Mistä AV-vahvareista äänet HDMI:n kautta?

jenkki

Käyttäjä
Liittynyt
18.2.2008
Viestejä
54
Eli korjaatkaa jos olen aivan väärässä, mutta olen siinä uskossa että jossain Av-vahvareissa on vain HDMi läpivienti, jolloin äänelle tarvittaisiin erilliset piuhat jos läppäriltä ajetaan signaalia. Ehkä vähän huonosti selitetty, mutta toivottavasti ymmärsitte.

Nyt haussa olisi edullinen av-vahvari max.350e, josta myös äänet saisi vahvarille HDMI:n kautta ja siitä sitten kuva eteenpäin tykille S-videolla. Mitään ihmeellisiä ominaisuuksia ei vaadita, ja 5.1 riittää. Tietty elegantti ulkomuoto on aina plussaa. Kunhan se on sitä minun mielestäni :) Osaisiko joku auttaa? Niin ja käytettyjäkin saa ehdottaa mielellään.
 

suj

Käyttäjä
Liittynyt
3.9.2006
Viestejä
1 292

jenkki

Käyttäjä
Liittynyt
18.2.2008
Viestejä
54
Tätä vähän epäilinkin, ettei halvemmista laitteista juurikaan tätä ominaisuutta löydy. Tuo S-video sen takia, että tykistä ei HDMI:tä löydy ja S-video kaapeli on edellisen omistajan toimesta laitettu kulkemaan katon sisällä nätisti. Tiedän kyllä S-videon vajaavaisuuden, muttei tykkikään ole enää ihan ajantasalla.
 

jenkki

Käyttäjä
Liittynyt
18.2.2008
Viestejä
54
Onko tosiaan niin, että alemmissa hintaluokissa ei löydy ollenkaan kysesitä ominaisuutta? Saa muuten yv:llä tarjota jos joltain ko. laite löytyy. Muuten täytyy varmaankin miettiä vaihtoehtoisia tapoja läppärin käyttöön lähteenä tai oikeastaan sen liittämiseen vahvariin.edit. typo
 

alspe

Käyttäjä
Liittynyt
13.3.2007
Viestejä
14 592
Kaupunki
Tampere
Mitäs hittoa, HDMIstä saa pihalle tavallisen (2ch-)äänen! (ainakin ääni kuuluu tv:sta ilman rca-kaapelia) Mä olen luullut, että siellä menee vain kuva ja sitten uudessa 1.3 liitännässä menee kaikki + TrueHD-äänet. Meneekö vanhassa HDMI:ssä mitkä äänet vai vaan tavis 2ch? No ei sen mulla kai väliä ole, kun on vaan 2ch muutenkin.
 

Lobotomy

Käyttäjä
Liittynyt
9.7.2007
Viestejä
292
Eipäs kannata suunnitella vievänsä vaffelle kuvaa ja ääntä HDMI:llä ja sieltä sitten tykille s-videolla. Taitaa tulla HDCP, tai mikä lieneekään, kopiosuojaus vastaan ja estää kuvan näyttämisen s-videon kautta. Ainakaan oma H/K AVR 255 ei suostu tähän. S-video skaalautuu HDMIlle kyllä kauniisti, mutta ei toistepäin.
 
Ylös