Monikanavasta stereoon, budjettiratkaisuja

Rane

Käyttäjä
Liittynyt
17.5.2008
Viestejä
895
Noniin, nyt lyödään viimeinen naula arkkuun ja tehdään Ranesta stereomies. :)

Eli katselussa olisi n.250-300e arvoinen stereovahvistin, eli budjettiluokassa liikutaan. Mieleni tekee jotain erilaista, tällä hetkellä käytössä H/K AVR230, joka on todella hyvä vahvistin, mutta toisto saattaa jäädä hieman vajaaksi, jos musiikkia kuunnellaan. Tällä hetkellä kiinnostaa tuo Procasterin AV-4346 hyvin vahvasti, kun siellä nuo pikkuputkoset katselee lasin läpi.. Varmaan NAD olisi toinen mikä tuossa luokassa olisi hyvä. Mutta onko muita vaihtoehtoja.? Tuo NAD on varmasti hyvä vahvistin, mutta jotenkin ei vaan houkuttele.. Mistä lie johtuu... :)

Ja toisekseen, pitäisi hommata CD-soitinkin. Sile hintaa 200-250 max. Varmaan NAD olisi siihenkin kätevä ratkaisu. Vai? Saako käytettynä laadukkaita tuohon hintaan, mieluusti mahd. saman värinen vahvaimen kanssa, oli se sitten vaikka tuo Procaster tai ei.

Varmaan käytettyjä suosittelette, mutta kertokaa toki jos uutena olisi tuohon hintaan jotain mukavaa. Tuo Procaster nostaa veden kielelle..
 
Ota Kingrex T20 tai Nuforce Icon tilapäiseksi vahvistimeksi ja vertaat tulevia vahvistimia siihen ja samalla saat enemmän aikaa etsiä sen hyvän. :D
 
Kiitos, mutta en mahda tehdä mitään väliratkaisuja. :) Kaikki mielipiteet ja ehdotukset ovat toki tervetulleita, mutta tarkoituksena koota se setti jolla pärjätään vähän pitempään taas.
 
Myyt tuon H/k,n ja etsit tuolta harrastajien myyntiilmoituksista jonkin käytetyn pelin. Esim Rega mira 3 oli siellä vähän aikaa sitten todella edullisesti.Ja on jo ihan kelpovahvistin =))
 
Mä tykkään, että Kingrexi käy kyllä pidempiaikaiseksikin vahvariksi no problem. Kunhan vaan yks inputti riittää.
 
premier sanoi:
Mä tykkään, että Kingrexi käy kyllä pidempiaikaiseksikin vahvariksi no problem. Kunhan vaan yks inputti riittää.

Allekirjoitan. Omassa käytössä vain inputit loppuivat kesken. Myöskään potkua ei isommilla kuunteluvoimakkuuksilla ollut tarpeeksi, ääni muuttui turhan kovaksi.

Muutoin oiva peli.
 
ClasOhlsoniltahan saa sen RCA-vaihtajan siihen lisäksi.
 
antvarh sanoi:
Allekirjoitan. Omassa käytössä vain inputit loppuivat kesken. Myöskään potkua ei isommilla kuunteluvoimakkuuksilla ollut tarpeeksi, ääni muuttui turhan kovaksi.

Muutoin oiva peli.

Ostaa 100db herkät kajarit niin ei oo mitään ongelmaa :D
 
Täälläkin Kingrex riittää vahvistimeksi musiikkikäytössä. Ja onhan siinä kaksi inputtia, kun lasketaan USB mukaan. DA-muunninkin on laadultaan kelpo.
 
Ei taida yksi input riittää.. Tuo Dussun vaikuttaa ihan mielenkiintoiselta. Onko kellään kokemusta laitteesta? Mikä olisi tuohon hyvä CD-soitin? Jos olisi hopea niin olisi plussaa, koska Dussunkin on.

Onko vielä muita ehdotuksia, otetaan avosylin vastaan.
 
Rane sanoi:
Kiitos, mutta en mahda tehdä mitään väliratkaisuja. :) Kaikki mielipiteet ja ehdotukset ovat toki tervetulleita, mutta tarkoituksena koota se setti jolla pärjätään vähän pitempään taas.

Kingrex T20:n ei välttämättä tarvi olla mikään väliaikainen ratkaisu. Itse testailin sitä kotona sen virtalähteen kanssa ja on kyllä todella oiva peli pikkusettiin. ProCasteria en ole kuullut, mutta itse en kyllä noiden kahden välillä katselisi edes ProCasterin suuntaan. Kingrex on oikeasti aika vakuuttava peli ja soi kivasti.
 
Käyppäs Rane vilkaisemassa Wasahifin sivuja. Sieltä lähtisi 500€:lla uusi Marantzin budejttikokoonpano vahvarilla ja cd-soittimella. Tietenkin käytettynä saisit vähän päheemmät vehkeet samalla rahalla ja en tuolle budjetti-Marantzin vahvistimelle laittaisi kovin epäherkkiä kaiuttimia, mutta muuten vaikuttaisi ihan pätevältä tsydeemiltä.

Tietenkin esim. tuo Dussun on aika muskelivehje, joten eipä jää ainakaan vateista kiinni. Varmaan se halvin Nadin cd-soitin passaisi Dussunin kanssa hyvin vaikka olisikin ulkoisesti erilainen. Toinen pätevä ja vähän kalliimpi soitin voisi olla Marantzin CD-6002, tosin kun ei tiedä tuota Dussunin soundipolitiikkaa, niin Marantz voi mennä liian kirkkaaksikin sen kanssa, siinä mielessä Nad olisi ehkä turvallisempi vaihtoehto. Hifihuoneella taisi olla muuten joku vanhempi Nadin integroitukin myynnissä aika halvalla.

Mitkä muuten oli ne kajarit jotka settiin tulisivat?
 
Settiin jää Tannoyn F2. Joo, ei varmaankaan ole mikään ongelma ostaa käytettyä. Eli Dussun ja NAD olisi hyvä pari. Antakaa nyt jonkin verran lisää vaihtoehtoja, niin on siitä lähteä hyvä puntaroimaan, ja kuuntelemaan. Olisi toki plussaa jos vehkeet löytyisivät Oulun alueelta, niin pääsisi kuuntelemaan. Tuolla tuo myynti-ilmoitus: https://foorumi.hifiharrastajat.org/showthread.php?49265
 
Vai Oulun alueelta... No Nadit saa JJHifistä ja Marantzit Hifistudiolta. Noita Nadin budjettivehkeitä ei taida olla vain JJHifillä liikkeessä esillä, eikä ole tietoa onko Hifistudiolla niitä halvimpia Marantzejakaan. Mutta ainakin JJHifiltä löytynee Denonin budjettisettiä, joka on ihan perushifiä, tosin ei ehkä ihan terävintä kärkeä tuossa luokassa. Sama taitaa olla myös Onkyon kanssa. Hifistudiolta kannattanee katsella myös Harman Kardonin halvemmanpään cd-soittimia, ne ovat olleet aika miellyttäviä ja rauhallisia soinniltaan.

Nuo Tannoyt olivat jonkin verran tummasoundiset, joten niitä voi mielestäni aika surutta parittaa myös vähän kirkkaampisoundisen elektroniikan kanssa.
 
Juu, kiitoksia. Onko tuo Dussun oikeasti laadukas, en ole ennen merkistä kuullut. Ilmeisesti kiinahifiä? Miten toimisi Dussun, NADin CD-soitin noiden F2 kanssa? Jouluna paritan varmaan vielä DVD-soittimen siihen. Ilmeisesti ei ole koaksaaliliitäntöjä tuossa ollenkaan? Onko sisään rakennetua RIAAta?
 
Juu, bongasin juuri saman laitteen itsekkin. Onko tuo sitten minkämoinen peli? Onko tuolle Arcamille millaisa CD-soittimia, onko minun hintaluokkaan edes käytettynä?
Tuo Dussun vaikuttaa mielenkiintoiselta ja hyvältä laitteelta, mitä ole lukenut.
 
Rane sanoi:
Onko tuolle Arcamille millaisa CD-soittimia, onko minun hintaluokkaan edes käytettynä?

Jos CD72:n tai CD73:n löydät käytettynä, niin hyvällä tuurilla voi mennä tuohon sun budjettiin. Uutena olleet ~700€:n hintaisia.

Itse ainakin pidän kovasti tuosta CD72:sta :)
 
Back
Ylös