Mistä AV-vahvareista äänet HDMI:n kautta?

jenkki

Käyttäjä
Liittynyt
18.2.2008
Viestejä
54
Eli korjaatkaa jos olen aivan väärässä, mutta olen siinä uskossa että jossain Av-vahvareissa on vain HDMi läpivienti, jolloin äänelle tarvittaisiin erilliset piuhat jos läppäriltä ajetaan signaalia. Ehkä vähän huonosti selitetty, mutta toivottavasti ymmärsitte.

Nyt haussa olisi edullinen av-vahvari max.350e, josta myös äänet saisi vahvarille HDMI:n kautta ja siitä sitten kuva eteenpäin tykille S-videolla. Mitään ihmeellisiä ominaisuuksia ei vaadita, ja 5.1 riittää. Tietty elegantti ulkomuoto on aina plussaa. Kunhan se on sitä minun mielestäni :) Osaisiko joku auttaa? Niin ja käytettyjäkin saa ehdottaa mielellään.
 
Tätä vähän epäilinkin, ettei halvemmista laitteista juurikaan tätä ominaisuutta löydy. Tuo S-video sen takia, että tykistä ei HDMI:tä löydy ja S-video kaapeli on edellisen omistajan toimesta laitettu kulkemaan katon sisällä nätisti. Tiedän kyllä S-videon vajaavaisuuden, muttei tykkikään ole enää ihan ajantasalla.
 
Onko tosiaan niin, että alemmissa hintaluokissa ei löydy ollenkaan kysesitä ominaisuutta? Saa muuten yv:llä tarjota jos joltain ko. laite löytyy. Muuten täytyy varmaankin miettiä vaihtoehtoisia tapoja läppärin käyttöön lähteenä tai oikeastaan sen liittämiseen vahvariin



.edit. typo
 
Mitäs hittoa, HDMIstä saa pihalle tavallisen (2ch-)äänen! (ainakin ääni kuuluu tv:sta ilman rca-kaapelia) Mä olen luullut, että siellä menee vain kuva ja sitten uudessa 1.3 liitännässä menee kaikki + TrueHD-äänet. Meneekö vanhassa HDMI:ssä mitkä äänet vai vaan tavis 2ch? No ei sen mulla kai väliä ole, kun on vaan 2ch muutenkin.
 
Eipäs kannata suunnitella vievänsä vaffelle kuvaa ja ääntä HDMI:llä ja sieltä sitten tykille s-videolla. Taitaa tulla HDCP, tai mikä lieneekään, kopiosuojaus vastaan ja estää kuvan näyttämisen s-videon kautta. Ainakaan oma H/K AVR 255 ei suostu tähän. S-video skaalautuu HDMIlle kyllä kauniisti, mutta ei toistepäin.
 
Back
Ylös