Mitä Gradient Revojen jälkeen?

  • Keskustelun aloittaja AXA
  • Aloituspäivämäärä

AXA

Käyttäjä
Liittynyt
28.8.2009
Viestejä
65
Tervehdys,

Olen kuunnellut otsikon kailottimia vuodesta 1997 eri laitteistokombinaatioilla ja tällä hetkellä niitä syöttää seuraava kombo: Audionet ART v2 + Technodec/-arm/DV20X-L/ Lehman Black cube SE + Audio Research LS17 + GAMUTD200mkIII, kaapelointi on laadukasta lähteille ja etusille on filtteri. Edellä mainituista Audionet vaihtuu Audio Research 5, 7 tai 8 tässä pikapuolin (tai mahdollisesti Audionet jää pyörittämään AR DAC 7 hoitaa D/A muunnon).

Nyt olen ajatellut tuota kailotin asiaa ja ongelmana on se, että in situ testit kotona olisi järjettömän työläitä, kun ei jaksa raahata edestakas isoja raskaita pönttöjä, eikä niitä täällä periferiassa ole edes kannettavaksi, niinpä ajattelin kysyä asiantuntevien kolleegoiden ajatuksia päivityksestä.

Kuuntelutila on puutalossa ja mitat noin 4,5m x 5,5m ja tila on "kuuntelijan takaa auki" muuhun tilaan ja ensimmäinen seinä tulee jossain 10m päässä.

Revoissa on miellyttänyt niiden ilmavuus, tarkkuus, napakat keskiäänet ja melko tiukka alapää (heh kuvailen edelleen ääniä) bassopäässä voisi tietysti mennä vähän alemmas, erityisesti sinfoniaorkesterin patarummut voisi jytistä hiukka mahtipontisemmin. Olen huomannut laitteistoa päivittäessäni, että ainakin revojen suhteen periaate "shit in shit out" toimii, eli laadun nosto laitepuolella on palkinnut aina erittäin positiivisesti ja kuvittelen, että cd-päivityksen jälkeen laitteiston pitäisi olla suht laadukas ja äänetoistoa parantaakseni kailottimet ovat seuraavat, vai onko?


Sitten se budjetti osasto, en tiedä se tarkemmin, mutta sen tulisi pysähtyä tuonne 8-10k€ nurkille, eli puhutaan kuitenkin merkittävästä investoinnista, mutta kuten näette tuosta 13 vuoden Revo erasta, niin en ole tuuliviiri näissä asioissa.

Arvostaisin kokemusperäisiä kommentteja ja näkemyksiä , koska osaan kyllä googlettaa eikä niistä juuri viisastu. Ne jotka tuntevat Revot todennäköisesti tietävät mitä haen.

Nöyrä kiitos jo etukäteen avustanne.
 
kokemuksesta tiedän, että revoille on hankala etsiä seuraajia. mikään kun ei tunnu pistävän asioita paremmaksi, päin vastoin.
edellisen tietää ne kaikki jotka ovat revoja pitempään kotonaan kuunnelleet. se mikä monilla verrokki kaiuttimilla voi alkuun
innostaa, on kirkkaampi yläpää. ja sit huomaakin, että muilta osin jäädään jälkeen, tai ääni ei jostain kumman syystä tunnu pärjäävän
gradienttien toistolle. revoissa kun tuntuu olevan moni asia kohdillaan, kuten kotimaisen hifi-julkaisun testeissä aiemmin on todettu,
ettei se loista millään osa-alueella, mutta kokonaisuutena se on todella tasapainoinen kaiutin moniin muihin verrattuna ja sen johdosta
testeissä onkin pärjännyt kuin mike tyson nuoratussa neliössä kulta aikoinaan. :D

itselle ei toi sun laitteistos kertonut mitään, eli never höörd. mutta parempaa kaiutinta löydät luultavasti vasta noin 10-12.000€ kaiuttimista. b&w 802d ja marten miles III voisi olla sellaisia kaiuttimia????
eli, mun neuvo on, osta uudet gradientin revot :D :D :D
 
Itselle Revojen aktivointi toi kaivattua pontta kuunteluun. Suosittelen, vaikkei aktiivijakareita enää uutena saa.
Ehkäpä uudemmat Revot + jakari -setti olis sun juttu?
 
Komppaan edellisiä. Kuulemma nämä uudemmat Revo-vuosikerrat soivat monella osa-alueella paremmin kuin vanhat. Testaisin sinuna uudemmat aktiivimallit ennen suurempaa jumppaamista. Se vähä mitä noita kalliimpia kaikattimia on tullut kuuntelua, niin Revo pieksee omaan hintaansa nähden 3-5 kertaa kalliimpia pönttöjä oikealta ja vasemmalta. Mutta YMMV, vaimitensemeni. Joka tapauksessai hiton kallista se parantaminen tulee olemaan.

Revojen oma bassotoisto menee kyllä patarumpuosastolle, mutta jos huoneen pituussuuntaisen (dipolien suuntaisen) moodin nollakohta osuu tuonne 30-40 Hz:iin, ei Revotkaan sitä enää kaiva esille. Omassa huoneessani on moodin huippu vähän yli 30 Hz:ssä joten menee kyllä alas. Ei kylläkään enää 30 Hz:n alapuolelle, mutta jostainhan se on köyhänkin tingittävä.
 
Minäkin komppaan, nämä uusimman mallin passiivit ovat varsin mainiot, omistin ensimmäisen polven versiot aiemmin. Sanoisin että itse en enää Revoista luovu, mutta saatan ostaa jotkut perinteisemmät kaiuttimet toisiksi kaiuttimiksi ja vekslailen niitä sitten sen mukaan mikä milloinkin kuulostaa hyvältä :)
Jos dipoliperiaatteessa pysyt ja kaiuttimia vaihdat, ne Jamon isommat dipolit kannattanee koekuunnella.
 
Bassotoisto siis saisi mennä alemmaksi. Oliko muita toiveita parannusten suhteen verrattuna Revoihin?
Jos ei, niin hyvin sijoitettu subbari tai kaksi voisi olla ratkaisu. Hermunenhan noita on testaillut enemmänkin juuri Revoen kanssa.

:) v-a
 
Kannattaa muistaa että Revo on itsessään monitori-subbari-järjestelmä, jossa osat on sekä fyysisesti että aktiivimallissa myös sähköisesti aika hyvin erotettu. Itse olen kokeillut omaa subia Revojen kanssa ja 5 minuutin kuuntelun jälkeen totesin ettei sitä dipolibassoa kannata sotkea. Itseasiassa bassotoisto on Revoissa se asia mistä eniten tykkään. Hermusen kokeilut kannattaa kyllä lukea tarkkaan, en ole ihan vakuuttunut siitä ne subit ovat hänellekään tuoneet pelkkiä plussaa. Hänellä on tuo leffa-aspekti voimakkaasti mukana, joka taas asettaa omat vaatimukset. Dipolibasso loistaa nimenomaan musiikilla, ei asteroidin iskeytyessä maapalloon.
 
Asiastahan en mitään teidä, mutta tuossa budjetissa kävisin itse tsekkaamassa suomalaisen Crevassen :)
 
olen itse aiemmassa gradient revolution topicissa ilmaissut huomioni vanhemman ja uudemman revon eroista. uudemmat on tosiaan
paremmat kuin vanhat. isoin ero taitaa olla yläpään avoin elävyys, vanhemmassa mallissa on enempi sitä harmautta ja verhoa.
musiikissa on aina subbarit alkanut vaivaamaan pidemmässä kuuntelussa. ne alkavat ennenpitkää aina häiritsemään, niiden ääni painottuu
aina sinne puolen missä ne on. niiden voimakkuutta saa vähänväliä olla säätämässä, sanokaa mitä sanotte! väitän ettei kaksikaan subia
poista edellämainittuja ongelmia. edellinen ei ollut hyökkäys subeja vastaan, varsinkin elokuvilla ne ovat kovat.

tuo uudempien revo mallien kokeilu kannattaa ja jos mahdollista, niin aktivointi on askel vielä parempaan.
 
kahvis sanoi:
Asiastahan en mitään teidä, mutta tuossa budjetissa kävisin itse tsekkaamassa suomalaisen Crevassen :)

Samaa olin tulossa postaamaan. Jos klassista orkesterimusaa tms kuuntelee, niin Crevasse on kyllä kova sana.
 
moi
jos haet erilaista saundia,kuin revot mutta hyvää,harvoin kun jotain mallia aletaan parantaa,se saundi muuttus hirveesti.aktiivista saadaan varmaan vähän eroja mutta luulen ,että se perussaundi on niissä aina.jos sulle kepais käytetty niin,tapsalla ois mannepaani 20,1 varmaan soi erilailla se sun nykyinen pääte varmaan riittäs noille,tapsalla myös acapella la companella,käytettynä pyöri tällä palstalla avantgarde duo nää kaikki mahtus sun pudjettiin,en saa provikaa tapsalta vaikka mainostin noita mun mielestä ihan kohtuullisia musiikintoistajia,soi erilailla kuin revot.mutta päätöshän on sinun,
ter,reiska
 
A-mallin Revoilla tosiaan tuo basso-osasto on ulottuvampaa. Kannattaa kuitenkin muistaa että se saatko tuosta paremmasta ulottuvuudesta jotain irti, riippuu siitä miten pystyt noita omassa tilassasi sijoittamaan. Tarvii aika paljon tilaa ympärilleen ja liian lähellä oleva seinä takakeilalle tiputtaa ulottuvuutta.. Riippuen seinärakenteista, normaalisijoituksella vähän vajaa parisen metriä tilaa kaiuttimen takana voi olla hyvä lähtökohta. Jossain oon nähnyt suosituksia 2-2,3m mitoistakin..

Joka tapauksessa jos tuo basso-osasto on se ainoa nykyisissä malleissa mietityttävä piirre niin ota ihmeessä nuo A-mallin kaikattimet testiin, jos vain mahdollista. Sillä selviää sitten tuo sijoittelukysymyskin..
 
Jos nyt kerran saa budjetin sisällä jotain muutakin ehdottaa niin heittäisin soppaan isot ja mustat monitorit joista monet tuntuvat maailmalla tykkäävän eli Harbeth Monitor 40.1. Taatusti aika erilainainen saundi, paremmuus on aina kuulijan korvassa.
 
isojussi sanoi:
Jos nyt kerran saa budjetin sisällä jotain muutakin ehdottaa niin heittäisin soppaan isot ja mustat monitorit joista monet tuntuvat maailmalla tykkäävän eli Harbeth Monitor 40.1. Taatusti aika erilainainen saundi, paremmuus on aina kuulijan korvassa.

Tätä minäkin uskallan suositella pienempien mallien kuulemisen perusteella. Samoin voisin heittää peliin Focal 1037 mallin. Nämä itseäni eniten kiinnostaisi tuossa hintaluokassa 10kE ja vähän alle.
 
Klingsor sanoi:
Samaa olin tulossa postaamaan. Jos klassista orkesterimusaa tms kuuntelee, niin Crevasse on kyllä kova sana.

Sen vähän mitä Crevassea olen kuunnellut niin Gradien jälkeen todennäköisesti petyt Crevassen bassotoistoon (pehmeämpään otteeseen), vaikka muuten mainio ja vaikuttava kajautin onkin.
 
riqu.ruisku sanoi:
Sen vähän mitä Crevassea olen kuunnellut niin Gradien jälkeen todennäköisesti petyt Crevassen bassotoistoon (pehmeämpään otteeseen), vaikka muuten mainio ja vaikuttava kajautin onkin.

Samoja fiiliksiä. Se nauha toimii kyllä loistavasti, joten potentiaalia olisi vaikka mihin.
 
Eli DIY-projektina naittamaan Crevassen nauhayläpää Gradientin dipolialapäähän? Tulisiko hyvä?

:) v-a
 
Kaipaatko vaihtelua, eli mikäli uudemmat Revot ovat poissuljetut, niin esitän uusiksi kaiuttimiksi Aurelian Graphicaa. Olen päässyt Graphicoita muutaman kerran kuuntelemaan ja ainakin omasta mielestäni niiden kuuntelu on todellinen elämys - isolla Eellä. Uuden parin saattaisi saada noin 4000 euroon ja Highend studiot arvostavat myös hyvin vaihdossa vanhoja kaiuttimiasi.

terv. Jari R
 
Kannattaa muistaa, että perus-Revot toimivat dipoleina n. 50Hz:iin asti, eivät juuri sen alemmaksi. On siis kohtuullisen samantekevää laajennetaanko sen alle aktivoimalla vai erillisellä tavanomaisella subilla. Sovitusongelmat voivat johtua myös huonemoodeista, joita voi jossain määrin korjailla Antimoden kaltaisilla laitteilla. Aktivoiminen lisäbasojen kanssa on asia erikseen. Silloin säteilevä pinta-ala ja etulevyn pinta-ala kasvavat, jolloin kaiuttimet toimivat dipoleina alemmaksi. Ilmeisesti pidät suuntaavista ratkaisuista. Mitenkäs olisi Quad 2905 subi-parin kanssa? Minulla on keskikanavassa vm. 2009 Revo ja pääkanavissa vm.2002. 2009 on hieman kirkkaampi. Muutos tuntuu jakavan mielipiteitä. Itse kaipasin hieman lisää kirkkautta silloin kuin ajoin pääkaiuttimia kotiteatteri-Yamahalla. Nyt Copland-Gamut-yhdistelmällä en kaipaa lisää yläpäätä. Säädin sen sopivaksi vaihtelemalla putkia coplandissa. Kokemukseni perusteella on helppo kaivata lisää kirkkautta, mutta kun sitä sitten saa, niin se ei kaikilla äänitteillä tai kaikilla kuunteluvoimakkuuksilla olekaan hyvästä.
 
denali sanoi:
Kannattaa muistaa, että perus-Revot toimivat dipoleina n. 50Hz:iin asti, eivät juuri sen alemmaksi.

Tässä ei ole mitään perää. Baffelidipolin suuntakuvio leviää taajuuden kasvaessa ellei kartioiden suuntaavuus sitä kompensoi.
 
Back
Ylös