Miten Ocellia Grandis Calliope .30 toimii suht. pienessä kuunteluhuoneessa ?

Audiomania.fi

Yhteistyökumppani
Liittynyt
24.9.2007
Viestejä
2 885
Kaupunki
Helsinki
Ehtoota !

Halukkaille tarjoutuu mukava mahdollisuus päästä kuulemaan suurinta Ocellia-mallia, Grandis Calliope .30, joka siis on sama pari mikä vieraili Hifimaailma-lehden "Sillä Korvalla"-jutussa, normaalin kokoisessa huoneessa.

Alla onnellisen omistajan virallinen kutsu, jäsentapahtumat -palstalla.

https://foorumi.hifiharrastajat.org/showthread.php?42781

" Morjensta! Nyt olisi joulunpyhät vietetty ja aika alkaa taas hifistelemään oikein tosissaan. Minä sain testikuunteluun ayren phonon ja transfigurationin phoenixin, että jos jouku tampereen alueelta haluaisi tulla tulevalla viikolla(ma-pe) kuuntelemaan, niin nyt kannattaisi tulla ehdottomasti. Oikeasti kuulemisen arvoista vinyyliääntä. Ajaksi sopii periaattessa minä päivänä tahansa 16-20 välillä.Jos vaikka useampi haluaa tulla niin mielellään max. 2-3 ihmistä kerralla, että mahtuu kuuntelemaan. Jos löytyy kiinnostusta niin laittakaa yyveetä, niin sovitaan tarkemmin.(uudenvuoden päiväkin käy) "

Itse olen joutunut käymään tuolla suhteellisen tiuhaan, välttääkseni vieroitusoireita... 2.1. perjantaina meinaan jälleen suunnistaa tuonne unelmieni setin luokse.

Seuraava Ocellia Calliope .30 (melko paljon pienempi malli) kun saapuu Tampereelle vasta tammikuun puolivälin tietämillä. Mikäli kyseinen pari päätyy samantien uudelle omistajalle (väri valittu, homma vailla kotikuuntelua) on jälleen vieroitusoireita luvassa. Pitäisi varmaan alkaa katselemaan suurempaa putiikkia, jotta voisi pitää kaikkia malleja esillä, ilman että on ahdasta.

Vinkkinä vielä, että vaikka nim. Corleone mainitseekin "Tampereen alueelta", on siellä käyty Mikkelistäkin asti, eikä aseita kaiveltu mistään kuuntelutuolin alta, tai muualta esiin. : ) Voi olla, että vien kiusallani Ayre C-5xe:n mukanani perjantaina, jotta voidaan verrata vinyyliä myös tasokkaaseen CD-soittimeen... mutta ei kerrota Corleonelle etukäteen. ;)

Kertauksena Corleonen setti tällä hetkellä:

Transfiguration Phoenix - RB300 - DIY-pyöritin, mallia Corleone - Ayre P-5xe - Ocellia Quaero 300B - Ocellia Grandis Calliope .30SAG, (Kaapelointi: Ocellia Silver Signature Speaker - Ocellia Silver Signature RCA)

Mikäli olen ymmärtänyt oikein, on Corleone meikäläisen lanseeraaman "lopullinen ratkaisu" -filosofian kanssa kokolailla sinut. :D Hommaan ei sentään liity mitään fanaattisuutta, kuten ns. "musikaalisen hifin" keskuudessa. Kokonaisuus vain on niin hyvä. Ei siitä sen enempää kohkausta, ei muuta kun paikan päälle kuulolle.

Oikein mukavia vuoden 2008 viimeisiä hetkiä !!

-Mitro
 

Kiukas

Kaupallinen toimija
Liittynyt
8.9.2007
Viestejä
4 164
Kaupunki
Tampere, Koivistonkylä
Meikäläinen voisi hypätä mukaan tuolloin 2.1! Pääsee vihdoinkin kuuntelemaan Mitron hehkuttamaa lopullista ratkaisua.
 

ikis60

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
13 564
Kaupunki
vantaa
moi
taitaa kauppiaalta loppua leipä kun kaikki tuntuu löytävän sen viimeisen setin.
oisko niin että toiset tyytyy vähään.
ter.reiska
 

Audiomania.fi

Yhteistyökumppani
Liittynyt
24.9.2007
Viestejä
2 885
Kaupunki
Helsinki
ikis60 sanoi:
moi
taitaa kauppiaalta loppua leipä kun kaikki tuntuu löytävän sen viimeisen setin.
oisko niin että toiset tyytyy vähään.
ter.reiska

Hehee.

Mikäs se elektroniikka taas olikaan, mikä sinulla on käytössäsi ?
Uskoisin, että hyvin setittämällä sinunkin kaiuttimilla saadaan aikaan ns. lopullinen ratkaisu, ei siinä mitään.
Ainoat syyt, miksi en ole investoinut Usher D2:iin, on se ettei ne mahdu edes osina pikkuisesta putiikin ovesta sisään... Toinen on se impedanssi. Parhaat triodivahvistimet kun omaavat usein vain 8 ohmin ja 16 ohmin ulostulot. Olenkin ajatellut kysyä, että jos sallit, tulisin joskus Zero Impedance:n muuntimen kanssa sinne ja kokeiltaisiin miten 2W riittää, kun vahvistin näkee kaiuttimesi 16 ohmisina... Voi veljet, tulee vesi kielelle pelkästä ajatuksesta. Myös McIntoshin päätemuuntajalliset (onkohan niissä perhana 2ohmin ulostulot ja kaikki...?) saattaisivat olla aikas kiva vahvistin Usher D2:lle.
Harmittaakin jonkin verran, että en saa edustaa kyseistä merkkiä, kun Tampereella on jo loistava jälleenmyyjä sille.

Mitä pelkoosi leivän loppumisesta tulee, en usko näin käyvän, vaikka kaikki päätyisivätkin lopulta hankkimaan Ocellia-systeemin. He eivät myöskään nimittäin ole niitä "vähään tyytyviä"... Onhan se toki tavallaan kuolettavan tylsä, noin ajatuksen tasolla, että jokin olisi lopullista. Mutta musiikin maailma Ocellia-systeemillä kuuntelevalla pakosti aukeaa eri tavalla. Jopa jazzia alunperin vierastavat saattavat kääntää takkia pahemman kerran. Toisaalta surullista on, että Ocellia-systeemi loihtii niin hienoja elämyksiä, että konserteissa käyminen saattaa vähentyä. Toisaalta niistä, jotka eivät esim. klassista ole ennen Ocellia-systeemiin päätymistä kuunnelleet juurikaan, saattaa tulla kausikorttilaisia paikkakuntansa sinfoniaorkesterin tarjontaan. Se oikeastaan on yksi tavoitteenikin. Ihmiset olisi hyvä saada enemmän klassisen live-musiikin pariin. Siten tästä maailmasta tulisi paljon parempi paikka elää. Ehkäpä kuulostaa vaihteeksi siltä, että tämä on jotain "halleluja-höpinää" musiikin maisteri-pohjalta ? -Toivottavasti ei.

Sellaisille, musiikin ystäviksi kenties itseään nimittäville, jotka kuuntelevat yksipuolisesti esim. proge-metalli-osastoa, on tosiaan paha mennä tohkeilemaan Ocelliasta ja musiikin parantavista voimista. Sellaisen musiikin vaikutus on aika erilaista, jos verrataan Mozartiin tai Bachiin. Sellaisilla ihmisillä ei ehkä ole tarkoitus tässä elämässä löytää musiikista universaaleja elämyksiä.

Onneksi monet kokevat musiikillisia elämyksiä myös aivan muunlaisilla systeemeillä, kuin mitä Ocellia tarjoaa.
Olisi todella pelottavaa, mikäli näin ei olisi.

Kuitenkin, suosittelen enemmän kuin lämpimästi käymään esim. Corleonella kuuntelemassa. Metallimusiikin suurkuluttajaa kehoitan menemään seuraavaan, esim. oman (Tampere, Turku, Helsinki, Kuopio, Oulu nyt lähinnä...) paikkakuntansa orkesterin konserttiin, jossa on ohjelmassa esim. Dmitri Shostakovitsin 7.sinfonia, tai vaikka Anton Brucknerin 7. 8. tai 9. No, Brucknereissa on ehkä liikaa "surgasmeja"... eikä metallimiehen maltti välttämättä riitä. : ) Shostan 7. on ollut aikoinaan suuri innoittaja mm. Apocalyptican Eicca Toppiselle. Ja tietenkin Shostan 1. sellokonsertto, jota Eino muutaman kerran esittikin nuorten sinfoniaorkesteri Vivon kanssa.

Nyt taidan mennä saunaan.

-Mitro
 

piuhatirti

Käyttäjä
Liittynyt
16.3.2008
Viestejä
205
Tä, mitä hä?!

Onko sulla Mitro noi Zero boxit, impedanssin muuttajat? Saisko niitä testiin? Meinasin joskus viime suvena ne tilailla, mutta en viitsinyt possua pussissa ostaa...

H
 

ikis60

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
13 564
Kaupunki
vantaa
moi
mitro mulla on krellin krs monot,jobin 200 monot,unison reseat p-30k putkipääte
yhen turkulaisen kaverin tekemä 20w a-luokan pääte.
eetuaste clim c-2 sonic frontiers sfl-1 ja kohtuullisesti muuta sälää.

mulla oli behrun 2496 jakarina mutta siinä oli niinkuin pieni verho edessä,semmonen kaveri joka ei oo paljon kuunnellut ei sitä kyllä huomannut.mua se vähän hämäs.yksi vaihtoehto ois modauttaa semmonen jollakin millä se homma ois hanskassa,paranisiko ääni?? ainakin moni väittää niin.
se ois mielenkiintoinen koe,mutta mä epäilen riittääkö teho.mun kuunteluhuone on duunattu hiukan vaimeaksi,itse tykkään semmosesta musiikki tulee paremmin esille,
riippuu tietenkin paljon minkälaista musaa soittaa varmaan hevi ja klassillinen voidaan unohtaa jos kuunnellaan vähänkin kovemmilla tasoilla.
voishan sitä kokeilla että ajaa pelkkää torvia 2w vahvarilla ja jobilla bassoja siinä on tason säädöt.

aikataulusta jouduin lähettä d-2 jakarit audiotasoon olen muutellut jakarin sisältä
vahvistintappeihin menevää johdatusta varmaan 5 kertaa eilen piti tehdä sama temppu se on pieni tila ja ohkaset jäykät johdot.yksi poikkes piirilevyn juuresta toinen liittimen päästä pitåå ruveta käyttämään ulkopuolista johdatusta.
siinä menee 1-2 viikkoa lähden reissuun tammikuun lopussa tulen takaisin 15.2
haluan ilman muuta että kokeillaan toi sun ehdottama homma.haarukoi itse milloin sulle sopii ja ota yhteyttä.
ter.reiska
 

vaakko

Käyttäjä
Liittynyt
21.7.2006
Viestejä
9 146
Kaupunki
Vantaa
Minä hyppään myös mukaan 2.1 jos vaan vielä mukaan mahtuu :)
 

Audiomania.fi

Yhteistyökumppani
Liittynyt
24.9.2007
Viestejä
2 885
Kaupunki
Helsinki
Pahoittelut vastaamisen viiveestä. On menossa inventaariopäivät, ja illalla oli vielä Nokia Bigbandin loppiaiskonsertin treenit. Meikä vetää 6.1. lead trumpettina siellä. Kivaa vastapainoa arkeen. : )

el Wood,

Minunkin piti jo kesällä tilata sieltä eka erä, mutta en ole "ehtinyt" vieläkään. Silloin oikeasti suunnittelin D2 tilaamista, mutta pakettiauto piti hankkia ensin... Se ei ole kaksinen homma business-mielessä, mutta olisi minulle välttämätön, mikäli käyttäisin esim. Yamamoto-settiä Usher D-2 kaiuttimien kanssa. Ei se vaan toimi, jos laajakaistakaiutin tms. herkkä-, on alempi-impedanssinen kuin suoraan-hehkutettu-triodi-päätemuuntajallisen vahvistimen ulostulo. Balanssi menee yläviritteiseksi ym. ärsyttävää. Sama homma päätemuuntajallisten transistorilaitteiden kanssa. Koettu on, sano.

Pentele, ettekö te voi mennä sinne Corleonelle omia polkujanne...? Haluaisin kuunnella rauhassa siellä. : ) Jos ette, olen itse siis menossa 2.1. suoraan putiikilta, eli päämäärässä n.18:15. Kiukaskin tulee perjantaina, joten siellä on hieman ruuhkaa. Ja omasta mielestäni homma menee usein pulinaksi kun porukkaa on paljon. Tulee hartaampi tunnelma kun keskittyy.

Mutta, tottakai voidaan koittaa mennä porukalla. Nyt meitä on siis 4 kollia, eli pitää ehkä kysyä lupaa isännältä/emännältä uudelleen.

Mukavaa illanjatkoa !

T. Mitro
 

jhyvarinen

Käyttäjä
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
1 050
Mitro, missäs sä oikein liidaat bändiä, ja mihin aikaan?? Kunnon BB- töräyttely on mukavaa kuunneltavaa :)

Live is alive!!


T: JTH
 

roiene

Käyttäjä
Liittynyt
20.8.2006
Viestejä
1 592
Terve Mitro!

Tuohon olisi mukava ollut ottaa osaa, mutta niin kuin jo aiemmin todettu, tulen joskus putiikillesi häiriköimään ;). Oikein mukavaa Uutta Vuotta sinulle ja menestystä liiketoiminnallesi! Mielestäni olet oikealla asialla, kun vain voisit jättää tuon kaupallisen puolen toisille... ;) (mutta näinhän se ei taida koskaan mennä :()

jouni
 

Audiomania.fi

Yhteistyökumppani
Liittynyt
24.9.2007
Viestejä
2 885
Kaupunki
Helsinki
jhyv sanoi:
Mitro, missäs sä oikein liidaat bändiä, ja mihin aikaan?? Kunnon BB- töräyttely on mukavaa kuunneltavaa :)

Live is alive!!


T: JTH

Moro !

Käsittääkseni keikka on Nokia-salissa, eli lukion yhteydessä olevassa teatterissa. Ei kaksinen akustiikka, mutta miksaajana on hehkeä tyttö, kuulemma. : )

Liput on ilmeisesti myyty loppuun jo joulukuun alkuviikoilla, kuten kuulemma viimeisinä vuosina on muodostunut tavaksi. Yritin nimittäin hankkia niitä enemmänkin, että olisi voinut antaa asiakkaille puljulla, mutta sain liput vain kolmelle. : ( ( Solistina on Reija Lang. )

Tarkoititko Jouni tuota Corleonen kutsua, vai tätä konserttia ?

Onkohan siellä Corleonella vielä alkuviikosta kukaan ehtinyt käymään, tunnustaako kukaan ?

Oikein hyvää alkanutta vuotta ! Ainakin pilvetön taivas oli pitkästä aikaa... : )

-Mitro
 

pölsä

Hifiharrastaja
Liittynyt
30.3.2008
Viestejä
3 507
Kaupunki
Kangasala
Highend Studio T:re sanoi:
Onkohan siellä Corleonella vielä alkuviikosta kukaan ehtinyt käymään, tunnustaako kukaan ?
Kävin kuuntelemassa tiistaina ja hyvin soivat isot kaapit suht pienessä huoneessa. Trankkumiestä ihmetyttää hiukan, miten paljon ja kontrolloidusti 7 watilla tulee bassoja. No onhan siinä Ocellian elementissä kokoa kyllä ihan mukavasti ja huone on akustoitu hienosti. Dillinger Escape Planin Ire Works (vähän raskaampaa :) ja muutkin levyt laidasta laitaan soivat hienosti vinyylinä.
 
S

shellraiser

Highend Studio T:re sanoi:
Onkohan siellä Corleonella vielä alkuviikosta kukaan ehtinyt käymään, tunnustaako kukaan ?

Minulla oli eilen kunnia päästä tapaamaan isäntäväkeä ja kuunnella heillä musiikkia, kiitos siitä heille.
Corleone kertoi aluksi erittäin seikkaperäisesti levysoitin projektistaan, joka on kieltämättä mielenkiintoinen. Päästyämme kuuntelemaan, ei laitteiden kuuntelusta tullut kohdallani mitään, sillä musiikki imaisi mukaansa välittömästi. Arvioi siinä nyt sitten jotain kun kyyneleet valuu poskille ja kaikki ihokarvat sojottaa pystyssä.
Loistava kokemus, uskomattomat laitteet hienoilla ihmisillä.
Kiitos ja kumarrus.
 

roiene

Käyttäjä
Liittynyt
20.8.2006
Viestejä
1 592
Highend Studio T:re sanoi:
Tarkoititko Jouni tuota Corleonen kutsua, vai tätä konserttia ?

Onkohan siellä Corleonella vielä alkuviikosta kukaan ehtinyt käymään, tunnustaako kukaan ?

Oikein hyvää alkanutta vuotta ! Ainakin pilvetön taivas oli pitkästä aikaa... : )

-Mitro

No, itse asiassa molempia :) (kun oikein tarkkoja ollaan ja jälkiviisaita ;))

jouni
 
M

Matti Lehtinen

Highend Studio T:re sanoi:
Sellaisille, musiikin ystäviksi kenties itseään nimittäville, jotka kuuntelevat yksipuolisesti esim. proge-metalli-osastoa, on tosiaan paha mennä tohkeilemaan Ocelliasta ja musiikin parantavista voimista. Sellaisen musiikin vaikutus on aika erilaista, jos verrataan Mozartiin tai Bachiin. Sellaisilla ihmisillä ei ehkä ole tarkoitus tässä elämässä löytää musiikista universaaleja elämyksiä.

-Mitro

Vaikka jatkoit kommentoimalla, lainaamassani viestissä, notta "sellaisen musiikin ystäville on onneksi omat laitteistonsa", niin täytyy kumminkin todeta omalta osaltani, notta: ???

Olen meinaan itse satavarma, että noh..

Matti.
 

Audiomania.fi

Yhteistyökumppani
Liittynyt
24.9.2007
Viestejä
2 885
Kaupunki
Helsinki
Jatka jatka Matti... :)

En ihan saanut kiinni tosta vielä.

Notta mitä että satavarmaa sitä, vaimikäseoli ??

-Mitro
 
M

Matti Lehtinen

Huomenta.

Niin sitä vaan meinasin, että olen eri mieltä. :D

Elikkäs proge-metalli-osastollekin voi mennä tohkeilemaan Oceliasta ja musiikin parantavista voimista. Pitää vain laittaa etupää kohdilleen niin varmasti voi Oceliasta kuunnella mitä lystää ja ei se Bachin ja Mozartin kuuntelemattomuus poissulje kenenkään elämästä musiikin universaalien elämysten etsintää IMO!
 

kaartovaara

Käyttäjä
Liittynyt
1.8.2006
Viestejä
652
Highend Studio T:re sanoi:
Hehee.


Sellaisille, musiikin ystäviksi kenties itseään nimittäville, jotka kuuntelevat yksipuolisesti esim. proge-metalli-osastoa, on tosiaan paha mennä tohkeilemaan Ocelliasta ja musiikin parantavista voimista. Sellaisen musiikin vaikutus on aika erilaista, jos verrataan Mozartiin tai Bachiin. Sellaisilla ihmisillä ei ehkä ole tarkoitus tässä elämässä löytää musiikista universaaleja elämyksiä.

Vahinko, ettei oma musiikkimakuni tarjoa uneversaaleja elämyksiä. Olen masentunut. Mutta samalla iloinen: ei tarvitsekaan nähdä vaivaa selvitääkseen minkälaisesta audiosta täällä puhutaan.
Onneksi monet kokevat musiikillisia elämyksiä myös aivan muunlaisilla systeemeillä, kuin mitä Ocellia tarjoaa.
Olisi todella pelottavaa, mikäli näin ei olisi.


-Mitro

Tästä samaa mieltä.
 

Audiomania.fi

Yhteistyökumppani
Liittynyt
24.9.2007
Viestejä
2 885
Kaupunki
Helsinki
Matti Lehtinen sanoi:
Huomenta.

Niin sitä vaan meinasin, että olen eri mieltä. :D

Elikkäs proge-metalli-osastollekin voi mennä tohkeilemaan Oceliasta ja musiikin parantavista voimista. Pitää vain laittaa etupää kohdilleen niin varmasti voi Oceliasta kuunnella mitä lystää ja ei se Bachin ja Mozartin kuuntelemattomuus poissulje kenenkään elämästä musiikin universaalien elämysten etsintää IMO!

Moro,

aivan, aivan. Maailma vain olisi parempi paikka jos porukka vähän kuuntelisi myös barokki-/klassismin ajan musaakin. IMO, mutu-tuntumalta tietenkin. :)

Ja on tuolla tosiaan soiteltu musiikkia laidasta laitaan Corleonella, ja kaikki toimii mielestäni aivan uskomattoman hienosti.

Meikäläinen provosi tässä vaan, unohtakaa. Ei pidä kärjistää asioita kuten minä joskus ja silloin tällöin tuppaan tekemään.

Ketolan Petrille pitäisi meikäläisenkin suunnata ihan yleis-sivistysmielessä opiskelemaan mitä proge-akselilla olisi kivaa tarjolla, (ettei mene yksipuoliseksi torventoitottamiseksi tämä...) miehellä kun on muutama sata kyseisen genren levyä hyllyssä. :) Ja siellä on sellainen settikin että kyllä kelpaa kuunnella, ihan mitä hyvänsä "genreä".

Palaillaan.

Kaartovaaranakaan en vetäisi audiopuolen asioista johtopäätöksiä pelkän palstan lukemisen perusteella...

-Mitro
 
Ylös