Modulaarinen laitetaso

sihvis

Hallituksen jäsen
Hifiharrastaja
Liittynyt
16.8.2006
Viestejä
12 384
Kaupunki
Kouvola
Toisaalla kyseltiin eri ratkaisuja LP-levyjen säilytykseen ja ketjuun ilmestyi linkki Boltz furnituren sivulle. Tämä firma tekee teräksestä erilaisia huonekaluja (ja myy designklassikoita toisella nimellä varustettuna erittäin halvalla :( ) ja mallikuvat saivat taas ajatuksia liikkeelle.
Sivustolla on myös laitetasoja saatavilla ja tässä kohtaa tulee ilmi tuo modulaarisuus miten sivupalojen korkeutta vaihtelemalla saadaan tarpeen mukainen hyllykorkeus, kasaaminen onnistuu muutamalla mutterilla.

Design on aika teollinen, omaan makuuni sopisi hieman enemmän kotikäyttöön suunniteltu, eli ei niin paljon turhaa sivureunaa, pyörät hiiteen, sivupalojen kuvioinnin mallia voisi ottaa vaikka vanhan singerin valurautarungosta...

Seuraavaksi hifistille tulee mieleen että mites se värinänvaimennus, tuo teline soi varmasti kuin kello. Sen sijaan että alettaisiin liimailemaan vaimennusmattoa, joka sekin toimiii, löytyy briteistä firma nimeltä http://www.sounddeadsteel.com/ joka tekee vaimennettuja metallilevyjä ja muutakin, katsokaapa http://www.sounddeadsteel.com/videos.asp tuolta vibration-video.

Tuollaisesta tehtynä esim lattian kautta johtuvan värinän vaimennus vain paranee ylöspäin tasoa mentäessä.
Värivaihtoja niin paljon kuin metallipajalta löytyy maalivalikoimaa.
 
Miten nuo lattian kautta tai muualta tulevat värinät kuuluu soundissa? Ennen nykyistä asuntoa ja laitetasoa mun Rotelit oli kaikki lattialla. Lisäksi asunnon alla rakennettiin järeää väestönsuojaa räjäyttelemällä niin että meinasi taulut tippua seinältä ja viinilasit vaan kilkatti kaapissa. Kertaakaan ei edes CD-soitin skipannut vaikka muuten musiikista ei paljoa kuullutkaan räjäytyksen mytinän yli. En nyt yritä trollata tätä ketjua pilalle, mutta mun mielestä ei kannata liioitella millään hydraulijousilla tai vaimennusmatoilla.
 
^

Jostain taitaa löytyä ketjukin eri alustojen vaikutuksesta. Onko sitten liiottelua nuo jouset ja matot vai ei, sitä en tiedä, mutta eri materiaali laitteiden alla soi eri tavalla. :)
 
Jos siinä räkin päällimmäisenä on levysoitin, LP-levysoitin, niin oletan kerros kerrokselta lisääntyvän vaimennuksen olevan eduksi, ei tule askelet läpi ääneen.
Ja monissa räkeissä on erityisesti panostettu vaimennukseen, materiaalilla ja erikoisemmilla rakenteilla.

Osin tietysti kyse on varmuuden maksimoinnista.
 
Back
Ylös