Mistä edullinen laiteteline?

nutcracker

Käyttäjä
Liittynyt
29.10.2006
Viestejä
99
Kaupunki
Helsinki
Tuntuu olevan aika rutkasti hintaa laitetelineillä, jopa ihan "perusmalleilla". Hinnat näyttävät alkavan aina jostain 300€:n lähettyviltä perusmalleissa ja päättyvän nelinumeroisiin lukuihin mentäessä "parempiin" telineisiin. Eli Hakusessa olisi ihan perusteline, en tarvitse lasihyllyjä tai muita hienouksia. Tuolta kuvia laitteistoistanne ketjusta bongasin tämän:
maalis07iu5.jpg


Jotain tuollaista haussa, ja voi siis olla ihan puujaloillakin, kunhan vain hinta pysyisi opskelijankin kukkarolle sopivana, sanotaan vaikka 100-150€.
 
Omani hinta oli alle 200 e. Ostin Bauhausista mahonkisen keittiötason 700 x 2000 mm maksoi 89 e. Sahautin neljäksi 500 x 600 mm tasoksi, samassa talossa, ottivat 10 e. Kromatut putkijalat, luokkaa 3-4 e kpl. Biltmasta hain messinkiset säädettävät piikit jotka laitoin jalkojen alle ylösalaisin. Hintaa en muista. Kutakin kolme kappaletta tasossa.
Halvemmaksi tulee, kun hakee sahalta 12mm vaneria ja laittaa hioten ja esim puuvaha pintaan. Eri korkuisia ja näköisiä jalkoja saa esim. Ikeasta.[ylläpito on poistanut liitteen]
 
Siistin näköinen tuo sinun telineesi, harmi vaan, ettei itsellä juuri ole paikkaa, missä pääsisin tekemään itse. Toisaalta kyllähän tuollaisen väsäisi jossain jos ottaisi asiakseen oikein kunnolla. Tuntuu vaan, että onglemana on tekopaikan puutteen lisäksi siis myös laiskuus. Käytetty teline olisi tietysti paras vaihtoehto hinnan osalta, mutta tuntuvat vaan olevan kiven alla, huuto.netissä on jotain valmiiden stereosarjojen mukana tulleita mustia ja kapeita räkkejä, mutta kunnollisia telineitä en niinkään ole huomannut myytävän. :(
 
Kun osat sahautat, niin muut voi tehdä olkkarin lattialla. Hiontaan ( tee pihalla ) paperia. Vahaan, puuöljyyn tai lakkaan sivellin tai rätti. Jalkojen kiinnittämiseen rukari ja neljä puuruuvia / jalka. Jos oikein laiskottelet voipi mennä neljä-viisi tuntia lauantai iltapäivästä. Mulla meni akkukoneen kanssa 1,5h aikaa. Ja ihan tuossa maton päällä kasasin ;)
 
Oho, nyt vasta rupesin katsomaan laittamaasi kuvaa kunnolla ja huomasin, että tosiaan tasothan eivät ole toisissaan kiinni mitenkään? Voisi melkein napata joskus noita jalkoja mukaan kaupasta, jos tulee käytyä sellaisessa missä niitä on. Asun Lahdessa ja täällä on aika nihkeästi tarjolla mitään Ikea tyylistä kamaa, mutta eiköhän sielä Ikeassakin tule joskus käytyä. Vanerin kanssa pääsisi varmaan aika halvalla, mutta voisihan puutasotkin ostaa niin olisi vähän siistimpi...

Olen juuri lähdössä kolmeksi viikoksi Joensuuhun, jonka aikana ei todennäköisesti ole muuta tekemistä kun lukea ja laiskotella, joten voisin melkein katsella sielä josko jaksaisin tehdä jotain hyödyllistä. Tosin oman kokemuksen perusteella Joensuusta ei saa juuri muuta, kuin mitä Prismasta löytyy, mutta katsotaan nyt.

Tällä hetkellä laitteet ovat lattialla jääkikekot jalkojen alla. Vahvistin tuppaa kuumenemaan aika hyvin näin kesällä, ja senkin takia olisi hyvä saata enemmän ilmaa laitteiden ympärille. Kuva asettelusta: http://www.edu.lahti.fi/~klagerbl/Laitteet/IMG_3037.jpg
 
Eikös Launeella ole jos jonkin näköistä putiikkia. Starkista ja K-raudasta ainakin saat noita jalkoja. Mullakin ne ovat ihan perussäätöjalkoja. Alimmassa on laitettu nuo säätöruuvit paikoilleen. Eteen laitat kaksi kulmiin ja takareunaan yhden keskelle, niin on helpo veivata vaateriin, meinaan jos levarin joskus hommaat. Noissa jaloissa on alapäässä muovitulpat missä on m8 kierteet. Nosta tasot päälletysten ja merkkaa jalkojen paikat. Sitten laitat alempaan tasoon vaikka 4mm puuruuvin pystyyn, niin että se menee ylemmän jalan sisään. Pysyy pino paikallaan. Muuten laitteiden paino tukevoittaa tornin. Tuo lev. 60 syv. 50 cm toimii itselläni hyvin. Jos tuntuu massiiviselta niin pudota leveydestä 5 cm la syvyydestä sama, pitäisi vielä hikisesti kamat mahtua väliin.

Nim. Ex Lahtelainen
 
No pitänee käydä Launeella pyörähtämässä kunhan palaan reissusta. Kiitos vinkeistä, vaikka varmasti vielä jossain vaiheessa herääkin kysymyksiä, niin sainpahan ainakin idean mitä lähdetään hakemaan. :)
 
Yksi vaihtoehto on käydä jostain starkilta ostamassa viilutettua lastulevyä tms ja sahauttaa ne oikeisiin mittoihin. Osta myös viilunauhaa levyjen sivuille ja sen jälkeen päräytät Joensuun Utran siwan takana olevaan askartelupajaan porailemaan reikiä jaloille. Tuolla askartelupajalla on (ainakin viime kesänä oli) poraa ja sahaa yms käytössä muutaman euron tuntimaksulla. Siellä joskus kävin puuhastelemassa kaiutinjalkoja kun olin porukoilla käymässä, isi ja äiti kun asuu tuossa pajan lähellä. Oli hyvä palvelu ja sai puuhastella melkein rauhassa, paitsi joku 50v setä kävi antamassa välillä vinkkejä koneiden käytössä.
 
Eikös tuolla Tinkimättömät osiossa keskustella erittäinkin edullisesta hyvästä

laitetelineestä.Ikea viritys mutta pitäisi pysyä saha kädessä.

Audistin sivuilla huomasin olevan myytävänä laitetelineen 200eken hintaan,käytettynä tosin.

i
 
Noniin, takaisin Lahdessa, jäi reissu hieman odotettua lyhyemmäksi. Joensuun K-raudassa oli kromatut jalat 8e/kpl, eli hieman hinnakkaita oli sielä, johan 12kpl noita jalkoja olisi maksanut melkein 100e. :mad: Pitänee käydä Lahden Starkilla katsomassa paljonko sielä pyytävät, mutta en ala maksamaan 8e/kpl niistä. Kuhan nyt ensin saan hommattua uuden näytön tietokoneeseen, niin näkee sitten paljonko jää laitetelineen budjetiksi. 150e pitäisin kuitenkin lähtökohtaisesti hintakattona. Viilutettu lastulevy kuullostaa ihan jees vaihtoehdolta, mutta kestääköhän miten painoa? vahvistin painaa kuitenkin sen 20kg. ???
 
Älä ala maksamaan, älä rupea maksaa! >:D Ps. Jossain näkyi kokomittaisina jalkoina tukevaa kierretankoa. Mutterein ja aluslevyin tasot paikoilleen. On hyvä säätää! Jos tasot tekee työtasojalopuuliimalevystä, niin syyt on syytä olla pituussuuntaan. On jäykempi.
 
ealab sanoi:
Älä ala maksamaan, älä rupea maksaa! >:D

Kielipoliisi iski! :D

Pitäisi kyllä itsekin saada kesän aikana väsättyä laiteteline. Ei tee hyvää omalletunnolle, kun on vahvistimen ja DVD-soittimen välissä vain reilu 3cm rakoa. :-\
 
ealab sanoi:
Älä ala maksamaan, älä rupea maksaa! >:D Ps. Jossain näkyi kokomittaisina jalkoina tukevaa kierretankoa. Mutterein ja aluslevyin tasot paikoilleen. On hyvä säätää! Jos tasot tekee työtasojalopuuliimalevystä, niin syyt on syytä olla pituussuuntaan. On jäykempi.

Lähes neliskulmaisessa palassa ei ole mitää merkitystä miten päin syyt ovat. Ainoastaan esteettinen puoli määrää. Jos tekee kolmella jalalla niin silloin syyt olisi hyvä olla syvyys suunnassa, jolloin takimmainen jalka keskellä tukee levyä.
 
Back
Ylös