Mistä putkia Little Dot II+

bona

Hifiharrastaja
Liittynyt
3.4.2008
Viestejä
3 438
Kaupunki
Porvoo
Mistä saisi mieluiten suomesta ostettua putket LD II+?

Etuasteputket 6CQ6 näyttäisi olevan saatavilla mutta alkuperäisiä pääteputkia 4P1S en ole löytänyt mistään.

Tällä hetkellä etuasteputkina on Mullardin EF92 jotka ilmeisesti on alkuperäiset ainakin vahvarin myyjä ei ollut niitä ikinä vaihtanut,
Pääteputkina (pitäisi olla uudet) 4n1n jossa merkintä x-72 ja toisessa x-76, varaputkina oli mukana 2 kpl 4n1n jossa merkintä x-72.
Onko noissa x-72 ja x-76 mitään eroa.

Joten ainakin etuputket pitäisi saada uusittua ja olisi ihan mukava olla uudet pääteputketkin varalla varmuuden vuoksi, eli mistä kannattaisi
kysellä. Vacum-tube shopilta jo kyselin mutta ei ole viellä vastausta kuulunut. Tietysti jos jollakin noita on ylimääräisenä kannattaa tarjota.

Myöskin putkien hehku on mielestäni olematon verrattuna foorumilla oleviin kuviin muista putkilaitteista, päivänvalossa ei edes erotu ja täysin
pimeässä huoneessa hehku on juuri ja juuri huomattavissa, voiko tämä johtua putkien kunnosta vai onko jokin muu vika?
 

Oskari

Käyttäjä
Liittynyt
29.1.2009
Viestejä
82
EF92 on eurooppaa ja sama amerikaksi on 6CQ6. CV131 on brittien valtion (sotilas- yms.) koodi samalle ja CV4015 on sen tuunattu versio, josta Mullard käytti siviilinimeä M8161.

4P1S on kiinalaisten nimi putkityypille, joka venäläisille on 4П1Л eli 4P1L meikäläisin kirjaimin. Kirjoittamasi 4n1n lienee imitaatio kyrillisestä asusta. X-72 tarkoittaa lokakuuta 1972.

Vacuum-Tube-Shopissa näkyy olevan tarjolla sekä EF92/6CQ6/CV131 että 4P1L. Hintoja voi tietysti aina vertailla vaikkapa eBayn tarjontaan.

Olemattoman hehkun ei välttämättä tarvitse olla vika ollenkaan ainakaan etuasteputkessa. Jos hehkulanka sattuu olemaan kokonaan katodin sisällä piilossa, niin ulos näkyy vain pieni kajastus putkimaisen katodin päistä. 4P1L:stä en osaa sanoa.
 

bona

Hifiharrastaja
Liittynyt
3.4.2008
Viestejä
3 438
Kaupunki
Porvoo
Päivitystä tännekin.

Putket tuli viime viikolla ja nyt reilu viikko kuuntelua takana. Pääteputkiksi tuli 4P1L Svetlana ja etuputkiksi Unitedin EF92 sekä Mullardin M8083. Putket on mittaamalla ja
kuuntelemalla sovitetut parit, palvelu pelaa tuolla Vacuum-Tube-Shopissa/Winlabissa. Kiitokset viellä kerran Jussille.

Vaihdon pääteputket ja ensimmäiseksi koeilin United etuputkia. Ensimmäisenä huomio kiinnittyi bassoon, Aikasemmin ponnettomilta kuullostaneet AKG 271 mkII:sta löytyy jopa munaa,
eihän nistä mitään muhkeaa bassoa ulos saa mutta nyt löytyy kivasti potkua ja napakkuutta. Äänikuva on leveä, bändi asettuu kivasti samalle leveysviivalle ja muutenkin soundi on rasittamaton, täytyy myöntää että kullostaa erittäin hyvältä. Jos jotain kritiikkiä pitää antaa niin kirkautta saisi olla hivenen enemmän.

Seuraavaksi kokelin noita Mullardin M8083:ia, niissä on ehkä hieman keskiäänivoittoinen ja ylikirkas ääni mutta toisaalta erittäin mielenkiintoinen, esim kitara( ihan kuin särönuppia olis kieretty lisää) ja laulu on selvästi etualalla ja pystyy spottaileen kivasti jokaista näppäilyä. Mutta bassopuoli on aivan liian taka-alalla, se kyllä on siellä mutta hukkuu keskialueen alle.

Unitedit jäi vahvariin mutta täytyy noita Mullardeja viellä kokeilla sisäänajon jälkeen jos vaikka ääni hieman tasoittuisi.
 
Ylös