Missä sinä kuuntelet musiikkia?

jaggeri

Käyttäjä
Liittynyt
20.9.2007
Viestejä
1 632
Kaupunki
Lahti Suomen Chicago
Tuli mieleen tämmöinen kymysys.
Lähinnä siksi että itse en jaksa istua sweetspotissa.
Yleensä löhöän soffalla tai tuijotan monitorista HH:sivuja, Kämpän toisessa nurkassa.
Silti nykyään nautin musiikista, jopa näissä akustiikaltaan huonoissa paikoissa,.
Kaikilla laitteillani tästä ei ole voinut nauttia. Mutta nykyisin voi.
Ja ne toistimet olkoon nyt mitä on...

Edit: K.virheitä

Missä sinä kuuntelet?
 
Välillä istuskelen sohvalla aika sweetspotissa tai toisinaan löhöilen puoli-istuvassa asennossa poikittain sohvalla ja seurailen välillä äänettömälle laitettua teeveetä. Joskus nostan läppärin myös sohvalle ja makailen mahallaan ja surffailen musiikki taustalla.

Musiikinkuuntelusta olen muuten huomannut sen, että kun sain hifisetin jonkunlaiselle laatutasolle, on autossa kuuntelu vähentynyt huomattavasti, vaikka autossa on 8 cd:n boksi ja eteen vaihdetut Blaupunktin Velocity 2-tie koaksaalit. Sen sijaan että kuuntelisin levyjä autossa, laitan mieluummin radion päälle, tosin ei siitäkään tule yleensä mitään, koska se menee heti kanavahyppelyksi, kun miltään kanavalta ei tule yleensä hyvää musaa tai muuta ohjelmaa. Niinpä ajelen lyhyet matkat monesti soitin ja radio kiinni.
 
Kyllä tuo kovin tutulta kuulostaa edellä kirjoitettu siis. Pääsääntöisesti tulee istuskeltua / makoiltua sohvalla "ei-niin-sweet-spotissa". Silloin tällöin, etenkin kun olen yksin, istun juuri siihen nappipaikkaan, käännän volat ylös ja laitan silmät kiinni. Silloin ei ole läppäri auki, ei tv päällä eikä muutakaan häiriötekijää. Nuo hetket on vaan harvemmassa koko ajan, mutta se kuulunee tähän elämän vaiheeseen. Tilanteet muuttuu kun lapset kasvaa.

Mutta musiikista nauttiminen on mulle se juttu. Täytyy kyllä munkin myöntää, että autossa en juuri musiiikkia kuuntele. Mielummin radio päällä ja ohjelmaa jossa keskustellaan. Tosin mulla onkin ihan surkeet stereot autossa :)
 
Turhan usein tulee istuttua tässä tietsikan ääressä, jolloin kaiuttimet möykkäävät tuossa selän takana. Setin vasen kaiutin on noin puolen metrin päässä. Haaveissa olisi kakkoskoneeksi läppäri tai miniläppäri, jolloin voisi istua sohvalla namipaikassa ja näppäillä konetta samalla.

Niinsanottua keskittynyttä kuuntelua pystyy harrastamaan lähinnä silloin, kun on rouva on poissa kotoa ja saa soitella niin lujaa kuin huvittaa. Ymmärrettävästi tämä ei onnistu silloin, kun hän istuu tässä koneella ja yrittää vaikka tehdä töitä.

Ps. Jaggeri, mitkä Trianglet sulla on?
 
Yleensä kuuntelen spotissa. Silloin tällöin tulee maattua sohvalla kun musa soi. Näillä vehkeillä se ei ole niin tarkkaa, sillä äänensävyt ja soittimien balanssit pysyvät kunnossa, vaikkei spotissa istuisikaan. Mutta siis onhan se spotti paras paikka.
 
Yleensä istun myös spotissa olohuoneen sohvalla, sillä tietokone on liitettynä olohuoneen lcd töllöön joka on keskellä kaiuttimia. Siinä sitä tulee kuunneltua musiikkia ja surffaliltua samalla netissä. Hyvin harvoin katson tv:tä samalla kun kuuntelen musiikkia, yleensä joko tai. Kyllä musiikit soi sitten mitä tahansa touhuilen, eli se spotssa istuminen ei ole mikään pakko.
 
jaggeri sanoi:
Antalit (esw), On kyllä mielestäni pirun hyvät skopet.
Edestä löytyy Expoa ja Creekkiä..

Varmasti on hyvät. Kyllä minäkin vielä laitan isot Trianglet, mutta ensin pitää päästä isompaan kämppään...

Ja hieman aiheestakin. Spotissa istuminen ei ainakaan minulle ole mikään musiikista nauttimisen edellytys. Toki siinä on mukava kuunnella, ja silloin ainakin tulee oikeasti keskityttyä siihen kuunteluun, mutta fiilistely hyvän musan tahdissa onnistuu myös ympäri kämppää haahuillessa ja muuta touhutessa.
 
Ykkössettiä kuuntelen nojatuolissa, joka ei ole nappipaikka, koska sweat spot osuu kahden nojatuolin väliin. En siis koskaan olohuoneessa kuuntele sweat spotissa. Tietokone on makuuhuoneessa ja siellä tulee kuunneltua paljon musiikkia, jopa enemmän kuin olohuoneessa ja istun tasan sweat spotissa. Pitäisikohän siis laittaa ykkössetti makuuhuoneeseen ja kakkossetti olohuoneeseen?
 
Mulla on yleensä tapana röhnötellä soffalla mahdollisimman mukavassa ja epäluonnollisessa asennossa. Joskus tulee pönötettyä namipisteessä, mutta yleensä lähinnä silloin, kun vertailen jotain. Tai jos kappale on liian hyvä. Joskus taas kuuntelen tietokoneella istuen, jolloin setti jää selän taa. Yleensä tärkein hahmottuu näinkin.
 
Varmaan 30/70 menee prossat kuunteluhuoneessa ja muualla kämpässä kuuntelulle. Jokus, kun oikein on väsynyt ja haluaa "irtaantua" ympäristöstä, kuuntelen kuunteluhuoneen ovi kiinni sweetpotissa ja pimeässä.. Ne on hienoja hetkiä matkustaa musiikilla paikasta toiseen.. Leffamusiikki toimii tässä hyvin.

Useinmiten tulee kuitenkin löhöiltyä sohvalla olohuoneessa ja musiikki soi taustalla kuunteluhuoneesta. Yllättävää kyllä, musiikki kuulostaa hyvältä myös muualle taloon...

Terv. ReMara
 
Spotissa on sänky, jossa makoilen ja kuuntelen musiikkia.
 
Sweetspot on pääni sisällä, koska kuuntelen paljon kuulokkeilla. Kuulokekuunteluun urautuneena en oikein osaa nauttia kaiuttimien edessä istumisesta. Olenkin joskus elätellyt kerettiläisiä ajatuksia jonkinlaisen surround-viritelmän pystyttämisestä (Mirage Omnisat tms.) myös tavallisten kaksikanavaäänitteiden kuunteluun.
 
Samu sanoi:
Mikä ihmeen spotti?

Tule kylään niin tiedät. Paikka muistuttaa sähkötuolia, pää lukitaan kuuntelun ajaksi metallivanteella sohvan taustaan pultattuun pattinkiin :D

Sitä mä en tajuu että viritetään settiä kuin formulaa ja lopuksi mennään kuitenkin pötkölleen toinen korva sohvatyynyä kohti. No kyllä mäkin joskus kuuntelen olkkarisettiä keittiön pöydän ääressä murkinoidessa 8)
 
Kuuntelu toteutuu pääosin spotissa, asennon ollessa mekanismisohvan ansiosta istuva, vaaka tai jotain siltä väliltä. Töllö pyörii jos siinä taustalla tai sitten kädessä viihtyy kirja, paikka on yleensä kuitenkin sama. Syödessä musa sitten huutaa sohvan takana aukeavaan keittiöön.
 
Back
Ylös