monihuonejärjestelmä, Sonos, Squeezebox ym..

landola

Käyttäjä
Liittynyt
6.8.2006
Viestejä
769
Jes

Pitäisi saada kasatuksi sopiva systeemi seuraavanlaiseen tilanteeseen. 5-6 eri huoneeseen pitäisi saada soimaan musat joko (irralliselta) yhdeltä kovalevyltä, tai netistä, tai halutusta ohjelmalähteestä - esim. cd-soittimelta. Jokaisessa huoneessa on oma kaukosäätimensä, jossa näkyy musakirjasto (kovalevy, cd, netti..) tai sitten se näkyy huonekohtaisesta päätelaitteesta jota voi kauko-ohjata. Eri huoneissa valitaan haluttu musikki soimaan siis kaukosäätimellä, kussakin haluttu musiikki, toisista huoneista riippumattomasti. Huoneita tulee myös voida ryhmitellä halutulla tavalla niin, että osassa huoneita soi sama musiikki yhdellä kaukosäätimen valinnalla. Kaiken kaikkiaan millä vaan kaukosäätimellä tulee voida ohjata minkä vaan huoneen musiikin valintaa ja huoneita ryhmitellään tarpeen mukaan. Musakirjastona tulisi olla irrallinen kovalevy, laitteiston asennusvaiheessa toki voi olla käytössä tietokonekin, mutta loppupeleissä tarkoitus on ettei hommaan tarvitse tietokonetta kun sitä käytetään. Kaiuttimiksi tulee aktiivi- tai passiivimalleja tarpeen mukaan.
Sonos Ja Squeezebox ovat ensimmäisiä, jotka osui silmiini netistä. Tarvitsen lisäinfoa laitemerkeistä, ominaisuuksista ja mahdollisuuksista - kommentteja, kokemuksia ja mielipiteitä otetaan mielellään vastaan!


Jussi
 

tuovitim

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.10.2006
Viestejä
51
Kaupunki
Helsinki
Varaukseton suositus Sonoksen tuotteille täältä! Täyttää kaikki nuo vaatimuksesi ja käyttökin on mukavaa. Itselläni tosin omakohtaisia kokemuksia vain kahden zonen Sonos systeemistä, mutta ymmärtääkseni tuon pitäisi hanskata nuo lisäalueet ilman mitään ongelmia. Sonokselta löytyy sekä vahvistimellinen soitinyksikkö että pelkillä linjalähdöillä varustettu yksikkö (nykyään löytyy myös kaiuttimella varustettu yksikkö).

Ainoa negatiivinen puoli on tuon kaukosäätimen hinta eli, jos meinaat kuusi sellaista ostaa, niin kalliiksi tulee. Sonoksia voi ohjata myös miltä tahansa tietokoneelta desktop controller softalla. iPhoneen ja iPod touchiin löytyy myös ohjainsofta.

-Timo-
 
Ylös