu muistisäröksi (memory distortion). Hifijournaalien ylistämät vahvistimet tekevät soinnista poikkeuksellisen aineetonta ja kontrolloitua.

Kysynnän kasvaessa suurempiin tehdastiloihin siirtynyt yhtiö valmistaa edelleen kaikki vahvistimet tiukoin toleranssein Ranskassa. Komponentit testataan, valitaan ja mätsätään kokonaisuudeksi aina käsin. Piirilevyjen suunnittelussa Lavardin luottaa ammatti-ihmiseen koneen sijaan.

Tarkka syyni ja usean päivän mittainen testaus kokoamisen jälkeen varmistaa, että jokainen tehtaalta lähtevä yksilö on viaton mallikappale, josta yhtiö voi olla ylpeä. Vahvistimet myös koekuunnellaan tunnetuilla vertailuäänitteillä ennen toimitusta. Alumiinista valmistetut kotelot on tehty kestämään vuosikymmeniä. Tarkkuusmekaniikan periaattein koottu kokonaisuus on saumaton ja täydellisen tukeva.

Lavardinin hinnat alkavat 2 180 euron hintaisesta Model IS -integroidusta, ja valikoimassa on tarpeet raskaan erillislaitteistonkin kokoamiseen.

MR
 
High endin henkäystä vanhaan soittimeen

Cambridge Audion DacMagic päivittää minkä tahansa digitaalisen äänilähteen high end -tasolle. Se on paitsi huipputasokas, 24bit/192kHz ylinäytteistävä DA-muunnin myös ulkoinen USB-äänikortti.

Voit kytkeä DacMagicin optisella tai koaksiaalisella S/PDIF-liitännällä esimerkiksi CD- tai DVD-soittimeen tai Squeezeboxin kaltaiseen verkkosoittimeen. Ulkoinen digitaali-analogi-muunnoksen tekevä laite parantaa merkittävästi parin euron piirejä käyttävien peruslaitteiden äänenlaatua.

Voit edelleen käyttää käyttötuntumaltaan hyväksi todettua soitintasi, sillä DacMagic vähentää myös jitteriä. Tietokoneeseen liittäminen ei voisi olla yksinkertaisempaa: käyttöjärjestelmä tunnistaa DacMagicin automaattisesti äänikortiksi, eikä käyttö vaadi edes ajurien asennusta.

Laitteen äänenväriä voi muuttaa digitaalisen suotimen toimintatapaa muuttamalla. Mieleisensä voi valita kolmesta vaihtoehdosta. Analogiseksi muunnetun signaalin DacMagic tarjoaa balansoidusti XLR-lähdöistä tai perinteisistä RCA-annoista. Digitaalinen läpivienti on sekä optisena että koaksiaalisena tallennusta varten.

Samassa, kompaktissa kotelossa asustavat uusinta tekniikkaa hyödyntävät piiriratkaisut. Texas Instrumentsin 32-bittinen digitaaliprosessori huolehtii signaalin ylinäytteistyksestä, ja kaksi Wolfson WM8740-muunninta tarjoavat vankkumattoman stereokuvan. Laitteen voi sijoittaa vaakaan tai mukana toimitettavan telineen avulla pystyyn.

Kahden digitaalioton (2x coax tai toslink) ja yhden USB-liitännän sisältävä Cambridge Audio DacMagic on joulun paras hifipäivitys - ja vain 359 eurolla.

MR
 
ELAC ja Duevel esittelypäivät joulukuussa

Saksalainen kaiutinsuunnittelu on MR Hifin teemana kahtena joulukuun viikonloppuna. Parasta insinööritaitoa ja luovaa näkemystä hifin kentässä tarjoavat ELAC sekä Duevel.


ELAC-esittelypäivä lauantaina 13.12. klo 10–14

Maahantuojan edustajan voimin tutustutamme sinut 310 CE-, BS244- ja MicroMagic -uutuusmallien valloittavaan ääneen. Uudet kristallikuvioidut bassokeskiääniset sekä legendaarinen JET-haitaridiskantti koettelevat ennenkuulemattomalla tavalla mehevän miellyttävän mutta artikuloivan aineettoman äänen symbioosia.

Elac-hinnasto: http://www.mrhifi.fi/iwc/index.php4?page=productlist&vendor_id=68


Duevel-esittelypäivä lauantaina 20.12. klo 10–14

Duevelin persoonalliset, ympärisäteilevät Planets ja Bella Luna Diamante saavat vuoronsa seuraavaksi. Tule kuuntelemaan miksi kummallisista kaiuttimista niin kohutaan sekä harrastajien keskuudessa että alan julkaisuissa – saadaanko livekonsertti vihdoin autenttisesti kotiin niin kuin väitetään? Vastauksia polttaviin kysymyksiin antaa maahantuoja.

Duevel-hinnasto: http://www.mrhifi.fi/iwc/index.php4?page=productlist&vendor_id=64


YHTEYDENOTTO

MR Hifi
Rastilanraitti 5 A, 00980 Helsinki
(09) 344 3949 sekä 045 679 2200

Tulo-ohje myymäläämme:

MR Hifi sijaitsee Helsingin Vuosaaressa, 250 metrin kävelymatkan päässä
Rastilan metroasemalta (M). Lyhyt tulo-ohje: Vuosaaren sillan jälkeen ramppi
ylös oikealle ja käännös vasemmalle Karavaanikadulle. Rastilanraitille
pääset Karavaanikadun päästä, Rastilan leirintäalueen portin kupeesta
(Rastilan leirintäalueelle löytyy opastus kaikilta pääväyliltä).
Rastilanraitti lähtee leirintäalueen portilta katsottuna oikealle,
leirintäalueen suuntaisesti. Tarkempi kartta löytyy Elisan puhelinluettelon
karttasivulla 54, ruuduissa 78/95. Pysäköintitilaa löytyy Rastilan
metroaseman (M) kupeesta. Huomioithan, että Rastilanraitti on
pysäköintikieltoaluetta ja lappuliisat ovat tehokkuudessaan High
Fidelity -luokkaa. Voit ajaa autosi myymälän eteen ainoastaan tavaran
lastauksen/purkamisen ajaksi.

MR
 
Vs: ELAC ja Duevel esittelypäivät joulukuussa

Niin tänäänhän kaikki olivat tulossa ihmettelemään Duevelin Bella Lunan herkkiä sointuja Rastilaan klo 10.00-14.00. Viisi ensimmäistä Hifi-harrastajat -foorumin lukijaa saa lahjaksi klassisen musiikin cd-levyn jos paikan päälle vaivautuu (manitse tunnus Ondine). Tänään vahvistinpuolella soimassa Unison Researchin 40 wattinen P40 putki-integroitu.

Nähdään ja kuullaan!

MR
 
Tilanne
Keskustelu on suljettu.
Back
Ylös