Moderoinnin linjat

Janste

Käyttäjä
Liittynyt
31.10.2006
Viestejä
1 304
Kertokaa jos olen väärässä, mutta nyt näyttäisi siltä satasella saa vuodeksi
sellaiset kirjoitusoikeudet ettei foorumin säännöistä tarvitse välittää?

Pyydetään välttämään henkilökohtaisuuksin menemistä ja puhumaan asioista yleisellä tasolla.
Mutta kaupallisella alueella "kerätään väki kokoon" provoisoivalla aloituksella ja päälle
singotaan suoria vihjailuja harrastajia ja kaupallisia kilpailijoita kohtaan!

Tämä taitaa olla se tämän päivän "edes jollain tasolla". Minä en käsitä.
Kuka täällä jakaa tätä mielipahaa tällä hetkellä?

Itse lukisin vaikka viittä eri Audioholiccia tämän sijaan.
Niillä mielipiteillä ei ainakaan olisi kaupallisia intressejä takanaan.


Vai olenko ainoa joka asiaan on kiinnittänyt huomiota?
 
Ottamatta nyt kantaa juuri tälläkertaa esillä olevaan tapaukseen muistutan että kauppiaat omalla osiollaan vastaavat itse tekemisistään. Kauppias aueella on omat sääntönsä. Jos kauppiaat eivät riko kauppias osioon asetettuja sääntöjä saavat he vapaasti alueelllaan toimia.

Asiakkaat voivat sitten valita kauppiaansa. Kenenkään alueelle ei ole pakko mennä. Keneltäkään ei ole pakko mitään ostaa.

Linkkisi sääntöihin viittaa yleisen alueen sääntöihin. Kun kauppiaat rikkovat yeisellä alueella näitä sääntöjä seuraa siitä banni yeiselle alueelle. Tätä on myös sovellettu käytännössä.

Ylläpito ja halitus seuraavat kyllä keskustelua ja käyvät kulissien takana keskustelua toimenpiteistä.

t. Pirkka
 
pirkka sanoi:
Linkkisi sääntöihin viittaa yleisen alueen sääntöihin.

t. Pirkka

Lainaus linkin takaa: Keskustelupalstan säännöt, jotka koskevat kaikkia osioita:
 
pirkka sanoi:
Asiakkaat voivat sitten valita kauppiaansa. Kenenkään alueelle ei ole pakko mennä. Keneltäkään ei ole pakko mitään ostaa.

Yleisen viihtyvyyden nimissä ylläoleva lausahdus ei mielestäni oikein toimi perusteluna.
Etenkään kun kauppias-alue on liimattu tiiviisti foorumin yhteyteen.

HifiJu... siis A-holic voisi perustella "ettei näitä postauksiani ole pakko lukea."
Ei muuten voisikaan, kun on eri säännöt...
 
Janste sanoi:
Yleisen viihtyvyyden nimissä ylläoleva lausahdus ei mielestäni oikein toimi perusteluna.
Etenkään kun kauppias-alue on liimattu tiiviisti foorumin yhteyteen.

HifiJu... siis A-holic voisi perustella "ettei näitä postauksiani ole pakko lukea."
Ei muuten voisikaan, kun on eri säännöt...

Valitttavasti maailmassa tulee usein eteen tilanteita tai asioita, joista ei pidä. Koskaan ei ole mahdollista miellyttää kaikkia yhtaikaa. Nyt on valittu selkeä linja ja sen kanssa nyt on pärjättävä. Täytyy vain tiedostaa asia ja jos se ei miellytä on toimittava siten että haitta on mahdollisimman pieni.

Kauppiaat vastaavat itse omista alueistansa ja riippuen toiminnastaan saavat joko hyvää tai huonoa julkisuutta.
 
Homma selvä minun osaltani.
Ehkä tässä on vain kyse kehittyvän foorumin kasvukivuista.
 
Luonnollisesti näinhän se juuri on. Kauppiaat tai ainakin eräs heistä on ottanut tuon Pirkan lauseen aika kirjaimellisesti eli pitää tonttiaan täysin omanaan, moderaattorit ja hallitus seuraa tilannetta ja puuttuu selkeisiin ylilyönteihin. Moderointikynnys on kuitenkin siellä huomattavasti korkeampi kuin yleisellä alueella..
 
Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä että nimittely, henkilökohtaisuudet ja riidan kylvö ei ole sallittua kauppiaiden omalla alueellakaan. Ensisijaisesti asiaa pitää lähestyä minusta hallituksen hyväksymillä sääntömuutoksilla jos niille on tarvetta.
 
Jahas, eräs kauppias poisti koko ketjun kun ei mahtaneet viestit hänen omia tarkoitusperiään tukea. Asiallista tekstiä siellä kuitenkin paria pientä poikkeusta lukuunottamatta oli kommentistaan huolimatta :D Hienoa toimintaan siis taas kerran.

Itse tässä ajattelin, etten siellä käytävään keskusteluun enää henkilökohtaisesti ota osaa. Näin, koska mielelläni näkisin oman tekstini hieman pitkäikäisempänä ja myös jotain järkeä senkin puolen moderoinnissa. Nyt tuosta ei kyllä ei tule mitään järkevää. Ehkä sitten joskus.
 
Kyseinen kauppias aloittaa ketjunsa niin, että niiden toivotaan synnyttävän keskustelua - hyvä juttu. En ole ollut noista isommin kiinnostunut, mutta koska esim. eräässä noista minusta oltiin tekemässä kävelevää Naim mainosta, pyysin moderaattoria poistamaan ketjusta kaiken joka koskee itseäni. Samoin tässä viimeisessä (nyttemmin poistetussa) katsoin aiheelliseksi vastata omalta osaltani.

[moderoitu henkilökohtaisuudet]

Hmm... pitäisi ehkä perustaa tuommoinen Tawe's Blog?
 
Vaikuttaa siltä että pitää perustaa kauppiaiden ja foorumin käyttäjien välinen Military Zone, jossa saa haukkua täyslaidallisen ja mitään ei poisteta. Samalla voidaan siirtää ko. osasto Suomi24.fi foorumille.

Koska moderaattorit joutuvat koko ajan olemaan typerän kinastelun middle man roolissa, niin joutunemme siirtymään rankemman moderoinnin linjalle. Tämä ei ole vielä toteutunut strategia mutta siihen mennään jos homma jatkuu samaan tyyliin. Miettikää siis mikä on oikeasti tarpeellista kirjoittelua ja käyttäkää sitä ilmoita ylläpidolle nappia silloin kun on tarve.
 
Tawe sanoi:
[moderoitu henkilökohtaisuudet]


Ehdin lukea kyseisen kohdan ennen yliviivausta, ei siinä ollut kuin asiaa , ei mitään syytä poistaa.

Onhan touhua, jossain ei saa verrata laatua ja hintaa, tai saisi puhua yleensä hinnasta mitään.
Toisissa ei saa kertoa edes totuutta, on liian henkilökohtaista.

( MODEROITU IHAN ITE )
 
Yritykseen kohdistuva julkinen kritiikki ilman viitettä tapahtuneeseen / faktoihin on mustamaalausta, herjausta tai mitä lie.

Mikä estää ketä tahansa tässä viestiketjussa kirjoittavista nimimerkeistä olemasta kilpailevan kaupallisen tahon edustaja? Ei yhtään mikään. Moderaattorin on varjeltava sekä kauppiaan että harrastajan etuja. Jos siitä tulee liian vaikeaa niin keskustelua vain moderoidaan suoremmin, kyselemättä. Tässä tapauksessa en voi sallia kauppiaan herjausta ilman kauppiaan mahdollisuutta vastineeseen ja toisaalta en voi sallia että kauppias savustetaan ulos foorumilta taustaltaan tuntemattomien kirjoittajien toimesta ylläpidon työmäärää kasvattamalla. Tähän vielä täsmennyksenä, että minulle taustaltaan tunnettuja ovat ainoastaan henkilökohtaisesti tuntemani henkilöt ja kauppiaaksi foorumilla tunnustautuneet.

Tawen viestin tapauksessa vaihtoehtoina oli poistaa koko viesti tai yrittää parhaani perustuen niihin faktoihin mitä satun tietämään. Ensi kerralla huomioin kyllä Ovaisasen palautteen toiminnassani ja poistan kaiken, jos en tiedä tapauksesta kaikkea mahdollista.
 
d.jpg


Oliko tämä(kin) kuva liian rivo kun piti poistaa tuolta.

https://foorumi.hifiharrastajat.org/showthread.php?45139&p=680128&viewfull=1#post680128
 
Back
Ylös