Modified PS1...hämmentävä kokemus!

kaasari

Käyttäjä
Liittynyt
22.12.2006
Viestejä
22
Onkos porukalla jo paljonki modattuja pleikkareita CD-soittimena? Ite sain vihdoin yhden valmiiksi, ja onhan ukko äimänä! :D SE OIKEESTI KUULOSTAA HYVÄLTÄ!!! Kun josku jostain luin, et muistuttaa ääneltään kaukasesti vinyyliä, niin silloin jopa nauroin kommentille. Nyt jouduin naurut nieleen. Kyllä siinä oikeesti tilantunnussa, stereokuvan syvyydessä ja joiltain osin dynamiikassa on jotain mikä vinyyliä muistuttaa. Tuossa on kyllä potenttiaalia...se ainoo oikea 1002 malli on tämä yksilö. Ainoo modi on toi lähtöjen muuttaminen ton ohjeen mukaseksi.
http://dogbreath.de/PS1/output/output.html
 

Liitteet

  • pleikka.jpg
    pleikka.jpg
    84,1 KB · Katsottu: 198
Kai se pitää tännekin postata sitten... Oma 5xxx-sarjalainen ilmaiseksi kaverilta saatu pleikkarini ei ole kokenut oikeastaan sisäisiä muutoksia ollenkaan, tietty niitäkin voisi tehdä jos jaksaisi. Tällä hetkellä ääni on minusta "ihan kiva", ei enempää eikä vähempää. Ei ainakaan liian innostavaksi voi haukkua.

http://otu.nn.fi/kuvat/Pleikkari/

Ketjun aloittajan näkemys aiheesta on kyllä asiallinen, tuosta omasta kotelosta tuli vähän turhan iso ja ruma. Panostuskaan ei kyllä ollut kovin kova. :)
 
joo on se hyvä, mutta kahta erilailla modattua kokeilleena sanoisin, että kandee laittaa helpot välikaapelit, antoaste ei ole väkevin mahdollinen ja se kuuluu myös, jos piuhat on jarruna.
 
Paljonkohan variaatioita maailman mahtuu näistä PS1:stä ennen kuin aurinko sammuu? Mulla on tällä hetkellä akkutoimisena rankasti modattu pleikkari. Pystyy käyttämään verkkovirrallakin, jos ei jaksa välillä latailla akkuja. Kivan kuuloinen.
 
Olli sanoi:
Paljonkohan variaatioita maailman mahtuu näistä PS1:stä ennen kuin aurinko sammuu? Mulla on tällä hetkellä akkutoimisena rankasti modattu pleikkari. Pystyy käyttämään verkkovirrallakin, jos ei jaksa välillä latailla akkuja. Kivan kuuloinen.

Laitappa vähän tarkempaa faktaa tästä laitteesta. Millasia akkuja käytössä jne?
 
otu sanoi:
Laitappa vähän tarkempaa faktaa tästä laitteesta. Millasia akkuja käytössä jne?

Bongaa tuolta myydään osiosta, siellä on niin tarkat tiedot kuin löytyy.
 
Kolmen tunnin päästä mulla on toivottavasti taas tommonen 1002 alkuperäisessä kuosissaan. Kesällä oli yksi, mutta en sille koskaan jaksanut muuta tehdä kuin purkaa. Jos tuolle uudelle yksilölle jokusen modin tekisi.

Tällä hetkellä soitellaan 5502:lla, jossa taitaa sama tavaraa olla sisuksissa kuin tuossa 1002:ssa? Joka tapauksessa ilman modausta vertailtuna vaikka muutaman vuoden vanhaan perus Denoniin ero on selkeä pleikkarin eduksi. Ja vielä selkeämpi ero saadaan jos vertaillaan tuollaiseen "perus pleikkariin" kuten 7002 tjps. 1002 ja 5502 ero modaamattomana ei ole kovinkaan suuri mielestäni.
 
No nyt noita on hallussa kaksin kappalein ja kerkeän tässä varmaan tän viikon totuttelemaan korvaa modaamattomaan versioon, kun odottelen osia modia varten. Jos viikonloppuna pääsisi kokeilemaan sitten modatulla.
 
kaasari sanoi:
Ainoo modi on toi lähtöjen muuttaminen ton ohjeen mukaseksi.
http://dogbreath.de/PS1/output/output.html

Kertokaas joku viisas missä mättää kun ei kuulu oikeen muuta kuin hurinaa. Ton ohjeen mukaan täälläkin on menty, mutta erilliset RCA rungot käytössä.

e: Ongelma näyttää tosiaan johtuvan noista erillisistä liittimistä. Ilman niitä toimii mukavasti, täytyy siis jatkaa säätämistä
e2: maadotus oli huonosti. Ongelma siis selvisi.
 
Projektin edetessä uskaltanee jo pientä kuvaa paljastaa.

ps1_mod8.jpge: vähän parempi kuva.

Joku vois heittää vinkkejä, kun pitäs tohon levyn päälle joku kansi kehittää.
 
Kutvonen sanoi:

Tuli sitte semmosta kokeiltua, missä signaali vahvistuu putkella. Olen kyllä huono kertomaan mitään teknisiä ykstyiskohtia, mutta semmoisen havainnon tein, että kuuntelutilasta löytyi aivan uusia resonansseja ja soundi taattua pleikkaa + vähän .. fjongaa?
 
Nostetaas pikkasen ylös tätäkin. Tuli löydettyä kaapin perältä vanha PS1, mallia 5502. Pitihän se heittää heti tulille ja katsoa vieläkö siinä henki pihisee. AV multi outista piuhat kiinni Nadin vahvistimeen, virtapiuha seinään ja cd sisään. Tunnari ääni kajahti heti ilmoille ja sitten jännäämään lähteekö cd soimaan, jo vain:) Aivan kuten joku on joskus sanonutkin, ilmava, erotteleva ääni, miellyttävän lempeä. Nyt iski halu kuitenkin alkaa hieman tuota koteloa muuttelemaan erilaiseen ulkoasuun, minua kun ei tuo muovinen härpäke hirveästi hotsita. Minkäslaisia koteloratkaisuja olette tehneet kyseiselle laitteelle? Metallia tai puuta tuon ympärille olisi saatava.
 
^ modattuna toi paranee. itsellä kanssa modattu 5502. kotelo on 2mm alumiinia ja bitumia sisältä.

ps_valmis2_pikku.jpg


ps_valmis3_pikku.jpg


siinä oma kotelomodaus.
 
^ Onpas tyylikkään näköinen kotelointi ! Tuosta sisuskamojen modauksesta kysyisin, että mistäs niitä osia voi tilailla?
 
^ Tuosta kotelostasi olisin vielä kysynyt, että onko sulla pohjassa rei´itys että ilma pääsee kiertämään vai syntyykö sitä lämpöä niin vähän ettei ole tarpeellista?
 
Kiitoksia neuvoista ja kuvista. Täytyy alkaa pähkäilemään omaa kotelointia.
 
Back
Ylös