Mistä uudet tassut levariin?

panum

Käyttäjä
Liittynyt
16.10.2008
Viestejä
348
Eli mistä löytäis HALVALLA uudet jalat levariin, eli en etsi mitään high end tassuja. Onko jotain nettikauppaa josta näitä tarvikkeita sais. Ebay ostoksessani kun oli vastoin annettuja tietoja takatassut paskana.
 
Millaisia tassuja haet? Biltemassa on edulliset tarralla limattavat säädettävät messinkikartiot joissa vielä alustat piikeille.
 
Omassa on noi Biltemat alla. Taitaa löytyä bilteman verkkokaupasta nimellä "jalat".
 
^Mulla on kans tommoset Biliksen piikit oman soittimen alla. Toimiva patenttiratkaisu, parempiakin toki on. Eikös Pro-Jektilla ole/tulossa piikkisarja? Käy kait muihinkin.
 
Nuo bilteman jalat vaikuttavat ihan asiallisilta, tosin tärinänvaimennus hieman kärsii. Alunperin ajattelin että jos löytäisi sellaiset jotka menisi suoraan vanhojen tilalle, mutta taitaa olla aika vaikea löytää ja H/K:n varaosia on tuskin missään saatavilla. tossa näkyy alkup tassu
 

Liitteet

  • suc52569.jpg
    suc52569.jpg
    183,8 KB · Katsottu: 69
biltemat taitaa olle sen verta edukkaat että käyn ostamassa ja katon sitten miten niiden sovittelu onnistuu
 
En löytäny muutakaan ketjua eikä viittiny tehhä uutta, mut tällaset sattu silmäkulmasta sisään:

audio-isolation-system.jpg


The Isonoe Isolation System (http://www.isonoe.com)

Aattelin heti et nää maksaa varmaan satasiajamustikoitapäälle, mut neljä lähtee alle 90 punnalla.
6mm kierteellä oleviin vehkeisiin sopii suoraan, aika suosittuja ovat teknareissa.
 
Meneekö noi Viabluen Absorberit tuolta Audio Direktiltä liian kalliiksi? http://www.audio-direkt.de/Webshop/...146_176&SESS=2092614ab9eda7df7c50b42ba6722dc9

Tota firmaa voin suositella ja postit kotiintuotuna jää alle kympin.

Tsekkaapas muuten tuo Hifi Phono House myös: http://stores.shop.ebay.de/Hifi-Pho...88QQ_sidZ301487611QQ_trksidZp4634Q2ec0Q2em322

Esim. nuo Dynavoxin matalat säädettävät piikit aluslevyineen jäis postikuluineen alle 19€ koko neljän setti: http://cgi.ebay.de/Dynavox-Sub-Watt...iewItemQQptZAudio_Zubehör?hash=item1e5a294928
 
Nostellaan vanhaa ketjua. Aloin etsimään levysoittimien jaloista/tassuista juttua mutta en kauhean hyvin löytänyt.
Olen mielessäni pyöritellyt tuollaisia magneettijalkoja, välillä diy projektina ja välillä kaupallisena tuotteena. Onko kenelläkään käytössä sellaisia?
Ratkaisuja on tietysti erilaisia, mutta olen ajatellut sellaista kartion sisään asennettuja vastamagneetteja. Joka kulmaan yksi ja levysoitin kelluisi ikään kuin ilmassa näiden varassa.
Toisaaltaan olen miettinyt että kuinka voimakas magneettikenttä niistä oikein muodostuu? Häiritsisikö se jo äänirasian tai vetokoneiston toimintaa? Magneetithan ovat käsittääkseni ns. neodynium magneetteja jotka ovat hyvin voimakkaita.
 
Itse suunnitellut saman moista, mutta en levysoittimelle. Joten siihen en osaa kommentoida.

Mutta kun ottaa magneetit huomioon, niin ensimmäinen asia mikä tulee ottaa huomioon, on leijutettavan esineen massa. Tai ainakin näin luulen(huom. LUULEN). Kun on jonkin verran leikkinyt noilla magneeteilla, niin huomaa sen, mikä tekee siitä niin "vaikeaa". Eli sen vasta magnetoinnin suhteen. Se että ne saa pysymään linjassa niin, että se ei lähde heittämään sitä sivuun. Vaan näiden magneettien pitäisi olla jossain putkessa tms. joka pitäisi ne linjassa toisiiinsa nähden. Siinähän ei mitään ongelmaa periaatteessa ole, mutta kun haluaisi tehdä sen ilman sitä "putkea"....
 
Myös pitäisi ruveta etsiä uusia tassuja. Alkuperäiset ovat väsähtäneet. Mieleen tulee jokin pehmeä uretaani, ei liian kimmoisana. Jollaisia ovat pienet leikkipallot.....Magneeteiksi ehkä myös jokin rengasmagneetti, joka keskittäisi magneettisesti. Magneetit tarvinnevat jonkin "liikkeen rauhoittajasysteemin", ehkä jonkin viskoosin.
 
Minulla on levysoittimen ja alustan alla Yamamoton MGB-1 magnettitassut, noissa on vahvat rengasmagneetit ja niiden keskellä hyvin kevyt jousi-tanko-viritelmä varmistamassa keskityksen (tuon kautta ei tule mekaanista kontaktia, kun tassujen päällä on painoa). Vanhassa asunnossa nuo poistivat hienosti ongelmana olevan mekaanisen kytkennän lattian ja soittimen väliltä eli lasten pomppiminen siinä vieressä ei enää kuulunut laitetason kautta läpi soittimelle. Myös muita positiivisia havaintoja noista tassuista löytyy soundiin liittyen.

Uudessa asunnossa ja uuden laitetelineen kanssa en ole edes testannut ilman noita tassuja eli kuuluvat siinä mielessä jo vakiokokoonpanoon. Ja tosiaan kun levysoittimen ja alustan massa on yhdessä 36kg, niin mitään erillistä demppausta nuo tassut ei tartte ja aika tukeva paketti on kyseessä.. :)
 
Olen Mika pitkään seurannut (foorumeilla) ja miettinyt tätä "kellumista" magneeteilla. Mitäs luulet - miten resonanssien käy (ne jotka menee äänivarren kautta runkoon, ja muuten moottorista runkoon)?
Ne jalat on sen verran arvokkaat kokeiltavaksi.
Olisi kyllä kiva käydä kuuntelemassa jos ei olisi matka niin pitkä.
 
Veikkaan, että moisten ei_kytkevien laitetassujen kanssa pitää olla sellainen plintti, mikä vaimentaa resonanssit tehokkaasti, varsinkin mikäli käytössä on laakeroinniltaan tiukka ja kytkevä äänivarsi. Tässä suhteessa tuo meikäläisellä oleva slate-plintti on aika mainio eli siksi varmaan kombo toimiikin SME V varrenkin kanssa. Jonkin kevyen ja resonensseja johtavan plintin kanssa tilanne olisi varmasti eri.

EDIT: Ja joskus kun on asiaa pohjoiseen, niin tule ihmeessä piipahtamaan.
 
Kellään päivitettävää tähän ketjuun? Yritin noita jalkoja mm. Biltemasta etsiä, mutta ei näytä löytyvän. Tarttis jotkut edulliset säätötassut tuohon Pioneeriprojektiin, että saa vaateriin pöydälle. Myöskään tärinän eristyksestä ei ole haittaa, kun kuitenkin melko keponen laitos on kyseessä.
 
Back
Ylös