Mittauskalusto puoliammattimaiseen käyttöön

hoffa

Sepittäjä
Kaupallinen toimija
Hifiharrastaja
Liittynyt
11.2.2007
Viestejä
6 668
Kaupunki
Joensuu
Pitäisi kasata mittauskalusto kaiuttimien mittaukseen. Mittaustilana luultavasti toimisi ympäri vuoden erään maanviljelijän vaakasiilo. Siilo on mitoiltaan 80 metriä syvä, n. 10 metriä korkea ja 12 metriä leveä. Sisälle voi ajaa suoraan autolla, kuten traktorillakin ;).

Mielessä oli kannettava PC ja siihen ohjelmaksi LspCadin mukana tuleva JustMLS. Verrokki ohjelmana sitten Acoustisoftin RplusD (ETF:n seuraaja). Todennäköisesti RplusD on akustisiin mittauksiin vielä kätevämpi ja monipuolisempi mitä JustMLS. Hintaa sillä on viimeisten tietojeni mukaan 300 dollaria. Tuolla jossain ketjussa vain Kimmosto mainitsi, että Maudion Fasttrack Pro on varsin kohiseva laite, eikä sovellu oikein särömittauksiin. Kannettavan kanssa se vaan taitaisi olla ykkösvaihtoehto. Maudion USB Transitista ei niin ole kokemuksia.

Sinänsä en ole täysin tietoinen onnistuuko RplusD -ohjelmalla mittamaan edes säröjä. 3D vesiputousspektrin sai ainakin ETF 5.x:n demoversiolla. Sekin kertoo vähän jotain jo. Kannettavan PC:n ja ulkoisen äänikortin/DA-muuntimen vaihtoehtona olisi sitten ihan ATX-rautaan pohjautuva PC helposti roudattavaan koteloon näytön kanssa pultattuna. Äänikorttina toimisi Maudion Audiophile 2496 PCI-väyläinen äänikortti. Se on ainakin tullut todettua toimivaksi. Samaiseen roudauskoteloon voisi tietenkin integroida myös pienen mikserin tai muun mikkietusen sekä päätevahvistimen kaiutinta varten. Tietysti myös linjaulostulo aktiivista jakoa varten pitäisi olla.

Olisiko muita äänikorttina toimivia laitteita kuin nuo mainitsemani? Fasttrack Pro:n etuna olisi ainakin se, ettei tarvitsisi erillistä mikkietusta.


T:

Jussi Hoffrén
 

hoffa

Sepittäjä
Kaupallinen toimija
Hifiharrastaja
Liittynyt
11.2.2007
Viestejä
6 668
Kaupunki
Joensuu
Jepsan.

Clio menenee vähän yli budjetin kyllä. LspCad:kin melko tyyris, mutta kerranhan se vain kirpasee.

Vilkuilin tuolta vähän PuuCee-rautaakin jo ja aika jerkun koneen saapi jo läppärin hinnalla kasattua vaikka näytönkin laskisi vielä mukaan. Ilmeisesti 19" littu on pienin mitä kannattaa nykyään ajatella. Isohan tuosta kombinaatiosta tuleekin kyllä niin se näyttö varmaan sopii siihen samaan lootaan vielä kivasti.

Pitäisi vielä sopiva päätevahvistin tai ehkä parikin päätettä keksiä tuohon settiin. Aktiivisuotoja varten 2 kanavaakin menee helposti jo. Nyt vaan ei taida mistään löytyä pikaiseen hätään Gainclonelle hyviä piirilevyjä. Nehän toimisi melko hyvin tuossa tarkoituksessa. Sinänsä tuolla pojottaa yksi Nad 214 stereopääte turhana, mikä on aika hyvä protoiluun hyvien suojauksiensa ansiosta. Jos jollain olisi tarjota edullisia päätteitä, niin voi pistää YV:tä vaikka.
 
Ylös