Mitä hifistelit tänään?

Mr. T

Käyttäjä
Liittynyt
8.3.2011
Viestejä
367
Kokeillaan :).

Kaikkea pientä ei viitsi kirjoitella tuonne ketjuja sotkemaan, joten siksi uusi aihe. En ole varmankaan ainoa joka säätää ja kokeilee pikkujuttuja, joista voisi keskustella muidenkin kanssa, muttei kehtaa uutta ketjua asian takia aloittaa.

Omassa setissä tapahtui tänään equtusta. Usb to spdif muunnin saapui eilen, ja ultracurve teki comebackin laitehyllyyn. Äänet menevät läppäristä muuntimeen ja sieltä valona uc:n läpi dacille. Mittailin hieman rewillä ja säädin pahimpia piikkejä pois. Ihan kiva.

Mitäs muut?
 
Vielä tarkistelin levarin säätöjä ja vähän säädin yhdestä kulmasta runkoa vaateriin. Kaiuttimille tein myös millijumppaa hiukan ja äänikuvaa sain parannettua. Tilasin digilähteeseen eli iMaciin SSD-levyn nykyisen rikkinäisen HD:n tilalle niin saa kuunneltua jatkossa musiikkia ilman satunnaista pätkimistä. Musiikkia tuli kuunneltua myös melkein koko päivä.
 
Hifistely on jäänyt musiikin kuunteluun ja mietiskelyyn. Musa on soinut koko päivän ja olen mietiskellyt, että pitäisikö kokeilla tuplajohdotusta? Käytössäni olevia kaiutinkaapeleita ei ole enää myytävänä, eli pitäisi käyttää erilaisia kaapeleita tai sitten ostaa kokonaan uudet parit. Tässäpä onkin pahanlaatuinen ongelma, pitänee käyttää vielä toinenkin päivä mietiskelyyn :)
 
Täällä ihmetellään digilähtöjen ja digikaapeleiden eroja. Olin jo melkein varma että BNC-liitäntä pieksee ST Glass opticalin, kunnes vaihdoin tuota ST -johtoa. Nyt en enää olekaan niin varma. Yksi seikka kuitenkin on varma, TOSLINK on p****stä!
 
Aamulla vaihdoin kuulokevahvistimen oparia vaihtelun vuoksi ja huomasin laitteen sisällä olevien ruuvien ruostuneen. Laitoin reklamaation menemään sähköpostilla. Sitten avasin Linn Record storeen tilin ja imailin 24/96 musaa jota sitten soittelin puhelimella kun lenkitin koiraa pari tuntia. Vapaapäivä ilman hifistelyä on kuin seksi ilman syntiä.
 
choruksien keskareiden putkiin eripaksusia vaimennus rullia,,,yllätyin aikalailla kuinka pieni villarullan lisäys/vähennys vaikutti sointiin ;)
 
Hankin tuossa joku aika sitten virtasuodattimen ja yhden perusvirtajohtoa jykevämän johdon. Laitoin tuon virtajohdon ennen suodinta, mutta nyt kokeilin sitä virtasuotimesta cd:hen. En tiedä, jotenkin meni suttuisemmaksi. Ehkä johtoja vaihtaessani vaihdoin vaihetta vahingossa. Kun laitoin takaisin, oli soundi taas tutun rauhallinen. Mun pitäis mitata noi vaiheet kuntoon...

Päivän päätteeksi lämmitin vielä putkipäätteen - Kivat nää talvilomat (kuka hullu lähtee ulos aurinkoon, kun voi sisällä hifistellä).
 
Siirsin subbaria viisi senttiä lähemmäs kuuntelupaikkaa. Tiedän että teoriassa tämän ei pitäisi juuri vaikuttaa, mutta vaikutti kuitenkin. Kymmenen senttiä oli taas huononnus.

t. Tapio
 
Kävin clasulta pidemmän kuidun. Tuo nykyinen ~0,5m mikä menee ultracurvelta daciin on hieman tiukalla. Se tuli muistaakseni Sonyn mds je 510:n mukana joskus iloisella minidiscin aikakaudella. Metrinen olisi ollut riittävä, mutta mahtuuhan tuo 1,5m olemaan. On muuten "ultra low loss transmission" :D. Pitää vielä illalla kokeilla erilaisia subikotelojen vaimennuksia, muuttuuko ääni mihin suuntaan.
 
Täällä on Celestionit saanu pitkästä aikaa taas vähän kyytiä. Piti imuroidakin niin joutu vähän kurittamaan tota tripathia. :D
 
Uusille Dali Ikon 6:sille etsitty sopivaa sijoitusta. Tällä hetkellä ne ovat 55cm takaseinästä ja 50cm sivuseinistä. Ohjeita uhmaten käänsin ne noin 10 astetta kuuntelupaikkaa kohden.
Nyt kuulostaa hyvältä, mutta saa nähdä milloin sijoitukset muuttuu.
 
Crystal cable standard xlr letkut testissä, on näissä kyllä kelpo soundi noin ohueksi naruksi.vois kyllä ostaa pois.
 
Pesin pari kirpparilöytövinyyliä ja nyt kuuntelen niitä.
 
Testasin pikaisesti Denonin CD-soitintani ja kaikki kolme lähtöä (RCA, RCA variable ja XLR) pelasivat. Siinä on mukavan leppoisa ääni.
 
Käänsin kaiuttimet risteämään kuuntelupaikan edessä, ja hetken kuunneltuani takaisin "sisäkyljet näkyviin -asentoon"
Äänikuva meni epämääräiseksi ensinmainitulla asettelulla ja laulaja kutistui.
T:Jan
 
otin kotiteatteristani quad 12l ja pistin ne 2kanava settiin ushereiden tilalle.tää nyt ei ollu mikään varsinainen vertailu kuhan mielenkiinnosta 12l sinne lykkäsin,onhan niitäkin jonkin verran kehuttu.
ei innostanut quadien sointi tässäkään setissä.ohan noi ominaisuuksiltaan ja hinnalta aivan eri vehkeitä.no tulihan kokeiltua.
 
Vaihdoin CD-soittimen ja vahvistimen välisen kaapelin. Metalliset ja räikeät soundit eivät johtuneetkaan levyistä vaan välikaapelista.
 
Svoon virtakaapelin kanssa taistellut.
Kokeilut jatkuvat.
 
Pienimuotoista klamppitestailua työpäivän päätteeksi. Tai oikeestaan musiikin kuuntelua klampilla ja ilman
 
Back
Ylös