Monster Cable

kaksonen

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
27 202
Kaupunki
Korvessa
Avataan nyt tällekin ketju tänne. Heittäkääpä kokemuksia merkin kaapeleista. Oman kokemukseni mukaan Monster on Audioquestin ohella yksi mielenkiintoisimmista merkeistä. Mielestäni hyvä kaapeli on bulkki RCA- kaapelin tapainen ja kuten jossain vanhassa hifijulkaisussa kerrottiin niin pahimmillaan kallis High End kaapeli välittää ääntä heikommin kuin laku (hurinat/kaapelin arvot/mittaus).

Kyse on suojauksesta/rakenteesta. Eräs harrastaja sanoi minulle;"erityisen hyvin suojatut kaapelit ovat tylsän kuuloisia, ääni ei tavallaan elä".

Aihe on nyt itseäni kiinnostava koska käytössäni oleva Onkyo tuotemerkki välittää ilmeisesti Monsterin kaapeleita Japanissa. Nykyisen Schulz ADKC 1 välikaapelin olen aikonut jossain välissä vertailuttaa johonkin toiseen. Monster Cable MC 400I-1M Ultra-High Performance RCA Stereo kaapeli on se mihin vertaan, kunhan osuu kohdalle. Ei sillä että nykyinen kaapelointi tarvitsisi varsinaista uusimista (hapettumisen tjms. seikan tähden), mutta kokeilunhalusta - Saanko eroa aikaan.
 
Omat harvat kokemukset Monsterista on ihan positiivisia. Jotenkin mielessäni lokeroin ne samaan koloon just Schulzien kanssa, sillä ainakin edullisimmat Monsterin narut on kovasti samallalailla neutraaleja eikä ainakaan yläpäätä korostavia kuin sultsauksetkin. Digiboxilta ääntä on telkkusetissä jo vuosia kuljetellut Monsterin edullisen pään johdot ja hyvin hommansa hoitavatkin. Mekaaninen rakenne ei niin yyber upea mutta asiansa hyvin hoitava kuitenkin.
 
Minulle on nykyään tärkeämpää hyvä suojaus kuin jonkun rakettitieteen ja edellä aikaansa olevien innovatiivisten ratkaisujen tutkiminen. Kukas näitä Monstereita Suomessa edustaa? Muutamalla liikkeellä myynnissäkin.
 
Minulla oli Monsterit referenssinä ensimmäisille Tahvoille aikoinaan. Hyviä kaapeleita, varsinkin liittimet ovat jämäköitä. Hintakaan ei paha.
 
Itselläni on käytössä Monsterin RCA, XLR ja kaiutinkaapelit. Jämäköitä letkuja hyvillä liittimillä ja erittäin sopuhintaisia.
 
Monet musiikin ja kuvan ammattilaiset luottavat Monster® tuotteiden laatuun. Heitä ovat mm. Ozzy Osbourne, Carlos Santana, Earth Wind and Fire, Prince, BB. King, Aerosmith, Quincy Jones, NoDoubt, Linkin Park, The Scorpions, Barenaked Ladies, Slayer, Van Halen jne. jne.

ozzy_osbourne.jpg
 
Mallas sanoi:

Saattaa olla, ainakin kaapeleita ilmeisesti saa. Monsterin sivuilla:


The Monster In Finland
Finland

Interconnect Nordic AB
Flojelbergsgatan 7A
431 37 Molndal
Sweden
Phone: +46 31 87 2950
Fax: +46 31 87 2004
Email: Tomas Hard af Segerstad
 
Minulla on kolme metrin mittaista paria Monster Cable Interlink Reference 2 kaapeleita.
Ostin ne vuonna 1988, olivat niitä ensimmäisiä huippukaapeleita Suomessa, hintaakin oli silloin n. 1100 mk/pari joka oli siihen aikaan aika paljon kaapeleista.
Vuosien varrella on tullut kokeiltua moniakin eri merkkisiä ja hyvä laatuisia kaapeleita, mutta kaikki ne ovat jatkaneet matkaansa minulta, nämä vaan ovat jääneet.
Soundiltaan nämä ovat neutraalit mutta erottelevat, ilmavat, tarkat ja hyvä koko äänialueen toisto. Siksi ne ovat minulla edelleen käytössä.
Olen käyttänyt niitä monissa eri kokoonpanoissa ja aina ovat toimineet äänellisesti hyvin.
Vuosia sitten Monsterin "kulta-aikana" liikkui maailmalla näistäkin johdoista piraattikopioita. Niitä voi olla vieläkin liikkeellä, joten kannattaa olla varovainen jos näitä käytettyinä ostaa.
Minullekin on niitä eksynyt kaksikin paria eri aikoina.
Päällepäin näyttivät ihan aidoilta, mutta kun liittimen avasi paljastui karu totuus, ihan tavallista sähköjohtoa siellä oli.
Monsterin huippupään johtojen rakenne on melko monimutkainen eli siitä on tavallinen sähköjohto kaukana.
 
Käytössä ovat Monster Interlink CD (aikaisemmin cd:ltä vahvarille, nykyisin dvd-soittimelta) ja Monster Interlink 300, joka välittää virittimen signaalin. Kumpikin kaapeli on ollut virassa vuodesta 1988. Asiallinen rakenne ja hyvät, tiiviisti istuvat kontaktit. Interlink CD varsinkin on ollut hyvä peruspiuha, jolla pärjäsin 19 vuotta cd:n ja vahvarin välillä. Tosin harrastuksen ns. vakavuus ei Monstereiden aikaan ollut niin totisella tasolla kuin nykyisin.
 
Liittyen otsikkoon, muttei varsinaisesti tuotteisiin. Monille onkin jo varmasti tuttu hirviökaapeleiden varsin "tyly" toiminta markkinoilla. Tottahan tuotemerkkiä pitää suojella, mutta mielestäni rajansa kaikella. Negatiivinen julkisuus pistää äänestämään lompakollaan. Lisää vaikkapa wikipediasta:
http://en.wikipedia.org/wiki/Monster_Cable_Products

...jatkakaa vain...
 
[OT] JIM:illä esitettävässä Street Customs -ohjelmasta tuli viime viikolla jakso, jossa kustomoivat bentleyn Noel Lee:lle. Kävivät siinä ohessa hyvin kevyesti Monster Cablen historiikkia läpi. [/OT]
 
Back
Ylös