Mitä on suunnitteilla?

Tommy-H

Käyttäjä
Liittynyt
6.6.2007
Viestejä
683
Kaupunki
Turku
Ajattelin tämmöisen threadin pistää pystyyn, jossa on keskustelua tulevista suunnitelmista ja hankinnoista tämän harrastuksen osalla.
Tänne siis jutut, jotka eivät tarvitse omaa viestiketjua. 8)

_________________________________________________

Eilen sitten järjestelin huoneen uusiksi. TV:n scart-liitin on sanonut sopimuksensa irti, joten leffoja en enää siitä katsele. Päätinkin perustaa huoneen toiselle laidalle "musakornerin", joka sisältää hifivermeet sekä kitarakamat. Kuun vaihteessa tuleekin uusia laitteita. Pitää jossain vaiheessa hankkia myös laiteteline, kun televisiotason annoin alakertaan. Telkkari on nyt tietokonepöydän toisella laidalla. Tulossa on stereovahvistin ja uudet/vanhat kaiuttimet, eli ts. käytetyt. Subbarinkin pistin myyntiin, koska tästä lähtien taitaa tulla kuunneltua paaaljon musiikkia - varsinkin sitten, kun saan hankittua parempia laitteita.

Vaihtelu virkistää! ;)
 

K J Manner

Käyttäjä
Liittynyt
20.10.2006
Viestejä
2 086
Puoli vuotta sitten vielä ihmettelin uutena että yleisin puheenaihe tuntuu olevan erilaiset laitteistojen uusimiset. Että eikö juuri kukaan ole löytänyt sitä omaa laitteistoaan! Noh, täällä ilmeisesti vapautuu kohta täydellinen vanhanajan (1981) integroitu vahvistin, Luxman 55A. Siis vaikka kyseessä on mitä loistavin laite, oman pikku legendansa ja kannattajakuntansa omaavan merkin parhaita lajityypissään. Putkimaiseksi luonnehdittu vahva peli erinomaisella levysoitinliitännällä. Mihinkäs sen vaihtaisi kuin putkiin. ;)

Saattaapi Image 402 kaiuttimetkin kohta olla kaupan. Näistä kummastakin löytänee haulla täältä juttua, kuvia ja linkkejä.
 

DIA

Käyttäjä
Liittynyt
26.7.2006
Viestejä
1 260
Kohtapuoliin revin kuunteluhuoneesta yhden seinän irti ja teen uuden hieman etäämmälle. Iso urakka edessä. Rakentamista valvova ammattimies lähtee juuri ikävästi lomille kun ehtisin perehtyä hommaan. Vaimo ja lapsi pitäisi lähettää evakkoon, jotta saisi tehtyä hommia rauhassa aamusta iltaan.

Pitäisi mennä Pro-jectin subplatteri kainalossa Soundworksille testaamaan, sopiiko Achroplat siihen.

Squeezeboxia odotellaan. Maahantuonti tökkii.

Modailen Almarro putkivahvistinta huvin vuoksi ja rentoutuakseni. Ja tietysti paremman soundin toivossa.

Rakentelen Pännäri Revenge putkietusta, mutta pari olennaista osaa puuttuu.

Pitäisi vaihtaa McCormackin pyörittimestä konkat. Vanhat meni tohjoksi.

Subbarin ja keskikaiuttimen rakennan sitten kun huoneen remontti on täysin valmis.

Tänään pitäisi leikata nurmikko ja imuroida. Mitähän vielä.
 

pasi

Käyttäjä
Liittynyt
1.8.2006
Viestejä
949
Kaupunki
HKI
Tiukat mietinnät menossa, miten järkkäillä järjestys ja kuinka akustoida uuden asunnon olohuone. Muuttamaan pääsee vasta 30. päivä, mutta huonejärjestys aiheuttaa jo nyt päänvaivaa. Olohuone on kooltaan 3,6m x 3,6m ja huonekorkeus 4,2m. Olohuone jatkuu yläpuolelta parvelle, kolme seinää betonista ja yksi ohut seinä jonka toisella puolella pesutilat yms.

Tämmöistä olen alustavasti miettinyt, mutta pitää keksiä joku keino tappaa ikkunasta aiheutuvat heijastukset. Varmaan hallituksen rehuja ikkunan viereen hyllylle/pöydälle johon voisi keksiä jotain diffuussoria tms.

olkkari.jpg
 

woodworks

Käyttäjä
Liittynyt
12.2.2007
Viestejä
123
Kolvi on jo lämpenemässä...

Suotimien uusiminen ja konkka-testaus kajauttimiin jatkuu, samalla ois tarkoitus hiukan kokeilla sisäisien johdotuksien vaikutuksia jne. Hienosäätöä, hienosäätöä ja vielä kerran hienosäätöä ???

Kunhan tuo valmistuu niin uusia projekteja on jo vino pino odottamassa, löytäisi vain aikaa niille jostain välistä...
 

Karlsson

Hallituksen jäsen
Liittynyt
4.6.2007
Viestejä
10 850
Kaupunki
Helsinki
Levarin päivitys olis kohta ajankohtainen, vähän pitää vielä puurokuuria jatkaa ja budjetti on kunnossa. Pro-jectin RPM 10 kutkuttais kovin.
 
J

jiisimula

Jos seuraavaksi veisi rahojaan ahdinkauppaan.. ja tuota nelipyöräistä vanhusta patistaisi liikkumaan vähän iloisemmin. Siinä lie tekemistä ensi talveksi..
 

Tommy-H

Käyttäjä
Liittynyt
6.6.2007
Viestejä
683
Kaupunki
Turku
Nyt näyttää jo herkulliselta! Tällä viikolla tuli tienattua mukava summa ja taisin subinkin saada myytyä. Vielä varistusmailia venailen. Nyt vain odottelemaan palkkapäivää. :p
 

Volta

Käyttäjä
Liittynyt
1.8.2006
Viestejä
3 297
Kaupunki
Turku
Cmoy-pohjainen bufferoitu luurivahvistin-projekti kaipaisi pieniä jäähylevyjä buffereille sekä nättiä koteloa. Liittimetkin pitäisi sille varmaan hommata.

Levysoittimen voisi vaihtaa Dualiin tai Regaan, kunhan saan ylimääräiset romut ja muut laitteet myytyä. Kaiuttimetkin taidan päivittää jossain vaiheessa, mutta vanhat Marantzit saavat kyllä jäädä toistaiseksi taloon. Laajakaistat baffelissa tai kotelossa kiinnostaa kovasti.

Squeezebox täytynee hankkia myös, sekä joku siisti ja vaimolle kelpaava laiteteline. Vahvistimet sekä luureille että kaiuttimille taitaa olla vähäksi aikaa kunnossa.
 

jjahifi

Käyttäjä
Liittynyt
24.2.2007
Viestejä
16 247
Kaupunki
Kaarina
Moniformaattisoitin yhä etsinnässä. Taitaa sittenkin käydä niin, että Marantz on sopiva kompromissa hinnan ja laadun välillä... Käytettävyys valitettavasti noissa on yllättävän huono...

t. jjahifi
 

RapsuZ

Käyttäjä
Liittynyt
5.5.2007
Viestejä
1 536
Kaijuttimet vaihtuu syssyllä.
Tässä rahoja säästellessä pitäs koekuunnella jossain MG 1.6, Sonus Faberin isoin Piano ja mahdollisesti vielä Audio Physic:in Scorpio. Vaan kun täältä iLoisesta Itäsuolesta on pirun pitkä matka joka paikkaan. Oiskohan noita kuultavissa miten lähellä Venäjän puolella? Ei menis matkoihin kahta päivää... >:D
 

pketola

Kaupallinen toimija
Hifiharrastaja
Liittynyt
5.8.2006
Viestejä
3 380
Kaupunki
Parkano
Videotykki ja kangas, jahka talo ja kuunteluhuone valmistuu.

Auton vaihto myös kutkuttaa näpeissä, V70 T5 tai ST220 tarttis olla >:D
 

Arto

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
4 350
Kaupunki
Kauhajoki
HR PSU levysoittimelle, Naim HiCap ja jossain vaiheessa kaiuttimien päivitys. Näillä millään ei ole kiire :D
 

RapsuZ

Käyttäjä
Liittynyt
5.5.2007
Viestejä
1 536
Tommy-H sanoi:
Siinä vaiheessa, kun meinaat uudet "kaijuttimet" ostaa, kannattaisi tietää, miten tuo sana kirjoitetaan. :D
Heh, kielipolliisi iski.
Joo, kaikuttimet voi kirjoittaa monella tapaa, joista yhtä kielitoimistokin suosittaa. Sovitaan että selvyyden vuoksi jatkossa käytän vain termiä "kovapuhuja", niin kaikki ymmärtää! :D
 

Tommy-H

Käyttäjä
Liittynyt
6.6.2007
Viestejä
683
Kaupunki
Turku
RapsuZ sanoi:
Heh, kielipolliisi iski.
Joo, kaikuttimet voi kirjoittaa monella tapaa, joista yhtä kielitoimistokin suosittaa. Sovitaan että selvyyden vuoksi jatkossa käytän vain termiä "kovapuhuja", niin kaikki ymmärtää! :D

Juuri näin! ;)

Tunti sitten sain subbarin myytyä ja ostajakin oli todella tyytyväisen oloinen. Olisi jo heinäkuun alku. Sitten tulee uutta kamaa. :p
 

tmhantti

Käyttäjä
Liittynyt
18.12.2006
Viestejä
127
Kaiuttimien vaihto. Ongelmana nykyisissä Quadeissa (malli 11L) on, että ne ovat aivan liian suuntaavat, eli musiikista voi nautiskella vain yhdessä paikassa. Tästä seuraa ongelmia mahdollisen seuran kannalta. Lisäksi olohuoneeseen on tunkenut enemmän tavaraa aikojen saatossa, joten Quadien vaatima etäisyys seinistä alkaa häiritä muuta sisustusta.

Seuraavana on siis suunnitteilla siirtyminen jalustakaiuttimiin, jotka voisi tuupata lähemmäksi seiniä, ja joita voisi kuunnella myös lievästi sivusta optimipaikasta. Vahva ennakkosuosikkina kisaan lähtee Totem Arro, mutta tarvitsee vielä testata pari muuta ehdokasta jotta saisi parempaa käsitystä tarjonnasta... ja koekuuntelut aloitetaan vasta heinäkuun puolella.
 

Jultsu

Käyttäjä
Liittynyt
1.8.2006
Viestejä
493
Kaupunki
Tampere
Autoon voisi heittää erillissarjan ja SUPPARIN, sekä liimailla bitumia sinne tänne räpinöitä tappamaan. Ajattelin johdottaa kaiken Supralla ;)
 
Ylös