mitä tuliaisia jenkeistä ?

jafi

Käyttäjä
Liittynyt
16.1.2008
Viestejä
9
Parin kuukauden päästä lähden viikoksi jenkkeihin ja kuume olisi kova ostaa sieltä hifitarvikkeita mukaan. Ainakin kaiutin- ja väli-kaapeleita, korvakuulokkeet ja ehkä subwoofer. Millaisia suosittelisitte minulle ? Asun rivitalossa, (olohuoneeni on about 23 m^2) ja kaiutimina toimii pian system audion 1550:t ja cd-soittimena CA 640C, ja vahvistimena 540 R. Kaapelit saisivat maksaa mielellään alle 300 €. Lukemani perusteella johdoilla todellakin on merkitystä ääneen ;). Kuulokkeitten hinnasta en ole vielä perillä, vaikka olenkin ahkerasti lukenut näitä palstoja. Laadukkaat mielellään saisivat olla, kuhan ei järjettömiä maksaisi ;) Musiikki makuuni menevät kaikki ja äänen voimakkuus heittelee yön hiljaisuudesta äänekkäisiin viininmaistijaisiin :p Sitten vielä jännitteestä ja taajuudesta sen verran, että onko niilä mahdollisesti vaikutuksia täällä koto-Suomessa. Ainakin subwooferin ostossa tarvitsee katsoa saako jännitteen vaihdettua kytkimellä, koska sellaisiakin malleja ilmeisesti on tarjolla, mutta sen enempää niistä sitten tiedäkkään. Velodyne olisi ostoslistan kärjessä. DD-sarja taitaa jäädä hinnan puolesta kumminkin haaveeksi :( Täytynee ilmeisesti tyytyä SPL tai CHT- sarjaan. Velohan on ilmeisesti jenkkiläinen vieläpä. Mitenköhän on tullin laita noissa tavaroissa ??? Olen muilla palstoilla saanut esim. piuhoja kysellessäni: vastaukseksi vain ettei niilä mitää merkitystä ääneen ole, senkun ostat biltemasta jotkut :mad: Tällä foorumilla tiedän olevan alan ihmisiä jotka tietävät asioista sentää paljon paremmin, slurps :p kiitos jo etukäteen vastauksista 8).
 
Tiedä sitten, kannattaako tuohon systeemiin vielä tuoda piuhoja ihan jenkkilästä asti. Itselläni on käynyt taralabsia, VDH:ta ja nyt on Supran PLY3,4:t, jotka eivät tuossa hifitalolla juuri mitään maksa metriltä. Ovat muuten ihan kelpo kaapelit. Eroja noissa kyllä on, sitä en käy kiistämään. Tietty jos huomattavasti halvemmalla saa, niin mikä jottei. Voipi silti olla, että suuremman eron saat kun laitat saman välirahan vahvistimeen.

Jos kolvi pysyy kädessä (aina on pakko julistaa kun on liian DIY-mies ite) niin väsääpä vaikka itse nuo välikaapelit! Tein juuri n. 12 euron hinnalla Neutrikin liittimistä ja elfalla myytävästä 0,25 neliöisestä huber+suhner -narusta punomalla välikaapelit. Eivätkä kustannuksiin nähden muuten ole paskemmat! Sopivassa ympäristössä pieksevät ainakin supran EFF-I:t (hinta puolimetrisenä valmiina piuhana n.100 euroa). Hommaan menee kyllä hetki ja punonta raastaa sormia ja hermoja, mutta lopputulos on kyllä vaivan arvoinen. Voisi muuten äänellisesti olla aika nappi kaapeli tuohon systeemiin.
 
Kiitos vastauksesta. Vahvisitnta en ole vielä ainakaan vaihtamassa pois, kun vuosi sitten sen hankein. Nättikin vielä kuin sika pienenä ja hyvin toiminut. Diy kaapelit kiinnostaisi kyllä, mutta kaikki mitä itse olen tehnyt haluaisin heittää jordaaniaan samantien. En jotenkin vaan usko taitoihini tarpeeksi :D Kyllä niitä kaapeleita sieltä kait halvemmalla saa kun siellä kaikki muukin on halvempaa kuin täällä 8) Olisiko esim.joitakin kaapeleita mitä jenkkimiehet käyttävät ja suosittelevat. Ei meinaan ole itsellä tuota kieli-päätä hirveästi.
 
@mkutvonen

Oiskos sulla jotain punontageometrioita tiedossa, tai jotain linkkejä josta niitä vois ihmetellä? Kiinnostais itteekin kokeilla tuota touhua.
 
No kerta kun oot jenkkeihin menossa niin tsekkaappas straight Wiren piuhoja. Mulla on niitä koko setti täynnä ja ne on jenkkikamaa ja mä olen digannut niitä. Sitten jos rahkeet riittää niin toinen mielenkiintoinen jenkkituttavuus olis Parasound. 8)
 
Ihan outoja merkkejä mulle, yllätys :p täytyypä katsella niitä sitten vähän lähemmin siellä, minkäs hintaisia ne mahtavat olla siellä ?? 8)
 
Tuli taas pikkuisen selailtua ja huomasin tälläiset Audioquestin-kaapelit, Onkos niitä paljonkin kehuttu ? vaikuttaa ainakin laadukkailta.
 
en osaa kyllä nyt yhtään noiden hintahaarukkaa. Luulisin ettei nyt tason 1 tai 2 kaapelit ihan hirveitä maksa ja tason 3 ja 4 ovat sellaisia keskihintaisia (mitä tuosta nyt voi päätellä? 8)) muuta en oikein osaa sanoa kun omat letkut oon hankkinut käytettynä mut jotain viitettä vois löytyä Usedcablesin sivuilta. Noitahan ei tuoda suomeen mutta kyllä niitä euroopasta saa. Oman etuvahvistimen oon tilannut ruotsin maahantuojan kautta.
 
Jenkkikamoista mieleisiäni ovat Nordostit. Niitäkin kannattaa katsoa.

Noista punontageometrioista kokeilin ihan piruuttani DIA:n sivuilta löytynyttä Svalander-geometriaa. Löytyy tuolta:

http://www.svalander.se/teknik/kablar/flata.htm

Kaapeli toimii ainakin hiton hyvin modifioidun NAD-riaani jälkeen kun sitä syöttämässä on Michell Tecnodec ja Grado. Sellaisille lähteille, joiden keskialue on etäinen ei tämä kaapeli sovi alkuunsakaan. Niille lienee parempi vaikkapa Supran EFF-I. Tai tiedä mitä tuostakin saisi paremmalla johtimella. Hyvä se on noinkin.
 
VTL putkimonopäätteet, niissä on mahd.jännitteen muutos huomioitu kytkimellä.
 
Kuulokkeiksi ehdottomasti Gradot. Noiden hintataso on siellä jotain aivan muuta kuin Euroopassa. En tiedä budjettiasi luurien suhteen, mutta ainakin SR225-malliin asti kannattaisi pinnistää. Toki jos budjetti kestää niin RS-1 on kova luu ja nykyisellä dollarin kurssilla saat omasi pois niistä kotimaassa jos et satu pitämään äänestä. RS-1 kyllä kaipaa jo kunnon vahvistinta kaverikseen, kun 225 soi kohtalaisesti jo soittimen tai vahvarin luuriannosta.

Ja jos vinyyliä harrastat niin Gradon äänirasiat ovat siellä halpoja.
 
mm. Voltalle: Gradoja olen itsekin ajatellut, kun ei vain tiedä noista malleista mitään, minkälaisia eroja niissä sitten loppuviimeksi on oikein ??? sr 225 voisi ainakin hinnanpuolesta olla juuri passeli minulle :)
 
jafi sanoi:
mm. Voltalle: Gradoja olen itsekin ajatellut, kun ei vain tiedä noista malleista mitään, minkälaisia eroja niissä sitten loppuviimeksi on oikein ??? sr 225 voisi ainakin hinnanpuolesta olla juuri passeli minulle :)

Tällä palstalla on keskusteltu varsin paljon Gradoista. Kannattaa lueskella tuota kuulokeosiota. Jos 225 on hinnaltaan passeli niin älä mieti enempää! :D
 
Okei, kiitoshia paljon vastauksista nyt tiädän ainakin jo paljon enemmän kuin ennen. Kuulokkeista en varmaan muuta merkkiä enään meinaa katsoakaan :) kaapelitkin ovat jo aika hyvin tiedossa mitä merkkejä kannattanee katsastella. Subwooferista vielä sen verran, että mites sen jännitteen laita mahtaakaan olla, kun täällä on eri jännite ja taajuus. ??? Onkos täällä jollakin henk. kohtaisia kokemuksia velodynen subeista? Sellaisen kun saisi sieltä tuotua vielä 8)
 
jafi sanoi:
Subwooferista vielä sen verran, että mites sen jännitteen laita mahtaakaan olla, kun täällä on eri jännite ja taajuus. ???

Yleensä, ainakin meikäläisen partakoneesta ja tietsikasta lähtien, siitä vekottimesta löytyy siitä lätkästä jo valmiina ilmoitus jenkkijännitteestä, sekä taajuudesta, kuin myös meidän jännitteestä, sekä taajuudesta. Elikkäs mikä se jenkki nyt olikaan mutta muistaakseni siinä lätkässä lukee tyyliin 110V/240V, mikä meinaa, että toimii sekä täällä että jenkeissä. Olen 99% - varma, että jos ostat subin jenkeistä, niin sen vahvistimessa on sama lätkä, mikä meinaa, notta toimii jenkeissä, sekä täällä. :)

Onkos täällä jollakin henk. kohtaisia kokemuksia velodynen subeista? Sellaisen kun saisi sieltä tuotua vielä 8)

Ainakin nimimerkeillä Sepi_1 ja Milesdavis on kokemusta noista. :)

Mitä olen itse kuullut DD-15 - mallia, niin vallan mainio subikka tuntuisi olevan.
 
Volta sanoi:
Tällä palstalla on keskusteltu varsin paljon Gradoista. Kannattaa lueskella tuota kuulokeosiota. Jos 225 on hinnaltaan passeli niin älä mieti enempää! :D

Voisin yhtyä tähän kommenttiin. Tuollaiset hankin viime viikolla ja nyt ajelen niitä integroidun vahvistimeni kuulokeliitännästä - toimivat vallan mainiosti. Vielä kun sen kuulokevahvistimen saisi.. :)
 
Ennen subi-ostoksia kannattaa ottaa selvää paljonko joutuu maksamaan matkatavaran ylikuormasta lentokoneessa, eli voi tulla kalliiksi vaikkei tulli- ja alv maksuja suorittaisikaan. Toiseksi monella jenkkifirmalla lukee takuulapussa:takuu voimassa vain laitteen ostovaltiossa. Eli siinä kohdassa tarkkana. Kohta 3; on tullut nähtyä miten lentokentillä käsitellään matkatavaroita; mahtaako kestää perille.
Kaapelit on mielestäni hyvä sijoitus, kunhan ei koko reissua tuhlaa niiden etsintään. Straight Wire on hyvä kaapeli, kakkostaso maksaa jenkeissä alle 200 taalaa, mutta täällä ei ehkä ole jälleenmyyntiarvoa (omia en ainakaan saanut kaupaksi tällä palstalla). Hyvää reissua kuiteskin.
 
Back
Ylös